nrk.no

Hjelp oss å teste nettvideo fra NRK på Android-enheter!

Kategorier: Mobil,Nett-tv,Nettbrett,NRK & Webutvikling

foto av en Android-mobil med OS versjon 4.1.1

Som vi skrev i artikkelen Video fra NRK på Android-dingser, har vi for tiden fullt fokus på å bedre opplevelsen for Android-publikummet vårt. Nå er første milepæl passert uten at vi har støtt på problemer så langt.

foto av en Android-mobil med OS versjon 4.1.1

Hva virker nå?

Det vi nå har fått orden på, er at programmer i opptak og direktestrømmer fra NRK1-2-3/NRK Super spilles av i mobilens egen avspiller på enheter med versjon 4.1 av Android.

Her må det testes

Men: Vi trenger publikums hjelp til å sjekke at alt virker på det brede utvalget Androidtelefoner og -brett der ute. Så nå ber vi om deres hjelp. Vi har begrenset med 4.1-dingser selv å teste på; vi har testet på min egen tidligere omtalte Samsung Galaxy SIII, en Samsung Galaxy Nexus, en Asus Transformer Infinity og en Nexus 7. Det spiller – så langt vi kan se – bra på alle disse tre.

Kun automatisk på 4.1-androider nå

Går du til nrk.no/tv med en Android-enhet med versjon 4.1, vil du nå automatisk komme til den nye avspillingsløsningen.

Vi har også kort testet løsningen på endel andre telefoner som ikke kjører 4.1; Sony Acro S v4.0.4, Samsung Galaxy SII v2.3.5 og HTC One X v4.0.4. Disse ser så langt også ut til å kunne spille med denne løsningen, men siden det er ganske fragmentert hva ulike Androidtelefoner støtter, kommer vi ikke til å gi Androidmodeller under versjon 4.1 den nye løsningen automatisk foreløpig. Men du kan selv endre avspillingsmåte under tv.nrk.no/innstillinger.

Hjelp oss å teste

Dersom dere kan hjelpe oss med å teste ut løsningen på et så bredt utvalg av Android 4.1-modeller som mulig, så tar vi gjerne imot tilbakemeldinger fra dere på hvordan det funker på ulike telefoner og under varierende vær- og føreforhold.

Fremdriftsplanen vår som vi delte med dere sist uke ser slik ut:

Støtte avspilling av program i opptak på Android 4.1

løsning klar i løpet av uke 44

Støtte avspilling av direktestrømmer uten DVR-buffer på Android 4.1

løsning klar i løpet av uke 44

Støtte avspilling av direktestrømmer med DVR-buffer via NRK-avspiller

testversjon klar i november

Vise teksting på program i opptak via NRK-avspiller

klar vår 2013?

Tilby alle Android-versjoner NRK-avspiller

klar sommer 2013?

De første to punktene er nå i boks. Husk at Android-direktestrømmene for øyeblikket er uten mulighet for å spole i de siste tre timene, og at det foreløpig mangler teksting på programmer i opptak.

Bruk kommentarfeltet; si gjerne kort hva som virker / ikke virker og fortell oss hvilken modell og hvilket android-versjonsnummer du har. 🙂

138 kommentarer

 1. Øh… Hvordan får jeg spilt av innholdet? Jeg klikker meg for eksempel inn på «Kampen om framtida spessial», og kommer da til sendingens side. Men det er ingen playknapp her, og jeg får ikke aktivert strømmingen uansett hvor jeg klikker.

  Telefon: Samsung Galaxy S II, Android-versjon 4.0.4.

  Svar på denne kommentaren

  • Marte Radmann (NRK) (svar til JH)

   JH, du må inn på tv.nrk.no/innstillinger og endre til «Linkt til avspilling ..» først, så kan du teste om dette spiller på din S2. Vi har ikke testet om dette fungere på S2 4.0.4.

  • Halle Løkeland (svar til Marte Radmann)

   Har nå testet alle innstillinger på tv.nrk.no/innstillinger på min samsung s2 med 4.0.4 ingen fungerer!! Blir lyd i 2 sec og så kommer feilmeding «kan ikke spille video» Jeg har kjøpt flashplayer og det hjalp heller ikke. Ser fram til å få det til å fungere. :

  • Hei!

   Testet med Samsung Galaxy SII, 4.0.4. Får samme feil som Halle Løkeland. Lyd i 2 sekunder (sort skjerm) og så feilmeldingen «Unable to play video».

