nrk.no

Hjelp oss å teste en ny presentasjonsform for nyhetsformidling!

Kategorier: NRK & Webutvikling


I det siste har vi brukt endel energi på å finne bedre og raskere måter å formidle nyheter på. Nettartikler og Dagsrevyen står fortsatt som klipper i nyhetslandskapet, men vi tror også på noe som er raskere. Som treffer dere mindre redigert og ferdigstriglet.

Maskineriet er langt fra ferdig-ferdig. Likevel tenker vi å dele det med dere i en uke. Da kan vi – før vi maler oss inn i feil hjørne – se om vi har tenkt riktig.

Du kan teste nyskapningen her: nrk.no/alfa og fylle ut tilbakemeldingsskjemaet her.

Fra venstre på desken: Martin, Øystein, Odd Vegard, Mari, Sun (med ryggen til) og Øyvind

Hva er det?

Nå renner vi selvfølgelig over av lyst til å fortelle dere ALT – hva vi har tenkt, hva vi har gjort, hvordan vi har gjort det og hvorfor. Men det må vente litt, for vi vil at dere skal teste uten for mye forkunnskaper – da lærer vi mer om hvordan det er å møte dette uten bruksanvisning.

Sandkasse

Noe vi kan fortelle uten at det surrer til læringen, er at vi tester dette på siden av vår vanlige drift. Dels for å skape rom til å finne den redaksjonelle formen uavhengig av hvordan vi pleier å gjøre ting, dels så problemer som oppstår ikke skal ramme NRKs normale nyhetsproduksjon på TV, radio eller nett. For problemer vil det sikkert bli.

Den tekniske siden er bare noen uker gammel og inneholder endel nye løsninger som skal virke sammen for første gang. Og det samme gjelder på menneskesiden: Dette er nesten like nytt for dem bak spakene som det er for dere. Testredaksjonen (som er sammensatt av folk fra rundt omkring i NRK) brukte verktøyet for første gang mandag morgen og det vil utvilsomt skje blundere i ny og ne. Men det er også litt av vitsen – å ha rom for å prøve og feile i læringsfasen gjør at man lærer fortere.

Kun denne uke! Løp og kjøp!

Og læringen må vi skynde oss å gjøre, for vi holder bare åpent mandag til fredag i denne uken. For å lære så mye som mulig har vi bestemt oss for å bruke 80% av kreftene våre på å formidle nyheter og å holde igjen 20% av kreftene til å teste noen scenarier, sjekke våre interne systemer osv. Det betyr ikke at vi skal finne på nyheter, men det kan hende at vi i løpet av uken vil dekke en punktering i Sinsenkrysset bredere og grundigere enn vi ellers ville gjort.

Åpningstider

En grunnpillar i nyhetsformidling på nett, er å være døgnåpen. Ettersom dette er en test har vi likevel bestemt oss for at det er overkill å ha nattevakt i testuken. Så nyheter som skjer mellom 2130 og 0600 vil ikke komme på før 0600. Vi håper dere kan bære over med dette, og heller benytte sjansen til å få litt ekstra skjønnhetssøvn i novembermørket. Når dere våkner om morgenen skal vi dog være uforskammet våkne med det viktigste og det nyeste.

Tekniske forutsetninger

I denne tidlige utviklingsfasen har vi lagt mest vekt på at dette skal kunne brukes OK fra mobil. Det vil si at vi ikke har brukt krefter på spesialtilpasninger for eldre PC-nettlesere (Microsoft Internet Explorer 8 og eldre versjoner). Har du en slik må du oppgradere til en nyere versjon av Internet Explorer eller bruke en av de andre nettleserne som er støttet, f.eks. Chrome, Firefox eller Opera.

Det kommer mer

Hva som skiller det dere skal teste nå fra vår vanlige presentasjonsform på nett skal vi fortelle dere om i slutten av uken. Da skal dere få vite mer både om prosessen frem til hit, hvordan det ser ut under panseret og hvordan redaksjonen jobber denne uken. Men først vil vi dere skal teste dette uten forkunnskaper under ulike forhold: Hvordan er det å våkne opp til dette nyhetstilbudet på mobilen om morgenen, hvordan funker det fra PC på jobben – dere kan sikkert se for dere situasjonene vi har lyst til at dere tester bedre enn vi kan beskrive dem. Jo mer variert og grundig dere tester, jo kjappere kan vi skru dette til noe som kan bli supert for dere når testuken er over – og vi skal som sagt fortelle mer om noen dager.

Men først må dere hjelpe oss litt

Vi vil at der skal gå inn på nrk.no/alfa og oppdatere dere på nyhetene. Har dere gamle foreldre som ikke pleier å lese NRKbeta, men som er hunder etter nyheter, send dem gjerne en lenke til denne artikkelen! Vi ønsker oss nemlig testere av flest mulige typer.

På smarttelefonene deres er det flott om dere legger til lenken på startsiden / Hjem-skjerm (metoden er nærmere beskrevet i artikkelen Lag din egen app på 23 sekunder), slik at det er enkelt for dere å teste når dere har et minutt i løpet av dagen. Legger dere ikonet ved siden av de Sinte Grisene, Twitter- eller Facebook-ikonet, kan dere kanskje til og med bruke det som et knaskerøtter-sunt alternativ til vegetering i pausene 😉

Når dere har testet vil vi gjerne at dere fyller ut dette tilbakemeldingsskjemaet – det burde ikke ta mer enn 5 minutter og er grenseløst verdifullt for oss. Dere kan selvsagt bruke kommentarfeltet under denne artikkelen også, men fordelen med skjemaet er at vi får strukturerte svar på det vi trenger å vite for å kunne forbedre oss.

Dette er veldig snilt av dere, på forhånd takk og alt sånt – husk at vi avslutter testuken fredag 30. november, så det gjelder å hive seg rundt om du vil rekke å prøve dette ordentlig, adressen i testuken er altså nrk.no/alfa – lykke på reisen.

tilbakemeldingsskjema

104 kommentarer

 1. Vidar Andreassen

  Ser veldig lovende ut! Noen umiddelbare kommentarer:
  * Hvorfor er noen artikler røde?

  * At man kan klikke på artikler som ikke har mer tekst for å få opp disse i stort format virker egentlig litt meningsløst (eks. Flom i Wales/8:44)

  * Hvis man scroller litt nedover og åpner detaljer om en sak kommer man tilbake til toppen av lista når man stenger detaljvinduet. Kanskje per design gitt at dette er en nyhetsstrøm, men litt tungvint om man f.eks. skal komme ajour med hva som har hendt siste fire timer.

  Tilbakemeldingsskjema kommer senere i uka!

