nrk.no

Bill.mrk: Johnny Cash søker Madonna

Kategori: Det sosiale nettet

Foto: PVCG - http://www.flickr.com/photos/pvcg/2224211558/ (CC BY-NC 2.0)
Foto: PVCG – http://www.flickr.com/photos/pvcg/2224211558/ (CC BY-NC 2.0)

Det sies at like barn leker best. Om voksne som hører på samme musikk også liker hverandre best, er jeg litt usikker på. Det er nå likevel akkurat det tjenestene Fellody og Tastebuds hevder.

NRKbeta er klar for sjekking via Spotify. (Jeg tror dette må beskrives som å ta «one for the team»)

Foto: PVCG - http://www.flickr.com/photos/pvcg/2224211558/ (CC BY-NC 2.0)
Foto: PVCG - (CC BY-NC 2.0)

Spotify-sjekking

Spotify har som kjent åpnet plattformen sin for andre, og gjort det mulig å skrive ulike applikasjoner som integrerer seg lekkert inne i Spotify.

Her finnes alt fra musikkmagasinenes musikkanbefalinger, billboardlister, applikasjoner for å høre på musikk sammen, og nå også sjekkeapplikasjoner.

Foreløpig finnes tjenestene Tastebuds og Fellody i Spotify-apps-universet.
Foreløpig finnes tjenestene Tastebuds og Fellody i Spotify-apps-universet.

Tjenestene Fellody og Tastebuds er ikke nye, men har eksistert som nettsteder for å matche folk basert på musikksmak lenge. Det nye her er at de integrerer seg med Spotify, og enkelt importerer den musikken du faktisk hører på for bruk i matchmakingsøyemed.

Vi har tatt en titt på begge disse tjenestene og vært «in cognito» i Spotify-sjekkeland i noen uker.

Spennende, og noe skummelt.

Here we go!

Begge applikasjonene finner du i Spotify’s «App finder», og installasjonen bør ikke by på problemer for noen.

Etter at applikasjonene er installert, kan du gå i gang med å matche din egen musikksmak mot potensielle partnere. Fellody bruker litt tid på å kalkulere dataene, og presenterer etter hvert en liste som forteller deg hvor godt din musikksmak matcher med potensielle partnere.

Det viser seg at jeg matcher best med Emilycox fra West Hollywood i Amerika. Emily er singel, liker musikk, mote, kunst, strand, filmer, konserter og fest. Hun er også født i stjernetegnet «Fiskene».

Jeg kjenner meg igjen i mye av dette, men synes det blir litt vel internett-desperat å prøve meg på ei dame på andre siden av jorden, kun fordi vi begge hører på The XX.

Dessuten er jeg «Kreps»…

Hvis jeg vil har jeg imidlertid muligheten til å bruke både flørte-knappen og meldings-knappen på Emilys profil. I mitt stille sinn tenker jeg at det nok hadde satt henne skikkelig «on fire». Jeg blar videre nedover lista…

Preferanser

Å sette noen begrensinger kan sikkert lønne seg...
Å sette noen begrensinger kan sikkert lønne seg...

Fellody søker i utgangspunktet blant alle mulige brukere, i alle verdens land, i alle aldersgrupper.

Nå er det hyggelig å møte folk med lik musikksmak uansett, men siden spesielt Fellody er lagt opp med en helt klar sjekkeprofil, velger jeg å begrense litt på både alder, kjønn og geografi.

Jeg er på en måte ikke så hypp på å flørte med ei 16 år gammel alenemor fra Guatemala…

Ved å sette «range» kan man også bestemme hvor langt unna man vil at søket skal gjelde rent geografisk. Praktisk for de av oss som gjerne ser at blonde svenske jenter også faller inn under søkeparametrene.

Selv om tjenesten er tett integrert med Spotify, opprettes det også en bruker på henholdsvis Fellody og Tastebuds når du bruker tjenesten inne i Spotify.

Fellody ber deg i tillegg legge inn spillelister, slik at den kan bruke informasjonen i disse til å matche deg bedre.

Hos Tastebuds kan man få musikkarkivet scannet etter artister, noe som ser ut til å resulterer i de artistene man har hørt mest på i det siste. I tillegg kan man manuelt legge inn artister.

På hver av profilene til de ulike menneskene som måtte matche deg, kan du få oversikt over hvilke artister som faktisk matcher din musikksmak.

Systemet er bygget over samme lest som Fellody, og gir deg en på samme måte en liste over potensielle partnere med lik musikksmak som deg. Her har man også muligheten til å favoritt-merke personer, og ta en titt på profilen deres på Tastebuds.fm.

Tastebuds byr også på muligheten til å laste inn eventer du har sagt du skal på hos Last.fm og Songkick. Praktisk hvis du er interessert i å møte din potensielt framtidige partner i det virkelige liv…

Bare tull, eller nyttig også?

Etter noen dager som stolt medlem av både Tastebuds og Fellody ville det vel være en overdrivelse å si at post og flørtekassen flommer over.

Eksakt 0 (null) henvendelser har jeg mottatt fra håpefulle jenter, til tross for min iherdige flørting og utsendelse av meldinger.

Jeg velger å tro at det er musikksmaken min det er noe galt med, og ikke den fantastiske personligheten min, som vel må speiles gjennom tjenestene…

Slik disse to tjenestene framstår i dag, virker de litt uferdige, og ikke godt nok integrert med Spotify med tanke på å analysere hva du hører på, når du hører, hvor etc.

At det ligger et visst potensiale i å finne mennesker rundt deg med samme musikksmak er vel ikke utenkelig, men foreløpig virker det hele en smule søkt. Tjenestene fordrer også at det er godt med folk som faktisk bruker dem, for at alle skal kunne matches med noen som har samme musikksmak og samme preferanser hva partner angår.

Hva tror NRKbetas lesere?

Trua?

Tull?

Framtiden?

5 kommentarer

 1. Har en liten mistanke om at du er failbook tilkoblet til spotify så blir dette veldig moro…

  Merkelig at når staten/politiet/el. forsøket å samle litt info om en bruker så blir det leven, men å gi fra seg alt mulig rart til tilfeldige aktører på nett, er helt ok…

  Svar på denne kommentaren

 2. Hvis det er så viktig med samme musikksmak, er det kanskje mer produktivt å gå på konserter? På den annen side pleier det ikke å være så mange gram fin dame pr halvfeit gråhåret kar over 45 på de konsertene jeg går på… Kanskje jeg må lære meg å like noe dansegreier?

  Svar på denne kommentaren

 3. Hva med å lage en podcast App til spotify en gang i fremtiden? Musikk i radioprogrammet (som dere ikke har lov til å ha i podcasten) spilles av fra spotify automatisk mellom pratingen. Så kunne man velge å ha musikken som ble brukt da programmet ble sendt live, eller musikk fra egen spilleliste. Mesteparten av musikken som spilles i P3 finnes jo i spotifys database.

  For meg hadde det vært deilig å høre radioresepsjonen hvor jeg selv bestemte alle sangene, blir jo ofte litt mye med en time sammenhengende prat.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.