  • neida (svar til JH)

   Samsung Galaxy Note 10.1 – Android 4.0.4
   Fungerer med direktesendinger, men ved opptak blir det lyd i to sek, før feilmelding med «kan ikke spille denne videoen»

 2. Galaxy Nexus (Android 4.1.1)
  Avspilling, søking i video (både fram og tilbake) fungerer, men det er litt lite responsivt, og kanskje unødvendig mang klikk.
  Å gå rett til kapittel virker ikke.
  Bildekvaliteten er kjempgod!

  Svar på denne kommentaren

 3. Virker ikke på min Samsung GSII, inni nettleser. Men det virker med Vplayer. Men jeg miste bildet om slo på HW decode. Kanskje Mali-GPU teamet til ARM har noen driverfeil. De sitter jo i Trondheim. Burde kanskje mase på dem.

  Svar på denne kommentaren

 4. Tor Magne Hallibakken

  Hei
  Har en Samsung Galaxy Tab med android 4.03.
  Virker tilsynelatende fint etter å ha forandret innstillinger til ‘link til …’
  Bra bilde , og god lyd-bilde sync.
  Har bare testet et lite minutt.

  Tor Magne

  Svar på denne kommentaren

 5. Tor Magne Hallibakken

  Korreksjon
  Avspilling fungerer bare med videoavspilleren, og ikke i nettleseren.Jeg får ikke flyttet meg framover eller bakover på tidslinjen , og heller ikke hoppet til kapitler. Har ikke prøvd andre nettleser enn den fabrikkinstallerte.
  Men tross alt virker det viktigste.
  Samsung Galaxy Tab med android 4.03

  Tor Magne

  Svar på denne kommentaren

 6. Fungerer ikke på Galaxy Tab 7.7 med Android v 4.0.4. Velger «link til…» og får spørsmål om filmen skal spilles av på internett eller i videospiller. Velger internett og ingenting skjer, velger videospiller og får beskjed om at filmen ikke lar seg spille.

  Svar på denne kommentaren

  • Samsung Galaxy Note II GT-N7100 Android 4.1.1
   Fungerer greit med standard nettleser
   Valgt HTML5 i innstillinger.
   Bruker helst Dolphin browser, men denne har problemer med direkteavspilling/problem med livebufferet. «du har pauset for lenge» kommer umiddelbart.
   Øvrig avspilling fungerer

 7. Helge Andre Andersen

  Når man legger tlf på siden, og rett igjen. Blir det veldig stor tekst og bilder, med andre ord ikke veldig tilpasset en tlf skjerm.

  Pause, tidslinja, fullskjerm, volum linja er veldig small, kan være vanskelig å treffe med litt store finger tupper.

  Syntes ikke det var veldig kombatibel med HTC one X, Android v. 4.0.4, og HTC-sense vers. 4.1

  Svar på denne kommentaren

 8. Har en Google Nexux 7, med Android 4.1.2, fikk det ikke til å virke med Opera eller Firefox, på alle innstillinger, men…… Google Chrome virker, bare fikk spørsmål om hvilken spiller jeg ville velge så valgt jeg standard «videospiller» som var pre-installert, BINGO! alt virket.

  Andy

  Svar på denne kommentaren

  • Jeg tester også med firefox på Galaxy Nexus med 4.1.2. Veldig få linker som funker, ikonet med de ni boksene, «populært», f.eks. Mens «siste» lister opp innhold uten CSS.

   Avspilling skjønner jeg ikke hvordan skal virke. For lat til å bytte nettleser.

 9. Hei
  Samsung Galaxy Note 1 (GT-N7000 OS 4.0.4). Virker ikke i firefox eller opera (med desktop modus på).
  Virker fint med stock nettleser i rts-avspilling på, får lyd og delvis bilde i de andre instillingene men tlf låser seg hyppig.

  Svar på denne kommentaren

  • LawdyLawd (svar til Fredrik)

   Fungerer ypperlig på min Galaxy Note med 4.1.1, så det er jo en liten trøst. Jeg kjører betaversjon, men offisiell versjon dukker opp i løpet av fjerde kvartal.

 10. Avspilling med videospiller virker meget bra på Samsung Galaxy Note II (GT-N7100) med android 4.1.1. Får opp valg om videospiller eller nettleser. Nettleservalg fungerte ikke. Den lastet ned en fil, men fikk beskjed om at filen ikke kunne leses.

  Svar på denne kommentaren

 11. Karl Martin Lund

  Samsung Galaxy SIII, android 4.0.4 (@£$!#¤). Virker ikke, får feilmelding om at flash ikke finnes på enheten, noe som er riktig. Har valgt «Link til avspilling med HLS».