  Svar på denne kommentaren

 2. Anders Hofseth (NRK)

  -> De er røde for å vise at det er breaking / viktig / noe særskilt.

  -> At du kan klikke på flommen selv om det bare ligger én oppdatering på dette emnet, er for at ting skal oppføre seg konsistent. Da får du også en permalenke, om du har lyst til å dele saken. Men ser at det kan virke forvirrende.

  -> Notert.

  Svar på denne kommentaren

 3. Johannes Arnstad

  Spennede tanke å presentere nyheter på denne måten, men jeg merker at jeg sliter litt med å få oversikt over hva som skjer. Ingen klar overskrift som man kan scanne nyhetene på. prøver å tenke hvordan jeg gjør det på twitter, og der er det nok lettere å få med seg hva som skjer siden det er korte tekster og fra bestemte avsendere som jeg vet jeg har lyst til å lese. På nettavisene er det et samspill mellom bilde og overskrift som skaper interressen. Merker at jeg scanner for interrasante ting mer enn jeg trodde. Etter å ha vært inne på siden har jeg kun fått med meg 3 nyheter som jeg husker nå, arafat skal opp, vukicevic permitert og flom i england.

  Et annet problem, som også gjelder nrk.no er at dere bruker flash til visning av video, jeg har nexus galaxy med chrome, og får ikke sett flash. Flash er vel mer eller mindre død på mobil.

  Så kommer spørsmåle om facebook kommer til å heve øyebrynene iom at dere har rappet timeline designet, men det skal ikke jeg svare på

  Svar på denne kommentaren

 4. Anders Hofseth (NRK)

  Tusen takk til dere som har begynt å fylle ut tilbakemeldingsskjema 🙂

  Til deg som skriver «Hvis du leser dette vil jeg takke for at du har tatt deg tid til å lese min tilbakemelding. En spesiell takk går til hele teamet bak dette og andre spennende prosjekter i NRK. Det er både spennende å lese om, og gjør at NRK kan levere produkter som er helt på høyde med, eller litt over, det kommersielle aktører står bak.»

  Vi leser ALT og det er superverdifullt for oss!

  Svar på denne kommentaren

 5. Sigve Indregard

  Skal fylle ut tilbakemeldingsskjema etter litt mer bruk. En konkret UI-betraktning: Når jeg trykker på en video i venstrestolpen (finansdebatten i dette tilfellet), åpner den en popup og legger seg over hele strømmen.

  I praksis sitter jeg imidlertid og jobber, har alfa i en tab i bakgrunnen, og hører på lyden til denne videoen, mens jeg av og til titter innom for å se talere jeg er spesielt opptatt av.

  Det ville altså vært mye nyttigere for meg om videoen bare beholdt den lille størrelsen, mens jeg likevel kunne fortsette å følge nyhetsstrømmen i høyresida. I så fall ville hele oppsettet være perfekt for å ha på «ekstraskjermen».

  Nå skjønner jeg selvsagt at jeg bare kan åpne en ny fane og en ny instans av alfa, men UI-polish _er_ UI-polish 😉

  Svar på denne kommentaren

 6. Eg har allerede sendt tilbakemeldingsskjema med førsteintrykk, men legger inn ein kommentar her også, ettersom det er ein ting som irriterer meg meir og meir når eg har vore innom NRK Alfa nokre ganger utover dagen.

  Eg bruker ein Macbook Pro, og er stor tilhengar av å bruke fingrane på trackpaden for navigering. Normalt sveiper eg to fingrer til høgre for å gå tilbake til forrige side/bilde, men det fungerer ikkje som forventa i NRK Alfa. Når eg trykker på ein nyhet for å få opp den tråden, forventer eg å kunne trykke tilbake (dvs bruke trackpaden) for å komme tilbake til den normale feeden. At eg må flytte musa og treffe pilen for å skjule den tråden føles tungvindt og lite effektivt.

  Tilsvarende bruker eg mouse gestures i Opera når eg bruker Windows, og vil møte samme irritasjonsmoment der.

  Svar på denne kommentaren

 7. Fredrik Ljone Holst

  Da jeg gikk inn litt tidligere i dag, var «tidslinjen» så til de grader dominert av Vukicevic-saken. Jeg går ut fra at den hadde hyppige oppdeteringer og derfor dukket opp tilsvarende hyppig. Men resultatet var at hele høyresiden fremsto som en livedekning av en sak. Alt annet druknet fullstendig.
  En mulighet er kanskje at oppdateringer med svært kort intervall (5-10 minutter, kanskje?) slås sammen og blir ett oppdatert punkt i stedet for en haug med punkter som okkuperer feed-en.
  Det var bare et kjapt førsteinntrykk. Skal se litt mer før jeg fyller ut tilbakemeldingsskjema.

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Manoor Hussein)

   En av tingene vi tenker på når vi skal evaluere, er hvordan samspillet med vårt eksisterende tilbud skal være. Vi må teste litt mer før vi kan si noe fornuftig. Men veldig hyggelig at du liker!

 8. Mye bra, har sendt skjema. To ekstraspørsmål og/eller kommentarer. Hva betyr numrene under sakene? Klarer ikke finne system i dem. Og, jeg vil gjerne se kilde til en nyhet. Særlig utenriks, men også om det på innenriks en NTB eller NRK-sak f.eks.

  Svar på denne kommentaren

 9. Supert!

  Eg har ikkje brukt NRK til nyhende på lenge fordi NRK er elendige til å lage overskrifter. Overskrifter og ingress som ikkje seier noko om sakene, men er utforma for å lokke til seg klikk for å få synt mest mogeleg reklame. Men her var det faktisk informasjon om kvar sak på oversikta. Veldig bra!

  Hadde det vore mogeleg å slå av bilete i oversikta? Dei tek mykje skjermplass utan å tilføre sakene noko serleg. Spesielt når biletet er skjerma bak ein diger boks som seier «Du trenger Flash for å spille av denne videoen».

  Det er forresten mogeleg å få video på web utan flash no med -tag og opne videoformat. Eg har ingen problem med til dømes YouTube.

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Sturle)

   Takk!

   Notert.

