skjematisk skisse av hvordan en firetakts bensinmotor fungerer

Postet til: Forskning & Snacks

Slik virker en motor


skjematisk skisse av hvordan en firetakts bensinmotor fungerer

Animated Engines – En herlig enkel og fin side for deg som alltid har lurt litt på hvordan en firetaktsmotor (eller for den del en Wankelmotor) egentlig virker, og ikke har mulighet til å smette inn på Teknisk Museum hver gang undringen melder seg. :)

1 Comment

  1. Sebastian Skaret

    Fra tanken renner bensinen via forgasser inn i sylinderen. i forgasseren forstøves bensinen og tilføres luft. Bensin/luft blandingen antennes av tennpluggen. Stemplet skyves nedover og setter veivakselen i bevegelse. Fra veivakselen overføres bevegelsen til girkassen som via kjedet eller kardang overfører bevegelsen til bakhjulet

    Svar på denne kommentaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>