nrk.no

Tweets tenner lyset

Kategori: Gadgets

en plastdings med hull for en amerikansk stikkontakt
faksimile fra produsentens nettside

En idé, en liten dings og noen minutter med ifttt er alt som skal til

Quartz' lyspære (hentet fra artikkelen)

Vi har tidligere sett nettsider der tweets tenner lys, som Light4Utøya – den danske nettsiden som tente lys på et verdenskart hver gang noen twitret med hashtag #utoya eller #utøya. Designeren bak laget også en fysisk lampe som lyser opp samtidig, og som filmes av et webkamera.

Lys opp noens arbeidsplass

Nå har noen gjort det igjen, denne gangen den amerikanske mediebedriften Quartz. De har koblet en lyspære til ifttt (som vi har skrevet om før i saken ifttt – Nå kan alle programmere) via en smart switch, og dermed lyser en pære i kontorene deres hver gang noen snakker om dem på Twitter.

Men som de skriver, de kan like godt tenne pæren når Facebooks aksjekurs går under 20 dollar, eller når Kina tar en OL-medalje.

Du kan lese hele saken her: You can light up the Quartz newsroom

Programmerbar bryter

en plastdings med hull for en amerikansk stikkontakt
faksimile fra produsentens nettside

For å få til magien bruker de en Belkin WeMo Switch. Den har sånn teit, amerikansk stikkontakt og er muligens kun for 110 volt, men slik teknologi har en tendens til å komme vandrende til oss til slutt også. NRKbeta gleder seg selvsagt =D

Men er det noen enda nyttigere (eller enda morsommere) ting man kan bruke en sånn greie til? Hva ville dere gjort?

11 kommentarer

  • Ninnis (svar til Andreas)

   Ja, også kunne man hatt ei pære ved inngangen til hver kjerke i landet som skulle lyse hver gang noen døde av sykdom eller ulykke og gud ikke kunne hjelpe… Hadde blitt ganske så lyst da også.

  • eddy jacobsen (svar til Ninnis)

   Yes, og spot-light-styrke på den hver gang frafallet fra AP-ene og SV-ene (under sperregrensen-partiet, dere vet) – slik at vi var sikker på at det også var lyst nok for dem for ikke å snuble ut av de vesntre-radi-GALE partiene!!!!

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til eddy jacobsen)

   OK, men nå som dere har fått lov til å si hva dere mener om religion og politikk; er det noen med litt mer praktiske forslag i ermet?

   Selv tror jeg at jeg ønsker meg en som er koblet mot yr.nos API som lyser opp et stort «husk paraply»-skilt ved utgangsdøren de dagene det skulle være nødvendig.

 1. En ting er at WeMo foreløpig bare går på amerikansk stikkontakt. Det jeg ikke skjønner er hvorfor det alltid lages app til iPhone først, når det selges 3-4 ganger så mange Android telefoner.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.