   Flash: Veldig mye som ikke er på plass. Det viktigste for denne testuken er å teste grunnfunksjonaliteten og hva folk synes om denne måten å få nyhetene på. Vi vil skru oss inn mot bredere brukbarhet etterhvert. Vær glad du ikke har Internet Explorer 7 – da hadde du fått ingenting, tror jeg 😉

 10. Jeg skal også fylle ut skjema når helga nærmer seg, men her er noen førsteinntrykk. (Og det var den lunsjen, så jeg får gå sulten resten av dagen)

  Førsteinntrykk ved lesing på PC:
  – Genial ide til produkt! Og takk for at jeg får lov å bidra!
  – Liker ikke at overskriftene er under ingressen, og at den er i grått på grå bakgrunn. Synes det er litt uoversiktlig, eller overveldende, og jeg tror at fraværet av tydelige overskrifter bidrar til dette. (Overskriften er viktigere enn klokkeslettet, selv om det er helt fint at klokkeslettet står der.) Liker der det er en overskrift på bildet. Fungerer godt med måten hjernen raskt oppfatter hvor jeg er og hva jeg har lest tidligere (se noen punkter lenger ned).
  – Muligheter for å lage kategorier av nyheter, og få opp tidslinje innen dette? Innenriks, utenriks, sport, kjendis-«nyheter» osv?
  – At noen saker har bilde og andre ikke gjør at fokuset blir rettet mot de sakene som har bilder. Det slår meg faktisk at jeg kun leser overskriftene på saker med bilder! Burde det være bilde på alle eller ingen..? Kanskje overskrifter i sort _over_ saken hadde endret litt på dette.
  – Jeg leser nettavisene flere ganger om dagen, og da navigerer jeg etter bilder. Dvs, når jeg ser et bilde jeg kjenner igjen, så vet jeg at jeg har kommet til en del av nettavisen som jeg har lest tidligere og scroller normalt sett ikke videre. Ofte oppdager jeg at det er nye artikler lenger ned, og det irriterer meg… Derfor er en slik tidslinje genialt, men jeg mangler noe enkelt å navigere etter. Bilder fungerer, som tidligere nevnt, veldig godt til det. En tanke: Kan man bruke cookies eller lignende som vet hvor langt man har lest tidligere, og sette feks en rød strek under de sakene som har kommet inn siden sist? Eller feks en stjerne (eller annen farge på overskriftene) på de sakene man allerede har klikket på?
  – Scenario: Når jeg kommer på jobb om morgenen tar jeg meg litt tid til å se gjennom nettavisene. Jeg åpner NRK.no og skummer gjennom sakene helt til jeg oppfatter at «dette har jeg sett før». I løpet av denne skumlesingen har jeg kommet over noen saker jeg interesserer meg for. Jeg har begrenset tid (er jo tross alt på jobb for pokker!), så hvis det er mange interessante artikler må jeg prioritere. Da må jeg gjerne begynne å lete gjennom det jeg allerede har lest (og jeg har allerede glemt hva jeg hadde lyst til å lese) for å finne de interessante artiklene igjen.
  Mulig løsning: Da hadde det vært genialt å kunne merke (one-click) interessante artikler underveis, for så å enten å kunne hente opp kun de merkede (ala leselisten på iphone), eller å scrolle gjennom streamen og se merker (feks med en annen bakgrunnsfarge på overskriftene?). Disse merkingene må helst forsvinne igjen etter 24 timer, evt når session er avsluttet, og når artikkelen er lest.
  Hvis jeg er den eneste i Norge som leser nettaviser på denne måten, vennligst se bort fra dette punktet… 😀
  – Sakene under Viktigst bør også ha en ingress.

  Førsteinntrykk på telefonen:
  – «Viktigst» er veldig bra! Mulig det hadde vært greit med en ingress, men ikke nødvendig.
  – Det er lettere å lese alt uten at det er bilder på sakene, men savner det fortsatt. Her må man kanskje ta hensyn til mobildatabruk…
  – Savner fremdeles tydeligere overskrifter. Overskrifter i grått under saken funker ikke. Jeg begynner å lese ingressen før man leser overskriften.
  – Det er 3 innslag om «87-åring påkjørt i Valdres». Utrolig kjipt for henne, men jeg synes ikke det funker særlig godt at alle innslagene dukker opp i feeden etter hverandre. Synes innslag som omhandler samme sak bør slås sammen når siste nytt tikker inn, men saken må gjerne havne i sin helhet på toppen av feeden.
  – Alt i alt, veldig bra!!

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Pål Arntzen)

   Det var hyggelig å høre, håper du fikk deg noe mat etterhvert så ikke vi får noen ville bare hjelpe NRK, sultet ihjel på jobb-overskrifter…

   Her er det masse gode tilbakemeldinger – for mange til at jeg klarer svare på alt her og nå, eller for den del har noe godt svar foreløpig. Det eneste jeg kan si er at du ikke er den eneste som leser nettaviser på den måten.

  • Vegard Storstad (svar til Pål Arntzen)

   Hallo Pål,

   Takk for grundig analyse – det er uvurderlig for oss at dere tar dere så god tid til å dytte oss i en eller annen retning.

   Som Anders sier – vi samler opp alt som både er motstridende og det som utkrystalliserer seg som entydig feedback på veien videre.

  • Anders og Vegard, takk for hyggelig tilbakemelding!

   Jeg har bare lyst til å oppdatere litt. Det jeg skrev i går var førsteinntrykket, og nå etter at jeg har brukt tjenesten litt mer ser jeg at jeg har misforstått litt hva dette faktisk er. Det i seg selv er kanskje en viktig tilbakemelding? Jeg (mis)oppfattet dette som en nettavis som var strukturert på en anderledes og mer strømlinjeformet måte. Det jeg etter hvert har skjønt er at det er en slags bulletin-tjeneste, som ikke har nyhetssaker i vanlig forstand. Her er det ikke artikler, men i større grad en live feed med oppdateringer på sakene. Det er veldig bra, men samtidig noe annet enn det jeg la til grunn da jeg skrev førsteinntrykkene. De fleste av tilbakemeldingene står uansett fortsatt ved lag.

   Vil gjerne legge til en liten tilbakemelding til:
   – Jeg liker feeden på mobilen bedre enn på datamaskinen. Grunnen er at der kommer sakene i én kolonne i stedet for to parallelle, noe som gir en mye bedre oversikt og er lettere å følge. Mulig det er en vanesak, men jeg har samme problemet på tidslinjen på Facebook (selv om jeg svært sjelden er inne og sniker på tidslinjen til folk…).

   Ha en fin dag, og fortsett den gode jobben dere gjør! 🙂

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Pål Arntzen)

   Det er også en nyttig tilbakemelding, ja. Vi har med vilje ikke gitt med noen bruksanvisning for å finne ut hva folk tar intuitivt og hva de catcher etterhvert.

