nrk.no

Dagens meme: #Eastwooding

Kategorier: Det sosiale nettet & Internett


Republikanernes landsmøte brukte i går kveld skuespiller og regissør Clint Eastwood som oppvarmer for presidentkandidat Mitt Romney. Eastwoods show vakte stor begeistring blant de fremmøtte, men har også blitt en kjærkommen kilde til moro fra motparten.

#Eastwooding

Eastwoods retoriske grep, var å holde tale til en tom stol, der en usynlig president Barack Obama lissom satt. Omtrent som dette:

Grepet ble raskt kalt #eastwooding – og avfødte forbausende mye aktivitet og respons i sosiale medier

Mer klassiske bearbeidelser, som mashups der all meningsbærende informasjon er klippet vekk, er selvsagt også allerede på plass.

Ganske snart dukket selvsagt også den usynlige presidenten selv opp, både i form av en ny twitterkonto, @InvisibleObama, og den mer kjente og synlige varianten; president Barack Obama selv:

– alt dette før vi hadde rukket å spise frokost her i Norge. Sosiale medier har gjort noe med omløpshastigheten på politiske kampanjer, humor rundt dem, og til syvende og sist kanskje også hvordan partene oppfattes.

Om det skaper noe større engasjement rundt hva dette valget faktisk handler om, aner vi ikke. Men artig er det uansett.

Oppdatering: oppdager at NRK Kultur og Underholdning har skrevet om akkurat det samme idag. Oh well…

4 kommentarer

  1. Kan vi begynne å bruke ordet «mem» på norsk?

    I «The selfish gene» (kap. 11) der Richard Dawkins skapte ordet gjorde han det på basis av det greske ordet «mimeme», men gjør det klart at han ville ha et énstavelsesord som minner om «gen» som kommer fra tysk (via gresk «geneá»).

    Det blir derfor mest naturlig å bruke «mem» på norsk på samme måte som vil bruker «gen».

    Takk for meg.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.