en plastdings med hull for en amerikansk stikkontakt
faksimile fra produsentens nettside

Postet til: Gadgets

Tweets tenner lyset


En idé, en liten dings og noen minutter med ifttt er alt som skal til

Quartz' lyspære (hentet fra artikkelen)

Vi har tidligere sett nettsider der tweets tenner lys, som Light4Utøya – den danske nettsiden som tente lys på et verdenskart hver gang noen twitret med hashtag #utoya eller #utøya. Designeren bak laget også en fysisk lampe som lyser opp samtidig, og som filmes av et webkamera.

Lys opp noens arbeidsplass

Nå har noen gjort det igjen, denne gangen den amerikanske mediebedriften Quartz. De har koblet en lyspære til ifttt (som vi har skrevet om før i saken ifttt – Nå kan alle programmere) via en smart switch, og dermed lyser en pære i kontorene deres hver gang noen snakker om dem på Twitter.

Men som de skriver, de kan like godt tenne pæren når Facebooks aksjekurs går under 20 dollar, eller når Kina tar en OL-medalje.

Du kan lese hele saken her: You can light up the Quartz newsroom

Programmerbar bryter

en plastdings med hull for en amerikansk stikkontakt
faksimile fra produsentens nettside

For å få til magien bruker de en Belkin WeMo Switch. Den har sånn teit, amerikansk stikkontakt og er muligens kun for 110 volt, men slik teknologi har en tendens til å komme vandrende til oss til slutt også. NRKbeta gleder seg selvsagt =D

Men er det noen enda nyttigere (eller enda morsommere) ting man kan bruke en sånn greie til? Hva ville dere gjort?

11 kommentarer

  1. En ting er at WeMo foreløpig bare går på amerikansk stikkontakt. Det jeg ikke skjønner er hvorfor det alltid lages app til iPhone først, når det selges 3-4 ganger så mange Android telefoner.

    Svar på denne kommentaren

  2. En versjon for de med tid og interesse: link to instructables.com

    Den baserer seg på en stikkontakt med fjernkontroll som kan kjøpes på Clas Ohlson. Ta ut radiosenderen i fjernkontrollen, koble den til en server, lag ditt eget webgrensesnitt og vips så er du good to go!

    Dette er ett av prosjektene som står på min må-gjøre-ASAP-liste, sammen med quadcopter og en del andre ting.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>