  Aha, med HTML5 begynte videoklippet, men stoppet etter noen sekunder.

  Svar på denne kommentaren

  • Øystein Vaage (svar til Øystein Vaage)

   Når jeg velger Link til… så åpner avspilleren., men etter noen sekumder med svart skjerm så kommer det opp at denne videoen ikke kan spilles av.

  • Lars Andre Landås (svar til Øystein Vaage)

   jeg har en Samsung Galaxy Tab 7.7 (GT-P6800) med Android 4.0.4 med samme problem, men har funnet følgende løsning:

   Bruk standard nettleser som følger med Android.

   tv.nrk.no/innstillinger velg link til avspilling.

   Klikk på videoen du vil spille av, og velg «Nettleser» når du skal velge program å åpne filmen i. Da laster fila ned HLS-fila til minnekort.

   Bruk et program for å åpne fila. Jeg bruker «Code peeker», som jeg har lastet ned gratis fra Google Play. Marker så en av URL og kopier. De forskjellige URLene er forskjellige kvaliteter. Den siste inneholder kun lyd.

   Lim så URL inn i standard nettleser, og velg videoavspilling. Da fungerer det hos meg. Standard Videoavspiller er litt hakkete.

   Den spiller av bedre på MX Player + MX Player Kodek (ARMv7) som også er gratis på Google Play. Velg også S/W modus i avspilleren. Da spiller innholdet på tv.nrk.no helt perfekt.

 12. Jarle Osmund Vågen

  Android 4.1.2 (Cyanogemod 10)
  Thinkpad Tablet

  Standard instillinger: Klikker på play i nettleser, velger avspiller, spiller greit. Navigering i avspiller fungerer ikke noe særlig.

  HLS, 1266 max:
  Klikker play, video spiller i nettleser, videospillerkontroller er ikke tilgjengelig. Ett trykk -> videoavspilling stopper. Et nytt trykk -> videoavspilling starter.

  Svar på denne kommentaren

 13. Jesper Stærkær

  Kan NRK dele noen opplysninger om playeren? Jeg regner med dette er HDS/HLS-streaming med f4m/m3u8 HTTP-strømmer?

  Hva er strategien/løsningen deres for å få avspilling i nettleser på Android? Er det HTML5-video som gjelder, en flash eller en annen pluginløsning?

  Veldig spent på å høre hva som gjelder.

  Svar på denne kommentaren

 14. På min Motorola Xoom 3G/WiFi med Team Eos 3.0 (JB 4.1.1) fungerer det tilfredsstillende med stock browser og videoavspiller. Kvaliteten er veldig ok.

  Fungerer også bra på Samsung Galaxy S3 med Omega Rom v31 (JB 4.1.1).

  Det går ikke an å hoppe direkte til et kapittel, men regner med at dette kommer.

  Svar på denne kommentaren

 15. Samsung Galaxy Note II GT-N7100 Android 4.1.1
  Fungerer greit med standard nettleser
  Valgt HTML5 i innstillinger.
  Bruker helst Dolphin browser, men denne har problemer med direkteavspilling/problem med livebufferet. “du har pauset for lenge” kommer umiddelbart.
  Øvrig avspilling fungerer

  Svar på denne kommentaren

 16. Petter Kjærnes

  Har testet avspilling med Asus transformer /android 4.1. Med Chrome blir fullskjerm-ikon og spolelinja borte, det fungerer med innebygd nettleser. I begge nettlesere vises teksting som en sammenhengende tekst under videobildet.Å hoppe med innholdsfanene fungerer ikke i noen av nettleserne.

  Svar på denne kommentaren

 17. Tommy Martinsen

  Testet alt jeg har funnet på tv.nrk.no med Nexus S versjon. Ikke støtt på noen problemer bortsett fra de begrensninger som det er i artikkelen ovenfor, men som det sies kanskje kommer i 2013. I tillegg til alfabetisk overskt liker jeg svært godt at det er mulig å søke selv. Dette fungerer helt sømløst. All honør til NRks «IT-lag».
  2.1.2

  Svar på denne kommentaren

 18. Marius Sørensen

  Funker bra på min Note II GT -N7100.
  Bruker telefonens avspiller, så kan bruke mutli-window funksjonen for å se nrk mens jeg gjør hva som helst annet på telefonen.

  Måtte refreshe nettleser etter å ha lukket video, og skulle starte den pånytt. Da ville den ikke respondere når jeg trykket på play.

