nrk.no

Storm-kart fra Google

Kategorier: Internett,Journalistikk,Nettjenester & Snacks

et kart med orkanens kurs inntegnet, flomområder og videobiter plassert i kartet

Den tropiske stormen Isaac er på vei inn over USA. For å vise områdene som rammes, har Google-prosjektet Crisis Response skapt dette kartet som viser stormens bevegelser, flomvarsler og videoklipp fra områder den har passert.

Klikk på kartet for å gå til tjenesten
et kart med orkanens kurs inntegnet, flomområder og videobiter plassert i kartet

Vi i NRKbeta synes dette er et godt stykke kart-håndverk. Vi synes også det er fint og interessant at Google (eller en gren av Google) tar på seg Public Service-hatten på denne måten når en mulig krise rammer. Utforsk kartet her: Tropical Storm Isaac

Av tilsvarende norske initiativ klarte vi komme på VGs flotte Haikesentralen, som de satte opp på rekordtid da askeskyen fra Island stoppet all flytrafikk for noen år siden og ordet askefast kom inn i vokabularet for en stakket stund.

Kjenner dere til andre fine eksempler på tjenester skapt på null-komma-svisj for å avhjelpe større eller mindre kriser?

3 kommentarer

  1. Etter jordsjelvet i Haiti i 2010 blei heile landet kartlagt i OpenStreetMap frå donerte flyfoto av frivillige over heile verda. Når hjelpemannskap var komme i land fekk dei heile tida oppdaterte kart med åpne/stengde vegar, sjukehus, leirar, elvar osv.

    Det initiativet fortsetter i dag som Humanitarian OpenStreetMap Team. Har du lyst å hjelpe til kan du besøke hot.osm.org/ .

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.