Det sosiale nettet

Først på Face?


Under en klassisk fredagssamtale rundt bordet her i NRKbeta, kom temaet om «når meldte vi oss inn i Facebook?» opp.

Med den nye tidslinjen er det nemlig en smal sak å finne ut når du ble med i det etterhvert så gigantiske sosiale nettverket.

Som «vinner» av konkurransen, og dermed den første her i NRKbeta på Facebook, ble det jeg som måtte skrive en liten sak…

Altomspennende

På fem år har fenomenet Facebook bredt om seg i hele verden. I Norge er det sosiale nettstedet definitivt størst, og hele 71 prosent av Norges befolkning er innom Facebook ukentlig eller oftere. (tns gallup InterBuss Q1 2012)

For Norges del tok Facebook for alvor av i 2007. De aller fleste nordmenn som var «tidlig ute», ble på et eller annet tidspunkt medlem i løpet av året. De fleste er der fortsatt sammen med nettstedets resterende 901 millioner brukere. (Juni 2012)

Hvem var først i Norge?

Det neste spørsmålet som så kom opp rundt bordet her var, «Hvem i Norge var først på Facebook?»

Så da er hansken kastet!

Når meldte du deg på Facebook? Og var du først?

38 kommentarer

 1. Min tidslinje for 2006 er ganske anemisk. Men 22. september er altså datoen for min del.

  Min sidemann på lesesalen og jeg logget oss inn samtidig. Vi ble begge ganske underwhelmed av å kikke inn på hverandres «vegg». Tøysete greier.

  Den samme høsten skrev jeg masteroppgave om nettsamfunn og sånt. Jeg valgte bort Facebook da jeg skulle samle data fordi ingen jeg kjente brukte tjenesten. Jeg snakket heller om Flickr, Technorati, Nettby og Underskog. Jeg traff godt der gitt.

  Svar på denne kommentaren

  • navn (svar til Petter)

   om det er en trøst kan du jo bare se mot denne artikkelen, og regne med at failbook dør snart, til tross for journalisters uendelige fasinasjon for temaet.

   om ikke det biter som trøst har du jo alltids gode gamle «internet er en døgnflue»

   😉

 2. Kristoffer Aarskog

  Oi, kan eg vinne noko? Blei medlem 21. september 2005. Grunnen til dette er at eg gjekk på skule i USA, og difor hadde ei .edu-adresse, noko som var naudsynt heilt i starten… Kva var premien no igjen?

  Svar på denne kommentaren

 3. Her trur ein at ein er relativt tidleg, og så er ein så sein som 28. mars 2007? Vart med etter oppfordring frå ei veninne.

  Hugsar datoen, det var varmt, eg sat i klasserommet på Fosshaugane i Sogndal, og russetida var like rundt hjørnet.

  Svar på denne kommentaren

 4. 19. april 2007 gikk både jeg og kona inn. Vi ble ivrige brukere ganske umiddelbart, siden kone og småbarn flyttet fra Vestlandet til Østlandet uken etter, mens jeg måtte vente to-tre uker med å flytte grunnet jobb. Facebook var kommunikasjonskanalen vår den tiden.

  Svar på denne kommentaren

 5. Jeg var faktisk på Twitter før jeg var på Facebook, Twitter 14.mars 2007, og Facebook 20.april 2007.

  Jeg husker veldig godt at Twitter på det tidspunktet var særdeles kjedelig, mens det på Facebook var liv. Men når det tok seg opp på Twitter…, det husker jeg ikke helt 🙂

  Svar på denne kommentaren

 6. 2. januar 2007, men hadde allerede vært medlem på hamarungdom.no en lengre stund samt andre sosiale nettverk som Hi5 (som stadig sender meg epost titt og ofte). Morsomt å se hvordan Facebook klarte å skille seg fra konkurrentene og bli så stort!

  Svar på denne kommentaren

  • Kjetil Ree (svar til Trond)

   Jeg ble med i august 2006 (da jeg studerte i USA), og meldte meg av ~mars 2007 da alle norske begynte å komme på!

   He he, nei da, jeg meldte meg av fordi Facebook bestod av uvesentlig pjatt, og der var mine amerikanske venner like «gode» som de norske.

   Regner med at ting ikke har forandret seg på fem år?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *