nrk.no

3D-printing puster nytt liv i stop-motion

Kategorier: Film,Moro & Snacks


I en tid hvor de fleste animasjonsfilmer er digitalanimert, er det litt herlig og nostalgisk å komme over de få unntakene som er ordentlig stop-motion. Som for eksempel Fantastic Mr. Fox, eller Abed’s Uncontrollable Christmas. Men, som de nerdene vi er, så finnes det selvfølgelig en kombinasjon som er enda bedre: Stop-motion basert på 3D-printede deler.

Den nye ParaNorman er en slik film. En liten by i New England er invadert av zombier, og kan kun reddes av historiens hovedperson, den unge Norman. Norman er ikke virtuell. Han er et produkt av cirka 1150 3d-printede deler, og er i stand til å gjøre 1.5 millioner ansiktsuttrykk. Alt er produsert på fire eksemplarer av 3D-printersystemet ZPrinter 650, og totalt sett har de produsert 31.000 deler.

En sekvens på 27 sekunder krever 250 forskjellige ansiktsbytter per karakter – så denne form for stop-motion er naturlig nok ganske tidskrevende og veldig imponerende greier!

Har du eksempler på stopmotion-filmer som benytter seg av denne slags teknologi?

[Via The Creators Project]

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.