  Svar på denne kommentaren

 19. Hei!
  Jeg har Huawei U8860 med Android 4.0.3. Testet i nettleseren som følger med Android. Ser ut til at alt fungerer. Holder jeg telefonen på høykant og prøver maksimere film krasjer nettleseren. Gir ett litt «ustabilt» inntrykk i overgangene hvor film skal startes/stoppes/maksimeres.
  Virket ikke i Opera Mobile.

  Svar på denne kommentaren

 20. Samsung Galaxy Note II GT-N7100 Android 4.1.1
  Generelt klønete å se TV, youtube og andre filmer.
  Valgt HTML5 i innstillinger.
  Bruker helst Dolphin browser, men denne har problemer med direkteavspilling/problem med livebufferet. “du har pauset for lenge” kommer umiddelbart.
  Det går bedre i Chrome, da kommer den etterhvert men bufferet tømmes raskt og den buffrer og viser litt ,,, og sånn er det. Standardleseren klarer det på samme måte som Chrome, men Opera mini sliter på samme måte som Dolphin. Har pleid å høre mye på nettradio, men NRK sin radioavspilling fungerer ikke på noen av de nevnte browserne. Huff og huff, håper at dette vil fungere snart,,,

  Svar på denne kommentaren

 21. Knut Egil Kjøl

  Samsung Galaxy S3 (Android 4.1.1)

  Alt virker. Kræsjer desverre av og til. Låser seg eller avslutter plutselig.
  Uanz er appen bedre og mer stabil nå. Bra jobba.
  MEN hva med å lage en tynnere menylinje. Bokstavene fyller den jo ikke opp engang.

  Svar på denne kommentaren

 22. HTC One X (4.1.2 CM10)

  Jeg er ikke i stand til å spole i opptak og videoen blir ikke spilt i nettleseren (standard), men i galleriet. Bufferet går litt tregt under direktesendinger.
  Blir det anledning til å velge HD og ikke på sikt?

  Svar på denne kommentaren

 23. LG-P880 (Android 4.0.3)

  Intet annet en HTML5 funker, hverken i stock browser eller i Chrome. Flash ikke tilgjengelig på min hardware, sier Adobe.

  Utmerket lyd, bilde og sync på direkteavspilling.

  Opptak funker ikke i stock browser, kun i Chrome, og da med utmerket bilde og lyd men dårlig lipsync.

  Svar på denne kommentaren

 24. Telefon: Samsung Galaxy Note
  OS Versjon: Jelly Bean 4.1.1 (Uoffisiell/Beta)
  Status: Fungerer

  Alt fungerer som smurt her. Jeg går inn på tv.nrk.no, velger en video, trykker på play-knappen, telefonen spør hvilket program jeg vil spille den av i, jeg velger den innebygde Samsung-spilleren, og vips! så går den som bare det. Kvaliteten er også topp, og lyden er også god. Bra jobbet!

  Svar på denne kommentaren

 25. Har Meizu MX(M030), Android 4.0.3

  Fungerer å spille av i standard nettleser, både liten skjerm med nettsiden rundt videoen og fullskjerm.

  Fungerer fint å spole, kunne godt vært sånn at når man trykte på bunnen av vinduet i fullskjerm så kom spolegreia opp uten at videoen ble pausa.

  Testet bare et klipp, Leo og U-landslaget ep. 1

  Svar på denne kommentaren

 26. Andreas Hesselberg

  Direktestrømmen fungerer flott på Motorola Razr Maxx med Android 4.0.4 avspilt i appen Scalado Album.

  Skal også teste på min Samsung Galaxy Tab 2 10,1″ når jeg kommer hjem.

  Dette er jo et genialt tilbud fra NRK, slik at man slipper å være i nærheten av en TV, PC eller laptop for å få med seg Dagsrevyen. Får håpe at Stortinget ikke vedtar at man skal betale lisens for å se NRK på mobile enheter og PC også… Håper i det lengste at det ikke blir krav om lisens ved avspilling på enheter uten tuner, ettersom jeg har kastet ut TV’en av huset for å slippe å betale lisens: teknologibloggen.no/2012/10/se-tv-uten-tv/

  Svar på denne kommentaren

 27. Telefon: Samsung Galaxy S3
  OS: Jellybean 4.2(?)
  Fungerte bra med standardinnstillingene i både medfølgende nettleser og Chrome som ga link til videospiller.

  Endret innstillingene til HTML5 og det fungerte også bra i både Chrome og standardnettleser med video integrert i nettleseren 🙂

  Lyd og bilde upåklagelig!

