Design & Film

Filmplakaters fargepaletter gjennom 99 år


Jeg synes filmplakater har blitt veldig mørke og blå i det siste, sa software-ingeniør Vijay Pandurangan.
Næ-hæi! Sa Tech Cruncher Kim-Mai Cutler.
Jo-hoj! Sa Vijay.
Bevis det! Sa Kim-Mai.
Javel! sa Vijay – og så satte han seg ned og begynte å programmere.


Resultatet er prosjektet Colours in movie posters since 1914, og ja, det er verdt å ta en titt på – både for filminteresserte, visualiserings-buffs og generelt nysgjerrige folk. Du kan både se det store bildet i to ulike presentasjonsformer og de enkelte årene med kildeangivelser – for eksempel 1942:

Lenken en gang til: TRYKK HER

6 kommentarer

  1. Veldig stilig. Det har sirkulert noen bilder på 9gag med forskjellige filmpostere som er inspirert av hverandre, men med slike visualisering kan man jo få sett trendene litt klarere. Kunne også vært interessant å sett om det var noen klare forskjeller mellom sjangere.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *