nrk.no

Kjærlighet i YouTube-alderen

Kategorier: Det sosiale nettet, Nettkultur & Video

skjermskudd fra YouTube

Charlie har fått kjæreste!

skjermskudd fra YouTube

Dette er kanskje ingen stor og viktig ting (eller, for Charlie, kjæresten hans og tusenvis av nå utrøstelige fangirls er det jo det), men det er nok et lite skritt i en interessant utvikling i forholdet mellom mediepersonligheter og deres publikum.

21st century celebrity boy

For et drøyt år siden snakket vi om Charlie McDonnell, en noen-og-tyveåring fra Storbritannia som har sin egen kanal på YouTube der han følges av 1,5 millioner abonnenter (han har økt sitt publikum med over 50 % det siste året).

Historien om ham kan du lese i artikkelen kanal Charlie om du vil vite litt mer, men for den late leser™ legger vi inn det første avsnittet derfra som en slags introduksjon:

håndskrevet logo for charlieissocoollike med knapper for website, twitter og subscribe

Charlie MCDonnell (20) har sin egen TV-kanal, der han er sjef, programleder, produsent, manusforfatter, fotograf, klipper og altmuligmann. Denne kanalen er riktignok på YouTube, så for de fleste er det kanskje ikke så imponerende – for en kanal på YouTube kan jo alle ha. Og Charlie McDonnell er nettopp en av disse alle. Han er everybody’en i Clay Shirky’s Here Comes Everybody – men han er en av de mer populære hvemsomhelst’ene; han er den mest sette videobloggeren i Storbritannia og har i underkant av 1 million abonnenter (1 549 384 i august 2012 red anm) – nær dobbelt så mange som Top Gear og tre ganger så mange som bestevennen nerimon. Mer om ham finner du på Wikipedia.

Og nå altså med kjæreste:

YouTube-lenke

Historien hans er at han har fått seg en kjæreste, de har vært sammen i rundt et år, og nå vil han fortelle det til publikummet sitt for at det skal være ordentlig.

Det er ettellerannet sjarmerende med dette og måten han velger å ta kontroll over historien om sitt eget privatliv. Vi har snakket litt om det tidligere her på NRKbeta i Look who’s talking now, da Demi Moore la ut bilder av seg selv med en manglende fortann. Den gangen sa hun om sin twitterbruk:

Forskjellen er at jeg deler av meg selv, i motsetning til at noen andre utnytter meg. Det er den utrolige gaven Twitter har skapt!

Demi Moore på Twitter 27. mai 2009

I en oppdatering av saken skrev vi:
Thor F nevner at dette kan likne NRKbeta-doktrinen: The only way to control your content is to be the best provider of it. Det har han ekstremt rett i. Hah!

Og det er vel akkurat det Charlie også gjør nå. Selv om Charlie har et annet publikum enn Demi Moore, ser han behovet for å be folk om å være snille mot sin nye kjæreste på nettet. Og det virker det som de fleste er – kommentarene akkurat nå er ganske sånn:

YouTube-kommentarer: "this is actually the cutest thing ever!! i wish you both well :3 MissyPiggy334 5 minutes ago Reply  1:42-1:53 probably some of the best Charlie in a good while. chickwithanipod 5 minutes ago aw im so happy for you!! Lindsloves93 5 minutes ago Firstly: Sad you're taken but happy for you guys. Second: AWWW!!! He said the L-word!!!! iamariellee 5 minutes ago Awww :3 so sweet :) hope it lasts MrWobblyjelly 6 minutes ago"

og til å være et YouTube-kommentarfelt, er det ganske utrolig…

Så sånn er det med den saken

3 kommentarer

  1. Elisabeth Iskrem

    Dere burde skrive en sak om charlie sin bestekompis, Alex Day 🙂 Han har havnet på toppen av UK listene for musikken sin, ene og alene takket være fansen hans, uten å ha platekontrakt hos en av disse store selskapene. Til og med Forbes og huffington post har skrevet om ham. To kule gutter med andre ord.

    Svar på denne kommentaren

    • Skulle akkurat til å si det samme! Skriv om Alex. Han fortjener det 🙂 Folk med pågangsmot større enn han, skal du lete lenge etter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.