  Svar på denne kommentaren

 28. Bjørn Fjeldstad

  Jeg har en Samsung Note med Android 4.0.4 og der fungerer det greit med standard videospiller. Imidlertid har jeg fra tidligere opplevd at standard videoavsiller ikke har fungert særlig bra, så jeg har byttet den ut med en gratis multimediespiller som heter DoubleTwist. Den har fungert effektivt og problemfritt på alle de Android telefonene jeg har hatt (HTC Hero, HTC Desire, HTC Desire HD, Samsung Galaxy SII og Samsung Galaxy Note) Android versjoner fra 3.x til 4.0.4.

  Svar på denne kommentaren

 29. huawei u8860 (honor) med android 4.0.3 (oppdatert telefonen fra android 2
  2 forskjellige ting hender:
  enten får jeg ikke lyd ikke bilde, men kjedelig svart skjerm, ellers så får jeg en beskjed om at NRK ikke kan vise dette innholdet i utlandet (er forresten i utlandet)

  Svar på denne kommentaren

 30. Veldig bra at dere jobber med dette!

  Her er mine erfaringer med ASUS transformer pad, Android 4.1.1

  Har testet på dolphin, NRK appen og standard-nettleseren. Har bare installert et par standard-apper ved siden av appene tabben kom med.

  Direkteavspillingen: (live nrk1/2/3) fryser av og til – den starter ikke, noen ganger får jeg melding om at «jeg har pauset for lenge» når jeg stopper avspilling for og så trykker på noe annet. Eneste løsning da ser ut til å være å skru av og på nett-leseren. Fryser halvparten av gangene jeg trykker på «storskjerm».

  Nett-tv (ikke live): funker vanligvis bra, men jeg får ikke trykke på thumbnailsene som ligger under programmene på nett-tv (feks «parasite motell» under trygdekontoret). På dolphin browser funker ikke «link» innstillingen, bare HTML5, og det låser seg hvis jeg prøver å hoppe frem og tilbake i tid.

  Oppsummering: Bra kvalitet på avspillingene når de først kommer igang, men med en gang en rører noe er det en risiko for at det henger seg opp.

  PS: Når kommer HTML5 på nrk.no nyhets-artiklene?
  Og andre som har dolphin: er det noen som vet om det er en add-on som hjelper på avspillingen?

  Svar på denne kommentaren

 31. Bra jobba!
  Fungerer utmerket på min Galaxy Note 2, Android 4.1.1. Eneste er at den ikke husker hvor langt i et program jeg har kommet om jeg har hoppet ut av appen og så vil se videre.
  Prøvd ut både på Chrome og standardleseren.

  Svar på denne kommentaren

 32. (Er jo litt mer enn versjon på android som har noe å si, folkens : P)

  Men som følger:
  Nexus 7, 4.1.2

  Firefox, no go uansett innstillinger på tv.nrk.no/innstillinger

  Chrome, funker (sendes videre til videoavspiller man har valgt som default, både standard og mxplayer funker som forventet)

  Video bærer tydelig preg av kraftig aliasing på tross av mer enn god nok kapasitet på nett-tilgang, mens NRK-logo er skarp og tydelig. Gjelder for begge avspillere, som hver har forskjellige filter for å forbedre utseendet på video.

  Om man setter i dvale og skrur på igjen, blir ratio på video feil, inntil man vender om horisontal/vertikal igjen.

  Svar på denne kommentaren

 33. Carl Henrik Janson

  Vi har laget en fyldig analyse av NRKs nye nett tv for Windows, OSX, Android, samt for terminalene iPad/iOS. NRK har mye arbeid foran seg og slik skal det vel være, dog stusser vi litt over kvaliteten på visse punkter. Det er greit å spørre markedet om hjelp til feilretting, men …

  Formatet på denne kommentarfunksjonen tillater ikke en gjennomgang her. Viser istedet til «feilrapport» tilgjengelig på nrk-nye-nett-tv-del-3, oppsummering

  NRK må gjerne konakte oss (igjen). Det skulle være en god del «quick wins» å hente her.

  mvh
  Carl Henrik Janson
  95104800

  Svar på denne kommentaren

 34. Hei!..Samsung Galaxy tab2,10.1…android sandwich:
  Virker perfekt når «tv.nrk anroid»(beta-demo fra august),bare demoene.
  MEN: virker ikke når «tv.nrk.no», det opplyses at det
  er problemer med å laste FLASH …
  OG: Prøvde å laste CHROME, på PC har den innebygd FLASH
  og virker fint….Men får det ikke til på det
  nevnte nettbrett.
  ( vet at det funker på iPad direkte!)

