nrk.no

TV-promo uten IFPI-musikk

Kategorier: Musikk og lyd & Rettighetsbransjen


Etter at forhandlingene mellom NRK og plateselskap-organisasjonen IFPI strandet (du kan lese mer om det i saken Platebransjen: Bruddet mellom NRK og IFPI), er det flere i NRK som har måttet finne nye løsninger på ting.

En av tingene som har krevd en ny løsning, var musikkleggingen av Norsk Attraksjon-traileren, ettersom vignetten til programmet er utgitt på et IFPI-selskap. Markedsavdelingen i NRK valgte å trenge seg sammen i voice-boksen og synge selv:

Sangen som (forsøksvis) synges er dette glimrende Grampri-bidraget fra Spania (1968): Massiel: La La La

17 kommentarer

 1. Det er gode nyheiter for komponistar som kan spesialmekke jinglar, i alle fall. Ny marknad opnar seg. Eg håpar berre vi ikkje får masse soundalikes til kjente IFPI-hits.

  Dessutan har eg lenge irritert meg over at promoane frå Sporten er musikklagt på Eye of the Tiger-nivået. Det blir så fint å få ein slutt på det.

  Om det så er med akapella Grampri-versjonar.

  Svar på denne kommentaren

 2. Ha ha ha, en kreativ løsning 🙂

  Og samtidig er det jo også litt paradoksalt, at man rett under filmen der man ikke kunne inkludere sangen, bare kan lenke til YouTube der samme sang ligger helt åpent…

  Svar på denne kommentaren

  • Per Ole Hagen (svar til Ole K)

   Vi har ikke rett til å vise YouTube-videoer på TV, men paradoksalt kan vi vise dem uten egen avtale med IFPI, som embeddede filer på nettsidene våre i henhold til YouTubes brukerbetingelser.

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Vegard)

   Haha. Godt poeng!
   Svaret er vel rett og slett noe så banalt som at Google kom med youtubeklippet først…

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Dan)

   Det er vel ikke helt intuitivt, nei… Men NRK har etter 1.1.2012 ikke lov å kopiere sammen IFPI-musikk og bilder. Men når sammenkopieringen er gjort før denne datoen (som i vignetten) er det greit.

  • Aha.. jeg skjønner. Men til andre ting kan dere vel bruke musikk fra FONO-selskapene? (Grappa, Tylden, BareBra, Egmont + en drøss av norske indielabeler)

  • Per Ole Hagen (svar til Dan)

   Det har du helt rett i Dan, og det har vi da også oppfordret våre medarbeidere og kolleger å gjøre.

 3. Dere må vel ha et hav av urørt-musikk å ta av?
  Og jeg lurer på en annen ting i farten. Jeg abbonerer på Radioresepsjonen. Den kommer uten musikk, og det antar jeg har med avtaler etc å gjøre. Men hvorfor får jeg ikke høre Urørt-musikken som P3/RR serverer en god del av? (I allefall før selve finalen).

  Ps, det skal legges til at jeg ikke har sjekket om det finnes en RR-versjon med musikk i skrivende stund.

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Andreas)

   Det ville blitt litt vel mye å holde rede på for oss, og muligens også forvirrende for publikum om vi skulle hatt versjoner med noe musikk men ikke alt, så det lages kun én versjon. Den er musikkløs.

   Du kan lese om det her

  • Hei Anders, er det mulig at dere kan legge ut andre ting uten musikk også? Savner feks korrespondentbrevet (kommer ikke via rss-feed’en mer) og av alle ting 🙂 Det fikser P1!

  • Aksel (svar til Astrid)

   Korrespondentbrevet, pleier ikke det å komme i Verden På Lørdag, eller Søndagsavisen?
   Det er bare å abonnere på podcastene, så kommer det der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.