nrk.no

Hvorfor stopper youtubevisningene på 301?

Kategorier: Internett & Video


Mange som har hatt en litt ekstra populær video på YouTube har irritert seg over dette. Ting tar av, videoen din sprer seg, men så stopper antallet visninger på 301. Etter en dag eller to begynner så telleren å hoppe oppover i store jafs. Hvorfor er det slik?

Juks

Den korte forklaringen er at YouTube har avanserte algoritmer for å unngå «falske» visninger. Folk som på uærlig vis prøver å gi videoen sin ekstra mange visninger for at den skal havne på topplistene og dermed få enda fler visninger.

Jeg har selv erfart hvilket enorme trykk du får når videoen din havner på flere og flere «most viewed»- og «most popular»-lister. Det er ikke rart at folk gjerne vil ha videoene sine inn på disse listene.

Men når du tror du har en hit og så stopper det hele på rundt 300. Da blir du fort skuffet. Og når videoen din har 3458 «likes» men fremdeles bare 301 visninger setter du deg ned for å skrive en mail til YouTube og be dem fikse problemet.

Det trenger du ikke. Tellingen starter som nevnt opp igjen. Og numberphile på YouTube har den tydelige og skikkelige forklaringen:

Litt hjelp


Dersom du hovedsaklig skal spre videoen din via en link som du poster på Twitter, Facebook osv kan det derfor være lurt å bruke en lenkeforkortningstjeneste som Bit.ly. Der kan du om ikke annet kontinuerlig følge med på hvor mange som klikker på linken. Til over 301. Ta en hvilken som helst bitly-link og sett på en «+» bak URL-en. Så får du statistikksiden for den linken. Bit.ly-linken jeg har laget for denne artikkelen er: http://bit.ly/NHLKGJ, setter du en + bak får du statistikk for hvor mange som har klikket: http://bit.ly/NHLKGJ+

…men et klikk på en link er ikke det samme som en visning. Så ta de tallene med en klype salt.

Visninger, ikke personer

Og husk at en visning på YouTube ikke er det samme som en unik seer. Alt for ofte leser vi i media at «350 000 personer har sett videoen til Ole Olsen». Fordi visningstallet på YouTube står på 350 000. Men dette er visninger, ikke unike personer. Du er nemlig ikke den eneste som har sett den samme morsomme videoen flere ganger…

5 kommentarer

  1. Har stusset på dette selv ja, men lurer på hva som foregår når den beskrivende teksten på YouTube siden din plutselig forsvinner?? Den er rett og slett slettet selv om det var en helt straight familievennlig tekst? Før fant jeg den under «mer» men, nå er den borte!
    Irriterer meg også over at YouTube har fjernet vennene mine, uten annet forvarsel enn at de skulle lage ny utforming. Og at man ikke lenger får se hvor mange som har hvert innom YouTube kontoen din. Vi har i stedet for fått en veldig unøyaktig månedsteller som kun gjelder hvor mange som har sett filmene du har lagt ut i måneden…
    Fremskritt eller sensurering??

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.