nrk.no

Blind iPhonebruker

Kategori: Mobil

fotografi av en mann som sitter og lytter til en iPhone med to fingre på skjermen

Tre dager etter at han byttet ut mobilen med en ny uten taster, møtte NRKbeta blinde Aage Auby, informasjonskonsulent i Norsk Blindeforbund og redaktør for Radio Z:

9 kommentarer

  • David Hole (svar til Oskar G Paulsrud)

   Har en HTC One X med Android 4.0 ICS og bruker TalkBack.
   Synes den er mye mindre intuitiv enn iPhone.
   Google har et godt stykke igjen her, men det går sakte fremover…

 1. Tore Johnny Bråtveit

  Apple har gjort noe lurt og har bygd inn tilgjengelighetsverktøy i produktene sine. Selv om Android er på vei, er tilgjengeligheten for blinde på den plattformen foreløpig langt dårligere og fungerer langt mer ustabilt. Jeg er selv blind og har vært iPhonee-bruker i ett år nå, og det fungerer stort sett utmerket. Jeg har gått til anskaffelse av ei lita leselist for punktskrift som viser 12 bokstaver om gangen. Den har i tillegg tastatur. Den kan kobles til iPhone via blåtann, og jeg kan faktisk styre hele telefonen fra leselista. Vil jeg jobbe mer ubemerket, kan jeg skru av talen i VoiceOver og bare ha all informasjonen under fingertuppene.

  Svar på denne kommentaren

 2. Roy Bjørnesset

  Jeg har brukt android mobil å nettbrett i langt over et år. det er utfordrene når man er sterkt svaksynt. Testet syntetisk tale på Min samsung galaxy s2 for en tid tilbake med engelsk tale. Fant ut at det var best å kutte ut denne engelske stemmen for jeg fant ikke norsk som et alternativ. Men jeg bruker voiceover på Min ipod nano. Det er fordi skjermen er så liten at jeg ble nødt til å bruke den med norsk stemme som fungerer bra for min del. Mobilen kan jeg bruke uten tale for jeg ser noe å da går det bra :-).

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.