  Svar på denne kommentaren

 35. Eirik Stokstad Brødholt

  Ser ut til å fungere ganske bra på Asus Transformer Prime! Både programmer og direktesending åpner seg i standardappen for video, noe som gir ganske elegant avspilling – systemlinja «demper seg», og den ser også ut til at den husker hvor du avsluttet sist om du åpner noe for andre gang. Hopping i programmer funker også. Tekst som ikke ligger på selve teipen på programmer kommer selvsagt ikke med, og spoling i direktesendinger går ikke. Jeg fikk også noen feilmeldinger, men det gjør jeg på denne maskinen uansett. Siden play-knappen åpner en annen videoapp, ser dette ut til å fungere i de fleste browsere.

  Svar på denne kommentaren

 36. Jarle Igeltjørn

  Har testet på:
  Google Nexus (Samsung, 4.1.1): Funker strålende
  Google Nexus (Asus lesebrett 7″, 4.1.2): Funker strålende.
  Android mini PC MK802 (Kina, 4.02): Funker strålende.

  Hilsen
  Jarle

  Svar på denne kommentaren

  • Marte Radmann (NRK) (svar til Espen E)

   Hei Espen,

   Vi har sjekket ut dette programmet, og det ser ut til å spille korrekt hos oss. Har du fortsatt problemer?

   Hilsen Marte

 37. Har testet med HTC One S v. 4.0.4, men sliter med å spille av videoen uavhengig av hvilket alternativ jeg velger for innstillingene. Den spiller av med lyd og video i noen sekunder før den stopper og jeg får beskjed om at «video kan ikke avspilles» 🙁

  Svar på denne kommentaren

 38. Marte Radmann (NRK)

  Kjære alle Androidbrukere.

  Tusen takk for all den gode testingen dere har gjort for oss! Vi har ikke mulighet til å få gjort dette så grundig selv.

  Testingen dere har gjort for oss har virkelig synliggjort mangfoldet av Android- enheter som finnes. Jeg har i alle fall lært meg navnet på en god del nye dingser.

  Tilbakemeldingene fra dere bekrefter at det virker som en god løsning at Android 4.1 får rå-lenking som standard, andre versjoner får fortsatt Flash. Alle som vil bruke noe annet et standardinnstilling til sin mobil eller nettbrett kan endre dette selv her tv.nrk.no/innstillinger.

  Vi tester nå første betaversjon av NRK-avspilleren i våre egne systemer. Hvis ting går etter planene legger vi ut denne her på NRKbeta for testing i slutten av november. Vi håper at mange av dere også har lyst til å hjelpe oss med å teste denne.

  Vi høres!

  Hilsen Marte

  Svar på denne kommentaren

 39. Hei! Tusen takk for en fantastisk god Nett-TV løsning fra NRK!! Den fungerer vanvittig bra, både på Nexux7 nettbrett og iphone4 ! Ikke minst er det gull å sende TV-sendingene fra telefonen til TV via apple-TV. Det blir kanon oppløsning. Det er en skikkelig luksusfølesle å ha så mye av NRKs rikholdige arkiv tilgjengelig hele tiden! Jeg har til gode å oppleve så silkemyke, oversiktlige og ryddige løsninger andre steder. Noen klager over lisensavgiften, den betaler jeg med glede. Mange av konkurentenes TV-tilbud med mange reklameavbrudd tilbyr oss innhold med lite mangfold. Hipp Hurra for at vi fortsatt har NRK som gir oss bredde og TV man kan få ny kunskap av. Og på toppen av det hele kan man konsumere innholdet på en genial måte når det passer!

  Svar på denne kommentaren

  • Utrolig bra ? Betyr det at du har stereo lyd ? Bruker også mx og bildet er OK (men heller ikke mer), og lyden er alltid mono.

 40. Nils-Anders Nøttseter

  Min mor har nå skaffet seg Nexus 7 fordi hun vil ikke vil sakke akterut.

  Dessverre funker ikke nett-tv med versjon 4.2, hun får bare standard flash-beskjed.

  Går ut fra at dere tester og fikser snarlig siden dere har en Nexus 7 selv.

  Svar på denne kommentaren

 41. På Nexus 7 sluttet det å virke etter oppdateringen til Android 4.2. Er det en fiks på gang for det?
  Det er ikke vanskelig at det må være vanskelig å drive utvikling når det er så sårbart som dette…

  Svar på denne kommentaren

 42. Fungerer ikke å spille av VOD på min Nexus 7 (4.2.1). med Chrome får jeg Flash-melding, og i Firefox med uoffisiell flashstøtte installert får jeg svart skjerm. testet på TV.nrk.no på tilfeldig video uten begrensning.

