nrk.no

Hjelp NRK å teste distriktsnyhetene på en ny måte på mobil og nett

Kategorier: Journalistikk,NRK & Webutvikling


Før jul testet vi en ny måte å vise nyheter på for riks- og utenriksnyheter. Idag og imorgen (onsdag og torsdag) tester vi å bruke samme system for distriktsnyheter. Vi trenger å vite om du synes dette er en god måte å få lokale nyheter på – du kan hjelpe oss veldig ved å prøvekjøre den på nrk.no/alfa og gi oss tilbakemeldinger i TILBAKEMELDINGSSKJEMAET.

telefon alfa

Østfold er testfylke

NRK produserer nyheter mange steder rundt i Norge, og nå lurer vi på om vi har funnet en god måte å presentere dem på via mobil og nett.
Norgeskart med NRKs distriktskontorer og lokalkontorer plottet inn
Testingen foregår på nettdesken på distriktskontoret i Østfold, så du som tester fra Ørsta, Mosjøen eller Bergen vil ikke finne lokalnyhetene fra ditt eget sted. Men vi tror du kan hjelpe oss likevel; distriktsnyheter har mye felles, selv om steds- og personnavnene er andre: Mange av dem er hendelsesnyheter og småmeldinger som er viktige for oss i hverdagen vår, selv om de kanskje kan synes små for folk annetsteds fra.

Slik kan du hjelpe

Det vi ønsker at du skal gjøre, er å gå inn og se på disse nyhetene – helst både onsdag og torsdag; vi driver etter ulike prinsipper på disse to dagene. Se for deg at dette er nyheter fra der du bor (om du ikke er østfolding) og fortell oss hvordan dette fungerer for deg. Idag (onsdag) har vi også riks- og utenriksnyheter, torsdag blir det kun Østfold-nyheter.

Her finner du testen: nrk.no/alfa

Her er tilbakemeldingsskjemaet vi ønsker at du skal fylle ut etterpå: TILBAKEMELDINGSSKJEMAET

Tusen takk 🙂

5 kommentarer

  1. Forslag: En form for fargekoding av typer nyheter, f.eks. lokalnyheter (grønt), innenriks (lyseblått), utenriks (mørk blå), politikk (?), sport (rosa?), kultur (?).
    I tillegg – «vekting» av viktighet gjennom størrelse på innslag?

    Svar på denne kommentaren

  2. Umiddelbart, og til tross for positive tilbakemeldinger, dette har ikke livets rett.
    Vi kan ikke lese tusenvis av meldinger og oppdateringer om ditt og datt, hulter til bulter, mens det flytter seg rundt på skjermen og vi lurer på hva som skjedde og hilken kolonne vi er inne i, og spole opp og ned og lese forrige oppdatering, med samme info, pluss en gang til….

    Artig, men altfor travelt og tidkrevende…

    Poenget med en redaksjon går tapt. En redaksjon skal sette seg inn i, og finne, mye informasjon, plukke ut det vesentlige og presentere det slik at det gir størst mulig utbytte, på kortest mulig tid.

    Blandingen av hummer og kanari, fungerer ikke. At en eller annen vei, i mitt nærområde, er stengt, kan være nyttig, men blandet i en nyhetsstrøm jeg ikke orker å sitte å lese?

    Tror dere må innse at dere har latt dere begeistre av muligheter, og glemt hva leseren trenger.

    Dette er kun for spesielt interesserte, ikke for 98 % av brukerne. De vil ha forbedret oversikt, indexer, navigering, redigering, tekstutforming, formattering, etc.

    det er selvsagt det siste dere vil høre, men dette er dødfødt i forhold til hva brukere faktisk vil bruke og se seg tjent med.

    Svar på denne kommentaren

    • Anders Hofseth (NRK) (svar til jan)

      Jo, vi vil veldig gjerne høre dette også. Hører vi kun dem som sier «ja», ender vi fort opp helt feil sted.

  3. Det høres bra ut at dere vil høre motforestillinger også. Dere må huske at at dere er som et trekkpapir på de som er litt mer opptatt av teknologi enn den jevne leser (ikke bruker i denne sammenheng).

    Nrk eksperimenterer mye med layout og design. Mye er lekkert, spesielt når det er nytt. Tror det hadde vært en fordel at alle de som arbeider med ny layout hadde satt seg inn i grunnreglene for hva som må være på plass for all layout, da ville sidene blitt bedre og bedre i forhold til det som er optimalt for leseren.

    De nye nett-TV sidene er et eksempel. De er moderne og lekre, men jeg garanterer at den sorte bunnen er borte om ikke altfor lang tid.

    Sportssidene er et annet eksempel. fancy og med lekker åpningsside. Klikk på noe og det er hummer og kanari, med forskjellige indexer og annen layout og ulike måter å navigere. Skal du lese noe, må du klikke hit og hit og lese det du tilfeldigvis kommer over. det finnes ingen måte å ha totaloversikt og så velge det du vil lese.

    Svar på denne kommentaren

  4. jan representerer visst 98% av brukerne her. Da får jeg representere de 2 andre prosentene. Jeg digger den nye nyhetsfeeden og vil gjerne se mer av den. Den har stått fast på når den har vært tilgjengelig.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.