nrk.no

Hjelp oss: Hva var NRKbetas viktigste saker i 2011?

Kategori: NRKbeta

skjermskudd av regneark med artikkeltitler og diverse brukstall

skjermskudd av regneark med artikkeltitler og diverse brukstall

Tiden er kommet for årsrapportering. Vi har lyst til å gjøre det litt ordentlig i år, men da trenger vi deres bistand. Kan dere fortelle oss med hvilke saker vi traff best i fjor? Vi vet at det ikke er noen mini-tjeneste vi ber dere om – det er en lang liste med ulike saker, og vi ser i etterkant at ikke alle titlene er like krystallklare. Gulroten i den andre enden er at når dere forteller oss hva dere satte ekstra pris på i 2011, så kan det jo hende vi lærer mer om hva dere ønsker fra oss 2012. Vi har frist fredag midt på dagen, så torsdag er dagen for å komme med favorittlisten.

Hvorfor ikke bare telle klikk?

Antall klikk forteller ikke det hele om hvor bra eller hvor viktig en sak er. Høye lesertall kan like gjerne være resultat av at vi har skrevet noe middels vesentlig om et tema mange interesserer seg for, eller at kollegene våre på forsiden av NRK.no har hatt en særlig heldig hånd med å selge inn en av sakene våre. Derfor vil vi heller spørre dere: Hva har vi skrevet om i 2011 som har vært spesielt vesentlig, spennende, bra, morsomt, gjort en forskjell, vært tankevekkende – hva er det som har vært VIKTIGST for dere som lesere, enten det var selve saken eller diskusjonen som fulgte i kommentarfeltet?

Dette er en liste over de 270 sakene NRKbeta publiserte i fjor, med lenker og statistikk for:

  antall kommentarer
  antall sidevisninger
  antall lesere
  hvor mye tid folk har brukt på å lese saken

Det vi ønsker oss, er at dere i kommentarfeltet nevner de av disse NRKbeta-sakene som har betydd mest for dere i 2011. Det er ikke så viktig om dere nevner én, fem eller ti. Det viktigste er at dere nevner noen. Og vi teller opp også, så om noen andre har nevnt en sak, skriv den opp likevel.

19 kommentarer

 1. Liker «bak-fasaden»-artiklene,at dere inviterer oss med på diskusjonene rundt den nye NRK-Nett-TV tjenesten,gir oss innblikk i førarbeid,underarbeid og etterarbeid på Hurtigruten,Flomsbanen,Holmenkollbanen,SKI-WM,lydeffektene under sportsarrangement etc..

  At dere er opne for konstruktiv kritikk og nye ideer..

  At dere evner til å tenke uten for boksen,ikkje har vanlig «kontortid»..

  Denne ærlige ønsket om tilbakemelding på arbeidet dere gjer/deler synest eg er bra..

  Da dei som vil/ønsker/har noe å meddele kan komme fritt til utrykk.Mange brukerundersøkelser har ein tendens til å stille leiande spørsmål.Dette slepper ein no.

  Savner litt meir diskusjon artikkler rundt SOPA,ACTA og PIPA.Trekke fram at mange nettstadar,store mektige IT-selskap og «hacker/crackere» står «samlet» mot innføring av desse lovene og litt om kva konsekvenser dette kan få for Internett.Også kva konsekvenser slikt vil kunne få for oss som bur i Noreg.

  Synest til tider at det har vært vel mange Apple-relaterte artikler,Apple har og er flinke på brukeropplevelse/design men,har framleis «stålkontroll»..

  Android er ikkje så fritt som ein gjere skal ha det til dog.

  Fokuset er kanskje naturlig da mange av dykk i redaksjonen har slike mobiltelefoner.

  Kunne gjerne hatt ein artikkel som tok for seg segmentering,posisjonering i både mobil og TV-markedet.

  Kjekt også at dere linker til alle artiklene fra i fjor,da vi mennesker har ein tedens til å leve litt vel i nuet og huske dei siste mnd. bakover.

  <-Er nok ikkje heilt tilfeldig at gjerne dei siste mnd. reklamefilmene som vinner den gjeveste prisen på Gullfisken på TV2..
  😉

  Hadde ikkje gjordt noe å trekkt fram denne vidoen no når MGP Sr. nærmer seg :

  youtu.be/IPgD8gd0a10 <-Tar for seg EBUvisjon rolle i og under delinga av informasjon 22.juli og dagene etterpå..Noe og tenke på når ein hører ein MGP sang ein ikkje liker 😉

  Kunne også tatt ein prinsippiel diskusjon ang. reklame i filmer og på TV..

  Ein kunne nok ikkje gått inn i forhandlingene til NRK og RUBICON men,diskutert prinsippet,forskjell på det og Tekst-reklame,egenreklamen til NRK,krava for filmstøtte som mange filmer får etc.Kva Noregs reklame verdi det ville ha vært/er å få vist norsk natur for potensielt millioner av mennesker ved eksport av Lillyhamar <-som forøvrig blei/blir sendt på Netflix..;)

  Svar på denne kommentaren

 2. Jens Christian

  – Artiklene om hva TV-produksjon (f.eks. bak fasaden til sporten, produksjon av ski-vm etc).

  – Artiklene om Bergensbanen og Hurtigruta, som har ført til nyskapende TV, og ikke minst innovativ etterbruk av råmaterialet.

  – Om tekniske plattformen til NRK og hva NRK tenker rundt tekniske løsninger. Jeg skulle gjerne sett enda mer artikler om dette (status, avveininger) etc.

  Svar på denne kommentaren

 3. Jeg vil si tekniske artikler om TV produksjon.
  Liker også at det blir publisert artikler om hva som kommer, f.eks ny web tv avspiller.

  Og må selvsagt ikke glemme serien om Quadcopters, den er helt unik i norsk sammenheng.

  Jeg forslår av dere søker igjennom alle kommentarfelter etter «nrk lisens + med glede» 🙂

  Svar på denne kommentaren

 4. Vidar Andreassen

  Den store styrken til NRKbeta er for meg spennet. Dere skriver interessant om teknologi; det være seg om det er på nerdestadiet med dingsefokus, eller om den samfunnsmessige betydningen teknologien har, eller om hvordan man formidler/bruker teknologi overfor «vanlige folk». Dette ispedd små kuriositeter og «sidesprang» gjør at det alltid er spennende å se hva dere skriver om neste gang.

  Så beklager så mye at jeg egentlig ikke svarer på spørsmålet, men jeg føler at det blir litt misvisende å trekke fram en håndfull enkeltsaker når det er helheten som gjør at jeg følger dere!

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Åshild Sandvin)

   Vi teller dere ikke i statistikken, men vi vil gjerne vite hva dere også liker :). Vil forøvrig anbefale å heller lese oss på nett, da får du med deg kommentarene også, og de er mer enn halve opplevelsen.

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Jon Tingvold)

   Vi har ikke mulighet for å skille mellom de som har vært kort og de som har vært lenge inne i statistikksystemet, så det vet jeg ikke! Man må rett og slett tenke at artikler som har høy time on page i gjennomsnitt får folk til å være inne lengre.

   Men det er jo også stor forskjell på artikkellengdene våre, og det er ikke noe 1:1-forhold mellom lengde på tekster/ videoer og kvalitet. Lav time on page kan kanskje være en indikator dersom artikkelen likevel er lang / antall kommentarer er mange.

   Den foreløpige teorien min er at det ikke enkelt går an å kvalitetsbestemme sakene våre utifra noen av tallene vi har eller enkle kombinasjoner av dem. Vi delte dem likevel i åpenhetens navn, eller i tilfelle noen klarte å finne en genial formel.

 5. Jeg liker at dere spør oss 🙂
  I kombinasjon med kommentarfeltet blir nrkbeta veldig mye mer enn bare interessante artikler.

  Da jeg sorterte artikkellisten etter antall kommentarer viser det seg at de med mest kommentarer ofte er det beste artiklene.

  Forøvrig liker jeg artiklene som går i dybden på platebransjen (inkludert radio, fm vs dab, copyright osv.)

  Det jeg savner er mer info om den pågående konflikten mellom nrk og ifpi. radioresepsjonen på podcast er ikke det samme uten jinglene 🙂

  Svar på denne kommentaren

 6. Anders Hofseth (NRK)

  Eirik, Torleif, Will, Mr. Hassan, Jørgen, Jens Christian, Petter, Eivind, Kevin, Vidar, Åshild, Jon, Hr. Eriksen – tusen takk til dere alle sammen :). Dere er framifrå eksempler på verdens beste lesere alle som en! Tusen takk 🙂

  Veldig hyggelig å sitte og prøve å kramme det dere skriver inn i et kortfattet referat.

  Svar på denne kommentaren

 7. Jeg synes det er vanskelig å trekke frem enkeltsaker, men jeg liker at dere ikke undervurderer leserne, men at dere tar bryet med å gå i dybden og i detaljene på både tekniske saker og bak kulissene hos dere i NRK. Også positivt at dere forklarer litt i dybden rundt mer «politiske» saker, som piratkopiering osv.

  Jeg liker at jeg pleier å lære noe nytt for hver artikkel på NRKBeta! Det er vel også i NRKs ånd som allmennkringkaster?

  Siden jeg er over snittet interessert i alt mulig rart, liker jeg godt at dere har en så stor bredde i artiklene.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.