  Svar på denne kommentaren

  • Se bort i fra hele forrige kommentar, spiller av utmerket etter at jeg fant innstillingssiden (les: burde vært lettere å finne, særlig istedenfor stor tekst som sier «Ooooops! Dette kommer ikke til å funke»)

 43. Øystein Riiser Gundersen

  Hei, Android-godtfolk!

  Fra og med i dag er «rå-lenking» standard for avspilling på nyere Android-enheter for alt øvrig videoinnhold på nrk.no (som ikke er på tv.nrk.no). Det vil si at klipp i artikler, direktesendinger osv. vil spilles av på denne måten.

  Svar på denne kommentaren

  • Tenkte å si flott, før jeg testet ut og fikk følgende melding: You don’t have permission to access «http://nrkclip1b-f.akamaihd.net/i/nrk/open/6f/6fd54d859eaf77c327feba56ece272d12ccd058d/6fd54d859eaf77c327feba56ece272d12ccd058d_,800,.mp4.csmil/master.m3u8» on this server.
   Reference #18.9edd12c3.1354313591.26164637

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til kjetil)

   Vår spesialist på lesing av URLer sier at akkurat lenken du prøver å spille av er til et klipp der geo-rettighetene er satt til å kun spille av innenfor NRK. Dvs at den som har lagt ut klippet har gjort en feil, dersom det var meningen at klippet skulle virket ut til publikum.

   Om du vet hvor du fant lenken, kan vi prøve å få rettet det opp.

 44. Bruker Cyanogenmod 9 på en HP Touchpad. Appen fungerer bra med alle streamingkvalitetene lav til HD. Appen kan med fordel være multithreadet, det virker som om streamingen kjører i gui-tråden, når den bufferer kan man f.eks ikke velge lavere kvalitet direkte før den har bufferert nok. Ellers hang den etter en stund på HD streaming og klarte ikke hente seg inn igjen.

  Svar på denne kommentaren

 45. Yngve Sivertsen

  Anderoid 2.3.4 (Sony Ericsson experia) wifi

  Ser NRK via app.
  Takler kun 240kbit, 410 kbit så lagger bildet i forhold til video, bra i begyndelsen, verre etter hvert.
  720 kbit så er bildet i slow motion.
  240 kbit er for dårlig både på tv og mobil til at det er interessangt å bruke det.

  Svar på denne kommentaren

 46. Rolf Lønningen

  Jeg prøver stadig å se på NRK på min Sony (Ericson) Xperia mini. jeg har fått på plass androide 4.0.4

  Men jeg behøver Adobeflesh player. Jeg får da – beskjed om – sorry AFP which er not supportet by Your Device – dette også linket opp etter hjelpesiden til NRK

  Svar på denne kommentaren

 47. Har Galaxy s3, og tv fungerer helt fint. Lurer imidlertid på hvordan jeg kan spille av radioprogrammer i opptak, i nettversjon. Dette gjelder programmer som enda ikke er lagt ut som podcast. Podcaster funker

  Svar på denne kommentaren

 48. Har nrk-appen på telefonen (HTC one s) og nettbrett (asus transformer pad f300t). Det har fungert veldig bra å se på nett-tv på begge enhetene, men de siste dagene har det sluttet å fungere. På telefonen starter den mediespilleren før en feilmelding dukker opp, mens på nettbrettet kommer det opp feilmeldig om manglende flash.
  Hva har skjedd? Finnes det noen enkel løsning?

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Daniel)

   Jeg er redd de fleste som kan svare på dette er på påskeferie til tirsdag 😐 Det eneste tipset jeg kan gi, er å forsøke å gå inn på tv.nrk.no/innstillinger og eksperimentere litt der (med mindre du har gjort det allerede). Lykke til.

  • Hans (svar til Daniel)

   Samme med våre Galaxy S II og Asus Transformer tf300 pad.

   Skulle se påskenøttene og møtte veggen på samme måte som Daniel har beskrevet.

   Det er noe dere hos NRK har gjort, for problemet kom over natta.
   Kan det kobles til WP8 støtten dere nylig har introdusert?
   Håper dere fikser det snart. Fikk ikke sett Lewis i går. Eller Going Postal…. eller…
   God påske

  • Andreas Arntsen (svar til Daniel)

   Hei Daniel og Hans,

   Vi har nå kommet tilbake fra påskeferie og gjort noen tester på bakgrunn av deres tilbakemeldinger. Feilen viser seg å være knyttet til vår nye teksting på iOS enheter. Vi jobber nå med å få feilen fikset og vil ha en ny versjon ute i løpet av uken.

