nrk.no

Den kuleste legomaskinen. Punktum!

Kategori: Moro


Mange har sett den allerede. Men vi kan simpelthen ikke la denne være uten å poste den på NRKbeta. Dette er uten tvil den kuleste legomaskinen vi har sett noensinne. Fredagsmoro! Len deg tilbake og la deg overraske. Igjen og igjen.

Det er bare å sette igang. Den tok ikke mer enn 600 timer å bygge.

Via Gizmodo

5 kommentarer

  1. Vidar Andreassen

    YouTube-videoen er sett 904 358 ganger, og hvis vi forutsetter at alle har sett hele (på 7:03) betyr det at denne maskinen (i tillegg til de 600 timene den tok å bygge) har lagt beslag på over hundre tusen timer. Hvilket utgjør over 60 (norske) årsverk!

    Nå angrer ikke jeg på de minuttene jeg brukte på den altså, og hvis det er sant at smil og latter forlenger livet er det godt mulig at vi har en nettogevinst uansett 🙂

    Svar på denne kommentaren

    • Anders Hofseth (NRK) (svar til James Pnym)

      Jeg tror den har det, men at det er litt dårlig dekket i filmen. På et punkt sender maskinen basketballer i kurver og fotballer i mål. Så her skjer det nok enellerannen sortering. Har så dårlig nett her jeg er nå at jeg ikke kan gi deg rett tid i filmen, men litt før midten av filmen, kanskje? Forøvrig dramaturgisk sløvt å ikke legge det på slutten…

    • Robert Aksland (svar til Anders Hofseth)

      Det er ingen sortering. Det kan se ut som det er lagt opp til en sortering i basketkurv-stasjonen ved 2:10 til 2:30, men man ser tydelig at det er helt tilfeldig hvilke baller som havner i den røde, gule og blå utkasteren. Det er gjerne en funksjon som de har tenkt å legge til senere, og det blir spennende å se når maskinen er ferdig. Separate linjer for forskjellige baller hadde vært konge å se.

    • Robert Aksland (svar til James Pnym)

      Akkurat det jeg savnet og. Veldig god mekanisk innsikt, men dårlig utnyttelse av all sensor-mulighetene som finnes. Jeg ville absolutt bygget inn selsktiv håndtering. Ventet spent på om den røde ballen skulle ta sin egen vei eller noe, men ble skuffet da den bare havnet tilbake sammen med alle de andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.