nrk.no

Fredagsanimasjon: Ikke slik, men slik

Kategorier: Film & Video

en animert figur i vind. Stiv i kroppen, og med skjerfet stående ut. I hjørnet av bildet blåser en avis.

Lær forskjellen på vakker og kjip animasjon på null komma nix!

en animert figur i vind. Stiv i kroppen, og med skjerfet stående ut. I hjørnet av bildet blåser en avis.
Skjermskudd fra Animade Lernz – WIND

Britiske Animade lager animasjon – filmer og slikt. Men i tillegg lager de små tutorials som viser hvordan de mener animasjon bør – og ikke bør – lages: Bittebittesmå sekvenser med Ikke slik, men slik-eksempler.

Jeg har en kone i animasjonsbransjen. Hun er opptatt av at det er fine og stygge måter å gjøre animerte bevegelser på, og at ikke alle som produserer animasjon ser ut til å ha lært dette. Og langt mindre menigmann. Dermed kom hun trekkende med Animade Lernz en dag jeg snakket stygt om enellerannen stivt animert informasjonsfilm for etellerannet luftfartsorientert.

For folk som kan mer animasjon enn vi i NRKbeta, er det rike muligheter for å dra lærdom av hvordan bevegelsene er timet. Om dere derimot forstår like lite som oss av animasjonskunsten finere detaljer, kan dere glede dere over noen herlige små perler, mens dere later som dere lærer noe. Det er jo tross alt fredag.

Animade Lernz – EYES from Animade on Vimeo.

Animade Lernz – WALK from Animade on Vimeo.

Animade Lernz – BIRD from Animade on Vimeo.

Animade Lernz – BOOM from Animade on Vimeo.

Animade Lernz – WIND from Animade on Vimeo.

Animade Lernz – SYNC from Animade on Vimeo.

Animade Lernz – RUUN from Animade on Vimeo.

Animade Lernz – FACE from Animade on Vimeo.

Kåbbåy

Avslutningsvis: Animade har også laget animasjon i et app-spill, Ready Steady Bang. Spillet i seg selv var kanskje litt passe, men det er jo herlig å se alle de 30 ulike måtene cowboy’en dør på på rekke og rad:

Ready Steady Bang from Animade on Vimeo.

Det ser ut som de legger ut en ny en hver uke på Animade Lernz, så stay tooned.

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.