nrk.no

JulTube: Julepynt på nettsider – for eller imot?

Kategorier: Design & Internett


I forbindelse med julen (eller the holidays, som det konfesjonsløst heter på amerikansk), er det mange nettsteder som legger på en liten julepynt eller to på sine digitale tilbud. Den første vi merket oss, var en nettbank som fikk en liten runde i viralmanesjen her for noen uker siden, idet de la om til at Sølvguttene (eller ihvertfall én ensom sølvgutt) sang menyen på kontofonen.

Men altså YouTube

NRKbeta klarte ikke å la være å trykke på den nye knappen på YouTube (merk forøvrig krystallglitter rundt timeline-sliderknappen):
skjermskudd fra youtube med en pil mot en knapp formet som en snekrystall

Prøv selv:

Noen andre eksempler finner man f.eks. hos nett-telefonkatalogene:

Julekuler og tipstekst på Gule Sider

Nisselue og rød bakgrunn på 1881

Hva synes vi egentlig om julepyntede nettsider? Her trengs en poll:

6 kommentarer

  1. Julepynt på nettsider kan være både fint og stygt, det kommer jo an på hvordan det fungerer. En liten nisselue på logoen er bare koselig; glitter og stæsj overalt er plagsomt. Selv synes jeg logoene til gulesider og 1881 fungerer bra, men «søk etter julegaver her» blir litt mye. De kan gjerne ha små oppmerksomheter til andre dager også, google er flinke til det.

    Et aber for bedriftene her blir jo å være tålmodige og ikke dytte ut julepynten for tidlig.

    Om dere liker youtubegreia og bruker linuks, så finnes det xsnow.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.