   Alltid en balansegang ved nyskapning; spennet mellom hva folk vet fra før og hva de må ta inn for å skjønne det nye. Så lenge folk tetter dette gapet kjapt, går det bra, fortsetter de å plundre med konseptet går det ikke bra. Det skumle med å bruke NRKbeta-lesere som testkaniner, er at de er alt for kvikke i hodet. #luksusproblemer

 11. Vær så snill ikke å utelukke Google+ som sosialt medie. Jeg vet at dere i NRK Beta har karakterisert det som en fjasko, men det er ikke lenger en spøkelsesby og en svært interessant platform som dere i Beta burde ha tatt en nærmere kikk på.
  Når dere likevel har så bred og god plass til dele-ikonene, kan dere vel legge inn et lite pluss? (Og gjerne i den nye TV-spilleren også!)

  Videosamtaler/hangouts med NRK-profiler ville forøvrig gjort NRK til en ledende medie aktør, ved å ta i bruk en helt ny platform.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (svar til Sigurd)

   Hei Sigurd,

   Vi har ikke valgt det bort – men av de 100 timgene vi ville teste tidlig var ikke G+ en av de 22 første. Det ligger ikke noe strategisk valg bak, det er naturlig å vurdere sammen med alt annet som vi nå ser vi mangler.

 12. Nils-Anders Nøttseter

  Enormt bra tiltak, dette må det være gøy å jobbe med.

  Eneste raske tilbakemelding som ikke andre har nevnt er at dere må passe på å slå av autostart på videoer. På en sånn side er det gjerne mer enn en video og gjerne langt nede i siden, da blir det litt kaotisk.

  På sikt kunne jeg tenke meg å personliggjøre siden så jeg får overvekt av lokalsaker fra min geografi, og kanskje jeg kan velge bort fotball etc.

  Svar på denne kommentaren

  • Hei Nils-Anders,

   Takk for feedback! Ja, det er gøy å leke med formatet nyheter formidles på 🙂

   Jeg tolker deg dithen at du også etterlyser «mute» på emner, og muligheten til å be om mer oppdateringer lokalt. Hva er din geografi? Der du bor? Der du vokste opp? Dit du skal reise om 2 uker?

  • Nils-Anders Nøttseter (svar til Vegard Storstad)

   Muting, eller kanskje en vekting, av temaer kan være ønskelig ja.

   Ang. geografi, så tenkte jeg i utgangspunktet lokale nyheter for der jeg bor, men det kan godt være multiple choice slik at jeg kan velge lokalnyheter fra et annet sted i tillegg.

 13. Frederik Vestre

  Ikke bare relevant for denne siden, men jeg sliter med at videoer på både tv.nrk.no, og nrk.no(/alfa) ikke fungerer i fullskjerm i Chrome hverken på mac book pro (Nvidia), eller hackintosh (Intel/ATI). Skjermen blir bare hvit; for videoopptakk på tv.nrk.no har jeg fått til å vise video i VLC, men livefeeds fra nettsiden fungerer ikke. Youtube, vimeo ol. fungerer i fullskjerm, etter videoen har blinket i 2 sek.

  Svar på denne kommentaren

 14. Jeg ser ikke helt vitsen med dette.
  Ifm. nytt nett-TV, ba også NRK brukerne gi tilbakemeldinger.
  Jeg gjorde dem oppmerksomme på to feil, og det flere ganger, men ingenting skjedde.
  Nett-TV har fortsatt disse feilene.
  En annen ting jeg klagde på var at kontrollinjen vises i fire-fem sekunder etter at markøren er fjernet fra bildet. Dette er idiotisk forstyrrende, og spesielt siden den skjuler tekstingen (hvis ikke fullskjerm), men ingen reaksjon fra NRK.

  Folkens, dere kan spare dere fra å gi tilbakemeldinger. NRK gir blaffen uansett.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (svar til Gunnar)

   Hei Gunnar,

   Jeg er usikker på om du er skuffet over å ikke ha fått ny nett-TV slik akkurat du vil ha den, eller om du synes NRK ikke fulgte deg personlig godt nok opp, blandt de tusener som bidro i engasjementet rundt ny nett-TV.

   Uansett kan jeg forsikre deg og alle andre om at vi bruker tid på å dele her fordi det gir oss verdifull innsikt som vi ønsker å bruke for å gi nettopp dere som bryr dere et enda bedre produkt enn om vi hadde surret på kjøkkenet på egen hånd.

   Har du noe å dele med oss når det gjelder nrk.no/alfa? Jeg lover at vi lytter, men jeg kan ikke love at du får viljen din.

  • Det er jo hyggelig å få tilbakemelding.
   Det er ikke snakk om å få det som jeg vil.
   Jeg har påpekt to feil i nett-TV’en flere ganger som ikke er rettet.
   Jeg fatter ikke at kontrollinjen skal vises fire-fem sekunder etter at markøren er fjernet. Dette er til de grader irriterende.
   Jeg anser det som en tredje feil.
   Poenget mitt er at NRK ikke retter feil som brukerne melder inn.

  • Vegard Storstad (svar til Gunnar)

   Siden jeg ikke er rett adressat for å gi en mer oppdatert status ift. tilbakemeldingene dine til nett-TV, kan jeg ikke love deg oppfølging utover at du kan kontakte NRKs publikumsservice eller se etter svar blandt tidligere poster her på NRKbeta.

   Men jeg vet med sikkerhet at teamet som jobber med nett-TV gjør en aktiv prioritering på både faktiske feil og potensialer til forbedring. I tillegg er det mange kryssende behov og ønsker, som igjen fører til at endringer som enkelte setter pris på vil kunne irritere andre.

   PS! Jeg er fortsatt altså interessert i ditt terningkast til nrk.no/alfa, så langt 😉

 15. Det første jeg savnet var litt tydeligere overskrifter for kjapt å se hva saken gjaldt. Var litt rotete å få «sammendraget» først.
  Mer fremhevede overskrifter takk.
  Dette er nå min mening 🙂

  Svar på denne kommentaren

 16. Jeg har kanskje et litt annet perspektiv enn mange andre. Jeg er fast bosatt i utlandet (Skottland), og har vært her i mer enn 15 år. Før det bodde jeg to år i Japan.
  For meg er nrk.no et viktig medium for å holde meg oppdatert om «gamlelandet». Over disse årene har både web og nrk.no utviklet seg.

  Dessverre er mitt inntrykk at nrk.no har utviklet seg i negativ retning. Jeg er «nyhetsjunkie» ifølge tilbakemeldingskjemaet deres (kunne dere ikke finne på et godt norsk uttrykk, foresten? Jeg hater slike norsk-engelske kombinasjoner som for meg bare viser manglende beherskelse av begge språk).

  Forsiden jeg finner på den vanlige «nrk.no» er en rotete blanding av «ekte» nyheter og reklame for NRKs programmer av ymse slag. Gitt at jeg befinner meg i utlandet er de fleste programmene det reklameres for ikke tilgjengelige for meg. Det hadde vært OK hvis jeg kunne velge å bare se nyheter, men det valget finnes ikke – «nyheter» er identisk med «forsiden».

  Over til den nye nettsiden – det er en del forbedringer, og jeg liker spesielt at man kan fokusere på de «viktige» temaene og finne flere artikler der. Det som virkelig mangler er en mulighet for å velge hvilke temaer som er av interesse – det hadde vært flott å kunne velge bort sport og kjendiseri for eksempel.

  Mine ønsker er:
  – Mer valg, slik at jeg kan prioritere de tingene jeg ønsker å lese om, og slippe uinteressant møl.
  – Et klarere skille mellom nyheter, redaksjonelt stoff og reklame for kommende programmer.
  – Et klarere skille mellom tekst, video og audio-lenker, det skjer ofte at jeg leser nrk.no mens jeg ser på TV eller hører på musikk, og det er svært irriterende å uforvarende starte en lyd- eller bildesnutt i slike tilfeller.
  – Det er bare en håndfull valg i «viktigst» kategorien. Det er altfor lite, som bruker vil jeg langt flere muligheter for å filtrere hvilke nyheter som interesser meg.
  – Gi opp å prøve å ligne på Windows 8. Det er et elendig brukergrensesnitt.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (svar til Helge Nareid)

   Hei Helge,

   Takk for at du representerer et annet perspektiv:)
   Rett på:
   1. Vi ser behovet, men valgte nakent i alfa
   2. Enig, denne uka leker vi med formatet, så det er nok mye lærdom i fingra allerede. Men jeg kjenner meg igjen i kommentaren.
   3. Er ikke play-symbolikken konsistent og informativ nok?
   4. Håndfullen er bevisst valgt for å tvinge prioritering. Der har vi latt oss inspirere av Dagsrevyen som også opererer med fire hovedsaker. Blir det ikke ufokusert med ubegrenset antall?
   5. Som regel får vi tyn for Macprostitusjon på NRKbeta, så jeg tar den med meg for balanse i regnskapet 😉 På hvilken flate mener du vi ligner mest på Win8?

   Hilsen en som ikke har satt sin for i Windows på en god stund.

  • ang. win8 var det også min feeling. det lukta live tiles lang vei, samt mye likt hvordan tanken på bygge apps i win8 er lagt opp. skal ikke mye fantasi til for å dra den koblinga der gitt 😉

   på den annen side så er det jo helt likt alt annet som bruker firkanter stabla sammen for å presentere noe (app store, netflix, etc) så unikt og likt bare win8 er det vel ikke…

  • Jeg har ikke kommet lenger enn til startskjermen på Windows 8, så jeg har ikke så mye referanse til det, men synes det minner mer om facebooks timeline.

 17. Når det refereres til en tweet, som i kveld om Kairo, så hadde det vært fint å få en permalenke til originaltweeten. Dessuten kan tweets embeddes i de fleste bloggplattformer, og det bør nok være mulig å gjøre det i Alfa også på et eller annet vis.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (svar til Dan)

   Hei Dan,

   Du tenker på firkanten med pil utfra? Det tenker jeg andre enn meg vet bedre – takk for headsup!

  • Angående rettigheter på design bør dere kanskje også sjekke rettigheter for tidslinjen på facebook som det ser ut til at dere har kopiert ganske nøyaktig.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til datagutten)

   Takk – vi skal sjekke at vi ikke snubler i unødvendige åndsverkfeller på designgrepene, det være seg timeline eller ikonografi.

 18. Magnus Bernhardsen

  Tilbakemeldingsskjemaet: ingen av dei opplista nyhendekjeldene er mi føretrukne. Internett stemmer best, det er ei blanding av sosiale medier, aggregatorar og nettavisframsider. Eg anar ikkje om eg nyttar VG, DB eller AP mest, for å seia det slik.

  Kjappe? Om sida lastar raskt eller oppdaterast hyppig?

  Har brukt sida for lite til no, så eg skal gå inn igjen mot slutten av veka. Likevel vil eg seia dette_
  – altfor store bilete om ein klikkar for å lesa meir. Dette er ein sjukdom, ofte forstår eg ikkje kva nyheit eg har klikka på ettersom det berre er eit stort bilete som dekkjer skjermen.
  – vanskeleg å forstå kor ein kan lesa meir og kor ein ikkje kan det.
  – emneknaggane er nesten usynlege, dei vil eg sjå, det hjelper i skanning av sida.
  – «viktigst» misliker eg. mest populært, mest omtalt, men ærleg talt, dette er ikkje dei viktigaste sakene i verda.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (svar til Magnus Bernhardsen)

   Hei Magnus!

   Bra du svarer!

   – da bruker du «Other»-feltet
   – vi tenkte på oppdateringsfrekvensen først og fremst, selv om det også kan tolkes som selve hastigheten på siden
   – store bilder i artikkelen? Men du har jo bedt om å få akkurat den saken ettersom du klikka? Men vi er kjent med at mange synes store bilder er unødvendig, altså.
   – jeg er enig i at det ikke er opplagt hvor man kan klikke og hvor vi ikke har noe mer å by på
   – usynlige emner notert
   – hehe. Her vi vi nok måtte være litt breiale. Det det egentlig burde hete var kanskje «Saker med et visst trykk, og som NRK prioriterer å formidle fordi vi mener folk burde vite». Vi kunne sikkert hart mange flere kategorier, flere saker, mye mer internasjonalt. Men det ville skapt et utydeligere produkt, er vi redd. Her har vi hermet Dagsrevyen, rett og slett.

  • Magnus Bernhardsen (svar til Vegard Storstad)

   Store bilete irriterer meg. Eg vil lesa, og slik det er no kjem teksten opp akkurat lenge nok til at eg byrjar å lesa før biletet bumsar inn og skyv teksten bort. Kanskje ein knapp for å slå av bilete?

   Dagsrevyen… kanskje ikkje det mest inspirerande eg har høyrt. Eg tykkjer stort sett den nyhendesendinga er uinteressant.

  • Odin Hørthe Omdal (svar til Magnus Bernhardsen)

   Eit godt tips er å setja width= og height= på img-taggen slik at netlesaren kan setja av plass til biletet, slik han slepp å gjera denne ekstra ombrekkingi i etterkant når sjølve biletet kjem inn.

  • Som jeg selv skrev i en kommentar nylig synes jeg det burde gå an å konfigurere siden selv, slik at man i dette tilfellet f.eks kan velge størrelse på bildet eller bare fjerne det.

