Internett, Nettjenester & Søk

Google forbedrer bildesøket sitt

Med fargevalg og bildetype kan du nå lettere søke etter bildefiler i Googles søkemotor.

Google lanserer stadig nye funksjoner og forbedringer i søketjenestene sine. Sist ut er muligheten til å filtrere bildesøk basert på bildenes innhold.  For lenge siden lanserte de funksjoner som gjør det lettere å filtrere resultatene i bildesøk: hva har det å si for personvernet?

Skjermdump av googles søk, hvor de nye funksjonene er fremhevet.
Med fargevalg og bildetype kan du nå lettere søke etter bildefiler i Googles søkemotor.

I venstre marg når du søker etter bilder hos Google, kan du velge å filtrere bilder etter størrelse eller når de ble lagt ut på nett. Nå kan du også sortere bilder etter fargetone, og aller sist ut er en funksjon som lar deg vise bilder etter hva bildene inneholder. Søker du etter et bilde av en person? Velg «ansikt». Vil du ha en skjematisk tegning over pippilatordemperen til bilen din? Velg «tegning».

Søk etter ansikter har vært mulig siden 2007, om enn i litt bortgjemt form i begynnelsen. For en tid tilbake dukket valget opp i venstre marg, og det er nå lettere å finne bilder om du søker etter en bestemt person, et gruppebilde eller lignende. Er det bra?

Funksjonene gjør det uten tvil  lettere å finne bilder av det du ønsker, men kanskje er de også litt skumle? En database over bilder med ansikter kan fort kobles til (og bør, kanskje, for å bli nyttig) til navn, og kanskje også stedet bildet er tatt — og derfra er veien kort til alt det Google allerede vet om personen på bildet.

Hva synes du om de nye funksjonene? Er det noe å bekymre seg over?

Merk: artikkelen er, på bakgrunn av kommentarer fra våre trofaste lesere, oppdatert siden første lansering i 1400-tiden 7. november.

12 kommentarer

  • En del av dem er gamle, det er helt sant. Ansiktssøk har vært tilgjengelig siden 2007 (såvidt jeg kan se), men da som en mer «skjult» funksjon (under utvikling?). Det er i alle fall først nå i det siste at vi her i redaksjonen har sett disse filtreringsfuksjonene (innholdstype og fargetone) fremme som standard i venstre marg? Kanskje vi bare er eksepsjonelt trege.

   Svar på denne kommentaren

     • Nei, nytt er jo ikke dette. Men det har jo ikke noe å si. Har ikke sett så mange norske artikler om dette. Grunnen til at du først har oppdaget dette nå har kanskje noe med brukergrensesnittet på Googles nettsider. Selv er jeg langt fra fornøyd med sidene som benyttes til epost, Disk, G+ og kart. Jeg kan ikke helt sette fingeren på hva jeg ikke liker, for jeg er ingen designer. Men det er noe med at øyet ikke oppfatter mulighetene siden innehar på en rask nok måte(?).

      Svar på denne kommentaren

 1. Altså.

  Kan dere ikke rette opp blunderen med å skrive en sint og furtete artikkel der dere levner liten ære til Gramo som har klart å definere leiebiler som «offentlig rom» ?

  Jeg trenger å godte meg i en orgie av slem og presis kritikk mot en bransje som fremdeles sitter med ræva halveis ut av fuglekassen og med overkroppen fremdeles på innsiden – for å si det slik.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *