nrk.no

Slik virker en motor

Kategorier: Forskning & Snacks

skjematisk skisse av hvordan en firetakts bensinmotor fungerer

skjematisk skisse av hvordan en firetakts bensinmotor fungerer

Animated Engines – En herlig enkel og fin side for deg som alltid har lurt litt på hvordan en firetaktsmotor (eller for den del en Wankelmotor) egentlig virker, og ikke har mulighet til å smette inn på Teknisk Museum hver gang undringen melder seg. 🙂

1 kommentar

  1. Sebastian Skaret

    Fra tanken renner bensinen via forgasser inn i sylinderen. i forgasseren forstøves bensinen og tilføres luft. Bensin/luft blandingen antennes av tennpluggen. Stemplet skyves nedover og setter veivakselen i bevegelse. Fra veivakselen overføres bevegelsen til girkassen som via kjedet eller kardang overfører bevegelsen til bakhjulet

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.