 19. Hei
  Bare et lite tips. Jeg stoppet nesten å lese etter ingressen i denne artikkelen. Årsaken er enkel, med litt dårlig syn er den vanskelig/umulig å lese på grunn av den grå skriften, kontrasten er altfor dårlig. Dere oppfordrer til å sende lenken til våre gamle foreldre, mine foreldre ville ikke klart å lese artikkelen og er neppe alene om å slite.

  Jeg håper dere har større fokus på universell utforming i nyskapningen deres enn dere har på denne nettsiden. Det vil dere tjene på, jeg tror storkonsumentene av slike tjenester blir stadig eldre, men de forsvinner fort dersom de ikke klarer å lese.

  Mvh
  Sidsel

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (svar til Sidsel)

   Hei Sidsel,

   Du sikter til denne NRKbetaartikkelen, eller en bestemt sak på nrk.no/alfa?
   Uansett pirker du borti noe vi ikke har brukt mye energi på i alfafasen.
   Det må vi gjøre videre.

  • Jeg har ikke fått testet nyvinningen enda, så jeg sikter til denne NRKbetaartikkelen som har altfor dårlig kontrast fordi dere bruker grå tekst på hvit bakgrunn. kommentarfeltet er mye bedre å lese.

   Jeg tror dere kommer til å tjene på å ha fokus på universell utforming fremover, særlig fordi vi etter hvert får en generasjon eldre som har blitt racere på nett, smarttelefoner, nettbrett og dess like. Det mange hensyn som må tas og kompromisser som må inngås, men akkurat det med tekstfarge i artiklene deres er en smal sak 😉

   Jeg ser fram til å teste den nye nyhetsformidlingen. Lykke til 🙂

  • Sidsel, kanskje nettleseren din kan hjelpe deg litt her? Jeg kjenner ikke til hvilke muligheter andre nettlesere har innebygget eller kan få installert, men Opera gir deg i allefall muligheten til å velge visning med høy kontrast. På engelsk er menyvalget Page -> Style -> High contrast, med valg mellom svart på hvitt og hvitt på svart. Begge deler ser ut til å virke fint på denne artikkelen.

 20. Likte det nye formatet veldig godt! Virket litt rotete på meg i starten. Var litt forvirrende med den tema/fordypningsdelen, atså den siden som bare viser oppdateringer til den hendelsen, eller den type hendelser. Siden det bare sto klokkeslett og ikke dato der. Men alt i alt likte jeg den veldig godt!

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (svar til Vetle Sandring)

   Hei Vetle,

   Kult at du er begeistret!
   Når det gjelder dato, så er det en glipp som nå i alfafasen blir særlig synlig, ettersom vi har åpningstider fra kl. 06.00 – 21.30. Vi trenger å synliggjøre bedre hva som skjer *nå*, og hva som skjedde i går innenfor samme emne, som du påpeker.

 21. Torkil Vederhus

  Veldig kul nyvinning!
  Jeg lar meg litt irritere av at dere refererer såpass mye til tvitringer som dere har gjort, uten å linke til de som faktisk har tvitret det.

  Det kunne kanskje vært en idé å legge inn mulighet til å se twitterfeed med relevante emneknagger når man trykker seg inn på en sak? Best av begge verdener?

  Svar på denne kommentaren

 22. Hei, Nrk.

  Fikk umiddelbart sansen for dette, men like umiddelbart stusset jeg over at dere ikke valgte en mer tradisjonell «timeline» – horisontalt. Likeså burde utenriks og innenriks skilles ved å være på hver sin side av tidslinjen.

  Vel, dette var de første tankene jeg hadde.

  Svar på denne kommentaren

 23. Vidar S. Ramdal

  Er det sånn å forstå at det er en egen mini-redaksjon som legger ut saker på nrk.no/alfa?

  Det som slo meg, er at tidslinja kunne passet godt som RSS-feed også. NRKs nåværende RSS-feeder bærer preg av at det kun er ingresser fra ordinære nett-artikler som kommer i strømmen, og blir ikke like ofte oppdatert.

  En annen idé for tidslinja kunne presenteres som nyhets-ticker. Altså tidslinja i en-linjes, horisontal form, som kunne snurra og gått nederst på PC-skjermen min. Her måtte man antakelig laget egen software, men gi folket RSS-feeden, så kommer det nok.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (svar til Vidar S. Ramdal)

   Hei Vidar!

   I denne uka er det en liten hard kjerne som utgjør de som mater nrk.no/alfa. Dette for at vi vil eksperimentere med det uten å ramme NRKs øvrige produksjon. Men de spiller på lag med mange andre hos oss som formidler nyheter, slik at vi også får sett hvordan denne gjengen spiller andre gode, og motsatt.

   Poengene dine med ticker eller RSS er ikke langt unna, dersom vi ser at dét vil være en bra form å utforske. Vårt nåværende RSS-produkt er ikke videutviklet på en stund, så vi forstår spørsmålet 🙂

 24. Hei, jeg har nå testet den nye siden, og vil bare komme med noen kommentarer:
  -Jeg savner overskriftene, og til dels bildene, som kjapt gir meg et greit overblikk over hva som skjer
  -Kunne dere fikse en funksjon sånn at jeg bare fikk det jeg ville ha (sport, lokalt, utenriks og lignende)
  -Jeg irriterer meg over at noen plasser er ikke tidslinja fylt opp med saker, dvs. at det er tomrom på ene sida av tidslinja
  -Det er ikke mulig å bruke standard tilbakeknapp ut av saker
  -Ellers, flott prosjekt! 😀

  Svar på denne kommentaren

 25. Først av alt: MEGET spennende! Dere er definitivt inne på noe her. Foreløbig tilbakemelding: Filtreringsmuligheter hadde vert topp. Om det blir lagret i cookies eller en brukerprofil er litt det samme. Men hadde vert fint å kunne filtrere blandt tags osv. Kanskje disse kunne havnet i en egen «vertikal frame» til venstre for «viktigst».

  Svar på denne kommentaren

 26. Har foreløpig bare tatt en ganske rask titt. Men kan vi velge hva si synes er viktig? Jeg synes f.eks. det ikke er særlig viktig at Ole Einar Bjørndalen er forkjølet, som var en overskrift enten på nrk.no eller aftenposten.no

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Olav Torvund)

   Hei Olav!

   Vi eksperimenterer med viktighetskriterien denne uken. Begrepet viktig er tøyd litt for å lære om hva som funker med formen.

   Men hva som er viktig er ganske ulikt basert på den du spør:
   – Er det verden som helhet?
   – Saker vi har mest stofftilfang fra?
   – Det som skjer nærmest i tid?
   – Det vi til enhver tid har flest journalistiske krefter på?
   – Og hva med de klassiske innenriks, utenriks, sport og kultur?
   – Hva med det som skjer nærmest meg?

   Det meste er i spill denne uka, så skal vi forsøke å bli bittelitt klokere før vi viser hva vi tenker kan være neste steg.

 27. Det er forståelig at nrk.no leter etter og eksperimenterer med muligheter, men er det et fremskritt å være oppdatert fra sekund til sekund på alt mulig?

  Ser nrk.no for seg en fremtid der vi skal sitte klistret til en skjerm og bli løpende oppdatert på detaljer i alskens arrangement, bilkollisjoner og diverse uttalelser?

  Er det ikke en nyhetsredaksjons oppgave å sortere og redigere, slik at leserne kan bli oppdatert enklest og raskest mulig på det som er viktig i sakene?

  Kunne forstått det om det ble spesialutviklet for enkeltsaker, som høringene av statsministeren i stortinget. Slik at det kunne leses kronologisk uten å måtte lese en hel mengde uinteressante oppdateringer. Det forutsetter at jeg kan velge hvilken sak jeg vil følge og bli oppdatert kun på den.

  Hver enkelt verken kan eller skal være sin egen redaksjon. Poenget med nyhetsformidling er at leseren både skal spare tid og få nyhetene presentert effektivt og informativt.

  Det er mulig det oppleves som suksess at flere hundre kommenterer vilt vekk under en direktesending, men det er ikke så interessant i forhold til at nrk skal tenke alle og at ressursene som går med, kunne gitt et litt bedre tilbud, til et langt høyere antall brukere.

  For min del ønsker jeg bedre oversikt, ryddigere utforming, bedre tekst, forbedret redigering og bedre formatering.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Jan)

   Hei Jan,

   Sortering og redigering er definitivt en redaksjonell jobb. Noen mener nettavisene løser det godt på dagens forsider, andre synes imidlertid at det blir i overkant pakketert.

   Dagens forsider har en etablert form, som tar vare på denne deskingen. Twitter har imidlertid fravær av en desket strøm som kontinuerlig, uredigert og i sanntid lar deg kjenne mer på pulsen.

   Her leker vi egentlig med noe som ligger midt i mellom.

   Vi måler ikke suksess i antall betakommentarer. Men det som gjør dette interessant for oss er at vi forsøker å utfordre et relativt kjent og etablert format i nyhetsformidling på nett; den nordiske nettavisforsiden og den klassiske artikkelen.

   For å snu litt på det;
   – Hvordan ville du heller at vi forbedret NRKs nyhetstilbud på nett?
   – Kan du tolkes dithen at tempo og sanntidsrapportering for deg er uinteressant selv om vi setter det sammen med analyse/oppsummering, utforming?

  • Hei, Vegard!

   Dagens nettsider er etablert, men ikke i nærheten av hva de kan de kan være. Det er fullt mulig å formatere bedre på nett enn de beste apper og med en oversikt og navigasjon som tilfredsstiller alle behov. Det kan gjøres så lettlest og elegant at det konkurrerer med de lekreste publikasjoner.

   En av de tingene som svikter i dag, er at du flyttes frem og tilbake på sider med blandet innhold. Du må åpne i faner eller klikke deg tilbake, scrolle og lete. Det er mulig å lage sider der innholdet er sortert, enkelt tilgjengelig og slik at du beholder oversikt og link til alt innhold, uansett hva du navigerer til. Og ikke minst, det de fleste ønsker: Temaseksjoner du kan bla deg gjennom, men slik at du åpner/leser bare det av interesse.

   Det redaksjonelle:
   Ja, mulighetene er der til å være oppdatert på allverdens detaljer hele tiden. Men er det fornuftig bruk av tid? Er det ikke bedre at en redaksjon setter seg inn i en sak og presenterer den kortfattet, lettlest og oversiktlig? Og ikke minst; med tilleggsinformasjon journalisten har gravd frem?

   Verdien: Overload/mettet av detaljer sendt gjennom en hjerne som er eksponert for innhold som oppdateres løpende og bevegelig på skjermen, satt opp imot redigert og oversiktlig presentasjon? Som tar en brøkdel av tiden og oppleves verdifullt og informativt?

   Presentasjon av tekst er det også mye å gå på: Som for alt annet, det finnes noen grunnregler som slår inn for tekst på nett. En egen kompetanse om du vil. Forskjellen er så stor at det har vesentlig betydning for verdien av en reportasje.

   Det er ikke ønsketenkning, det finnes en prototyp på nett som får dagens nettaviser til å virke gamle, utdaterte og trege. Tilbakemeldingene er langt over det forventede.

   Håper du ikke tar det som kritikk. nrk.no er den eneste startsiden jeg har brukt, dere stiller i særklasse og lager mye bra.

   Jeg tror nettaviser tapte mye på at publisering var etablert på nett, når avisene hengte seg på. I stedet for å finne ut hvordan det skulle gjøres for å fungere maksimalt, hengte de seg på hvordan det allerede ble gjort. Nå er det hel generasjon som tror det skal være slik og derfor ikke forventer noe annet. Inntil de ser det.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Jan)

   Hei Jan,

   Kan du legge ut URL til prototypen du viser til her? Slik at vi bedre forstår hva du snakker om?

  • Vegard!

   Det sier seg vel selv at det er litt vanskelig. Hvis jeg var i nærheten kunne jeg stukket innom og gitt en demo med fullskjerm.

   Vet det blir dumt. Beklager. Skulle nok ikke nevnt det. På den annen side, tror du ville likt det.

  • Anders Drage (svar til Jan)

   Referer du til en prototype du selv har laget – eller mener du den nye usatoday.com nettsiden?

  • Det er egenutviklet og flere generasjoner foran USAtoday’s nye side. Det er på mange måter noe helt annet; stramt, oversiktlig, lesevennlig, full oversikt over alt innhold til enhver tid, nydelig design og formattering. Du lener deg tilbake, slapper av og blir sittende å lese slik det er vanlig med en bok eller et lekkert magasin.

   Samtlige som har sett det, fra 14 til 65 år, sier det er dette de venter på. De store i bransjen sier at det neste store for nettpublisering er formattering opp mot det vi har vært vant til i aviser og magasiner. Denne løsningen er enda bedre, men fremfor alt lettlest, stram, med tekstutforming tilpasset lesning på nett.

   En og samme løsning fungerer like bra på PC, nettbrett og smarttelefon. På brett oppleves den som en skreddersydd app og på smarttelefon nesten likt med PC. Èn løsning til alt, har mange fordeler for den som publiserer, men er også bedre for brukere som finner nøyaktig det samme på alle plattformer.