   Takk for tilbakemelding og beklager at vi ikke fanget opp denne før den skapte trøbbel for dere.

   mvh
   Andreas
   Webutvikler på NRK TV

 49. Jeg har også plutselig fått problemer med spilleren.
  Har en 4.1.1 Google TV-boks.

  – Nå fungerer ikke HTML5-alternativet på annet enn Live-sendinger. På andre sendinger står den bare å «loader» til evig tid. (Dette fungerte ypperlig for intill kort tid siden)
  – Når Flash virker (litt ustabilt) gir dette et bra bilde, men plutselig vises den bare som en liten firkant i øverste venstre hjørne.
  – HLS-spilleren fungerer i utgangspunktet fint, men da får jeg alltid elendig oppløsning på innholdet. (Har ikke funnet ut hvordan jeg endrer dette ennå)
  – Android-appen får jeg ikke aktivert. Den oppfører seg akkurat som HTML5-instillingen.

  Noe har skjedd ganske nylig.
  Før fungerte tv.nrk.no ypperlig. (Har vært kjempefornøyd!!)
  Nå fungerer det heller dårlig…
  Håper det blir rettet opp ganske fort.

  Svar på denne kommentaren

  • Stein (svar til Stein)

   Nå fungerte plutselig HLS-link mot MX Player, så da er jeg fornøyd 🙂
   Før fikk jeg altså alltid dårlig oppløsning, men når jeg testet nå fikk jeg topp oppløsning!

   Lykke til videre med nye forbedringer!

 50. Marte Radmann

  Kjære alle tålmodige Android-brukere av NRK TV og NRK Radio.

  I går, 2. mai, la vi ut en ny NRK TV-app for Android. Appen er foreløpig uten støtte for teksting, men dette er noe vi jobber med å få på plass.

  Vi har testet appen på de Android-dingsene vi har her i huset, men vil gjerne ha tilbakemelding fra dere om hvordan den nye spilleren fungerer på din Android-dings.

  En NRK Radio-app for Android vil komme før sommeren.

  Hilsen Marte Radmann
  Prosjektleder for NRK TV og NRK Radio

  Svar på denne kommentaren

 51. Jeg har så langt forøkt å bruke denne med Samsung SII med Android 4.et-eller annet, og siden på Sony Xperia Z telefon med Android 4.2.2 og Sony Xperia Z tablet med Android 4.2.2. Jeg får bare melding om at video kan ikke spilles når jeg forsøker å åpne appen.

  Svar på denne kommentaren

 52. TV-appen burde kunne overstyre skjermlåsen mens man ser på den. Eller enda bedre, den spør om den får lov til å overstyre skjermlåsen.
  Jeg har som standard skjermlås (Samsung Galaxy S3) som slukker skjermen etter ca 1 minutt, og låser telefonen. Dersom jeg ser på en film, og ikke rører skjermen, slukkes skjermen og låser tlf. Og da slår videoen seg av. Appen «husker» heller ikke hvor i filmen jeg var, slik at man hele tiden må begynne å se fra starten. Om man da ikke husker hvor langt man var kommet, blir det å lete seg fram til punktet og begynne på nytt. Irriterende. Selvfølgelig kunne jeg jo manuelt endre innstillingene til skjermlåsen, men spørsmålet er: orker jeg å styre så mye for å se en film? Og huske å endre innstillingene tilbake igjen etterpå.
  Da er det lettere å dra fram pcen, eller la være. Derfor burde appen som et minimum kunne stoppe der skjermlåsen ble aktivert, men helst burde den kunne be om tillatelse til å overstyre skjermlås.

  Svar på denne kommentaren

 53. Har prøvd NRK TV appen på Nexus 7 (2013), Android 4.3.
  Går fint å installere, starte og velge tv-sending.

  Men, under avspilling er skjermen svart selv om lyden er fin.
  Med en gang jeg stopper avspilling kommer stillbildet tilbake på skjermen.

  Som tv-avspiller fungerer den altså ikke på dette brettet.

  Svar på denne kommentaren

  • Sturla (svar til Sturla)

   Etter litt mer surfing om problemet:
   Installerte SOL HLS app på brettet og NRK TV appen fungerer perfekt. Ingen andre endringer eller innstillinger.

   En idé å legge inn en infomelding i appen ?
   Ellers fint og flott.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.