nrk.no

NRKbeta delvis sensurert idag

Kategori: Internett


NRKbeta er opptatt av ytringsfrihet. Idag er vi derfor – i likhet med betydelig mer innflytelsesrike nettsteder – delvis sensurert idag, som vårt lille bidrag til oppmerksomhet rundt lovforslagene SOPA og PIPA i USA.

Lille Norge

NRKbeta har liten innflytelse på amerikansk politikk. Men vi er opptatt av ytringsfrihet, og ser med bekymring på rettighetsbransjens ønsker om lover som ødelegger mer enn de reparerer – og som kanskje primært behøves for å kompensere for deres manglende evne til omstilling. Og vi skal heller ikke glemme at Norge har en åndsverklov til revidering der norsk musikkbransje ønsker seg ting som for oss virker skremmende. Vi gjør derfor en enkel markering man kan se på forsiden vår idag.

Gjør det selv

Vi har brukt det enkle og greie verktøyet Stop Censorship – kjapt å legge inn på din egen nettside om du interessert.

10 kommentarer

 1. ██████████████████████████████████████████████ 🙁 ██████████████████████████████████████████████ :’/ ██████████████████████████████████████████████

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Pål)

   😀
   █████! ███ █████████ ██ ██████? ████ 🙁

  • Denen artikkelen motarbeider jo strengttatt det Wikipedia prøver å oppnå med streiken. NRK brude etter mitt syn dekket saken mye bredere en hva som er gjort. Liten påvirkning har vi på valg som fåregår i USA også, men det blir nå dekket mer en grundig nok.

   Personlig så vil jeg si det som skjer nå er mye viktigere!

 2. børge / forteller

  Veldig bra!

  Her er en kampanje folk utenfor USA kan signere: americancensorship.org/modal/state-dept-petition/index.html

  Ikke glem ACTA! Dette er en annen forferdelig avtale, som ikke bare vil gå ut over internett og koble husstander fra nettet uten lov og dom, men som og går ut over fattige lands muligheter for å skaffe billige kopimedisiner og mat til befolkningen sin. ACTA er en dødsdom for tusenvis av fattige.

  Denne avtalen har blitt signert av mange land allerede, men nå er den oppe i EU. Bare én instans i EU er igjen før den blir signert eller avvist.

  Les mer/se video her: laquadrature.net/acta
  og her: eff.org/deeplinks/2011/12/2011-review-developments-acta

  Svar på denne kommentaren

  • Takk for at du minte meg på ACTA! Virkelig.
   Det er et tema både NRKbeta og NRK som helhet burde vie mye, mye mer oppmerksomhet til. Om ikke for å påvirke resultatet, så i alle fall gjøre det norske folk oppmerksomme på hvor makta ligger – og hvor den prøver å befeste seg

 3. I går kom det et bitte lite drypp til fra NRK om denne saken: nrk.no/nyheter/verden/1.7959710

  Etter å ha lest den artikkelen satt jeg igjen med en litt undrende følelse. Hovedfokuset virket å være at Gisle Hannemyr mener at dette ikke er et genuine grasrotopprør, men at det er styrt av de store selskapene (Google, Yahoo, YouTube etc.).

  Og om så opprøret er styrt av de store selskapene, hva så? Det er jo ikke slik at det ikke er store selskaper som står bak lovforslaget heller (hvis det ikke hadde vært for Hollywood-lobbyen og deres meningsfeller, hadde noen i det hele tatt kommet på muligheten for et slikt lovforslag?).

  Emergency NY Tech Meetup er ett eksempel som kanskje bærer et mer grasrotpreg. Men vi skal vel prise oss lykkelige over at det også er store selskaper som bryr seg om å ta opp denne kampen. Så stor som denne saken er, og så tunge og vanskelige systemene er å påvirke, kan man spørre seg hva mannen i gata skulle ha klart å gjort med dette på egen hånd?

  Jeg synes egentlig The Day The LOLcats Died klarte å sette fingeren ganske godt på det (leses mens du nynner melodien til refrenget i American Pie) 😉

  Why, why are laws a thing you can buy?
  They got paid off, should be laid off, re-election denied
  Our web means more than lawyers, lobbies and lies
  So speak up before the internet dies
  Speak up before the internet dies

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.