   Innser at det blir litt stressende å beskrive noe som ikke kan demonstreres, men klarte ikke å dy meg, det kribler når nrk-gjengen svinger seg!

   Jeg blir litt usikker når jeg opplever at mange liker hulter til bulter virrvarr med til tider unyttig informasjon, men inntil det motsatte er bevist, tror jeg de fleste vil foretrekke å senke pulsen og synke inn i lesevennlige sider, bli effektivt oppdatert og slippe å klikke rundt for å finne noe interessant eller fortsette der de slapp.

  • Anders Drage (svar til Jan)

   I såfall er jeg ekstremt nyskjerrig på dette – og ikke minst hvem du er. Hvordan kan man få en sniktitt på dette vidunderet?

 28. Den nye siden ser meget bra ut. Ryddig og oversiktlig, så potensialet er helt klart der.

  Det som skuffer mest, er at det fortsatt er problematisk å bruke noe annet enn windows (det «alle» bruker). Testet en link til video-stream av levinston-saken, som ikke ga noe som helst respons. Ingen feilmelding, ingen stream.

  Deres sider bruker også java-script fra et utall forskjellige domener/sites, men dere gir oss som er så sære at vi ikke kjører java-script/flash ukritisk store utfordringer. Hvorfor er det så vanskelig å få en oversikt over sites man må tillate java-script fra?

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til André Eidmark)

   Hva slags plattform testet du fra ?

   En statistisk mulighet kan også være at pressekonferansen var over og at ikke meldingen om dette vistes ut.

  • André Eidmark (svar til Anders Hofseth)

   Testet fra linux-platfrom med firefox. tviler på at konferansen var over, da jeg mener den skulle begynt 15 min før jeg testet, men jeg vet ikke sikkert. jeg heller mer mot at jeg ikke hadde tillat java-script fra rett sted.

   oppfordrer dere utviklere til å kjøre inn noscript addon til firefox, så tester dere nrk’s sider. dersom dere finner det helt uproblematisk å få få ting til å funke så kan dere bare avfeie meg som en tomsing, ellers kan dere jo vurdere å gjøre noe med virrvarret. deres fordel er selvsagt at dere på forhånd vet hvor strømmer og annet kjøres fra, så det er vel ikke så vanskelig for dere å tillate fra rett steder, men prøv å «glem» det på forhånd.

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Jamal Abdi)

   Vi er bare rigget opp for å virke denne uken, så skjult opplegg etc er ikke helt på plass foreløpig 😉

 29. Dette tilbudet ser virkelig lovende ut 🙂
  Noen ting jeg tenkte på:

  Når jeg leser nedover på tidslinjen synes jeg fort at det blir mye tekst… Jeg er vant til å bare skumme overskriftene for å se om det er noe jeg gidder lese (latskapen lenge leve :P).
  Litt flere bilder hadde kanskje hjulpet på for å få et inntrykk av hva nyheten gjelder.

  En annen idé er å bruke fargekoder eller lignende på de forskjellige nyhetskategoriene, slik at det er lett å se hva som handler om sport, utenriks, lokalt, osv… Eventuelt kunne dere hatt faner hvor man kan velge å bare få sport, bare utenriks, osv…

  Men mitt største ønske er at det skulle ha vært mulig å konfigurere siden selv, slik at man kan få nyhetene presentert på den måten man personlig ønsker. Da tenker jeg ikke på de store endringene, men som f.eks at man kan velge om man vil ha bilder til sakene eller ikke, velge bort noen saker man ikke vil ha flere oppdateringer om, kanskje litt justeringer på design…

  Hadde vært supert om dere har kapasitet til det!?
  Men igjen må jeg si at dette ser veldig lovende ut 🙂

  Svar på denne kommentaren

 30. Det der ble alt for masete for meg. Ser mer ut som en utrolig lite oversiktlig RSS-leser….. Det er nok mest for arbeidsledige nyhetsjunkies…Og med snart halve landet på NAV, så er vel det en ganske stor målgruppe?

  Svar på denne kommentaren

 31. Bård Skaflestad

  Jeg fikk et godt førsteinntrykk av dette. Jeg er i utlandet akkurat nå og får derfor ikke noe særlig utbytte av de fleste videoklippene, men jeg har stor glede av «viktigst».

  Gleder meg til å se hvordan dette fortsetter.

  Svar på denne kommentaren

 32. Hei, dette er en spennende tjeneste! Noen kommentarer: jeg liker tidslinjeideen men syntes det er litt tungvint å lese nyhetene da de er midtdelt. Det er mer naturlig for meg ihvertfall å lese nedover istedetfor til høyre og til venstre for midtstreken.

  Svar på denne kommentaren

 33. Bølgeskvulp uke 48 | Making Waves Blogg

  […] fortsatt bare på test-stadiet, og tas ned igjen i kveld, så skynd deg inn om du vil prøve. Du kan lese mer om prosjektet her. Formatet funker klart best på mobil og nettbrett i stående format. Men vi er spent på om […]

  Svar på denne kommentaren

 34. Det er masse rart på fronten nå på PC-versjonen. Roger Ingebrigtsen-saken ligger i flere forskjellige sakskategorier, så man kan ikke åpne én side og se alle sakene, det er typ fire forskjellige. Flere forskjellige saksuniverser, liksom.

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind Bye Skille (svar til Martin G.)

   Vi har hatt en del teknisk trøbbel med sakskategoriene/emnene siden dette bare er en alfatest.

   Under siste testøkt skjedde det også så mye at det var vanskelig å rydde skikkelig opp i rot som det du påpeker, men vi mener å ha klart å samle alt fra de ulike emnene hvis du velger de i viktigst.

   Ryddighet for emnene er med videre som noe vi må løse.

 35. Vebjørn Aasheim

  Ser bra ut, men ser også veldig halvferdig ut. Likte menyen til venstre, men likte ikke fronten som var brukt på teksten, spesielt ikke på hvit bakgrunn. Dette har med skjermen jeg bruker som er et TN panel med dårlig farge-gjengivelse og 1080p, dersom flest mulig skal få en best mulig opplevelse, inkludert de som bruker en slik skjerm som jeg, så vil ikke «kritt»-hvit bakgrunn fungere da det for meg blir veldig utydelig å lese teksten 😉 Litt større linjeavstand inne i kommentarboksene ville ikke vært dumt heller 😉

  Svar på denne kommentaren

 36. Kven kan vi tru på? | Toyni Tobekk

  […] å seie meininga si om alle slags saker som bloggen tek opp og i tillegg har folk fått vere med og teste ut nye funksjonar og nye retningar som bloggen og/eller NRK vil […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.