nrk.no

Hurtigrutenbonanza! Julegave: Last ned hele sendingen i full HD

Kategorier: Fildeling,NRK,NRKbeta,TV & Video

skjermskudd som viser foredragsholder i venstre del av bildet, slides'ene i høyre
skjermskudd fra UiS

Her kommer julegavene fra NRK; gap opp – last ned!

Hurtigruten Nordnorge med en stim av småbåter etter

Dra te sjøss!

Forsommeren 2011 bragte et uventet norsk mediefenomen: Et femdagers TV-maraton til sjøs ble en NRK2-hit.

Vi hadde jo sett at Bergensbanen minutt for minutt fikk mye oppmerksomhet. Men det var tross alt bare en litt lang helaften, og det hadde kanskje høyere nyhetsinteresse første gang vi kringkastet et langt stykke kollektivtransport. Trodde vi. Transportsekvensen opp langs norskekysten, den man vanligvis klipper bort i filmer, var over 18 ganger så lang som Bergensbanen.

– NRK fikk i natt meg, mamma og søstera mi med baby til å stå opp 0345 på natta for å se hurtigruta seile inn til vår felles fødeby Vardø, sa Gundersen til NRK.no

– Moren min sendte emosjonelle tekstmeldinger i femtiden i morges med teksten “sukk”, sa hun videre.

Lise Gundersen til NRK.no

Oppover kystlinjen ble det større og større folkeoppbud – samsvaret mellom antall fremmøtte og innbyggertallet virket tilfeldig.

ALT TEXT

Fra havn gikk skipet med full eskorte av småbåter, tidvis så tett at brannbåter måtte holde dem unna med vannkanoner. Programmet utviklet seg til en fem dager lang folkefest, der alle som hadde en tilknytning til steder langs reiseruten (og det ser det ut til at mange hadde) satt limt – uavhengig av tid på døgnet.

Dette var det ingen i NRK som hadde ventet.

Alt dette kan du oppleve igjen på en serie ulike måter, der vår splitternye Full HD bittorrent er den mest ekstreme, mens julens reprise på NRK2 og nrk.no/hurtigruten konkurrerer om å være den enklest tilgjengelige.

Værsågod, forsyn dere

For selvsagt er nrk.no/hurtigruten fremdeles oppe og går. Der kan dere – akkurat som under sendingen – se det hele om igjen, navigere i kartet osv. Men så er det jo også noen av dere som vil ha høyere videokvalitet.

Vår uvane tro hadde vi planlagt en deling av videomaterialet fra reisen, så vi satte opp en produksjonskjede ombord, der Jon Ståle Carlsen fortløpende produserte bittorrent-filer i full HD fra det forovervendte kameraet, ettersom det i planleggingsfasen virket som det var dette kameraet som kunne gi det beste utgangspunktet for å lage mash-ups av materialet, slik folk gjorde med bl.a. Bergensbanen. Men mange mente dette ikke var bra nok.

Kommentar: Svein Magne for 6 måneder siden: Torrentene er etter min mening skuffende. Det hørtes lovende ut på forhånd med CC-lisens og muligheter for bruk til turistreklame osv, men kun frontkamera har svært lav nytteverdi. På tog fungerer det glimrende, men fra et skip x antall mil fra land er det lite å hente ut av en baug og noen fjell langt unna. Hele sendingen _var_ det gyrostabiliserte kameraet som kunne zoome inn på landemerker, solnedganger, fossefall og folk som luftet klesvasken eller langorven underveis. At vi ikke får tilgang til dette i ettertid i bedre kvalitet enn den youtubeaktige streamen er virkelig synd. Jeg kjøper ikke helt argumentet at det skal være så dyrt å legge ut den sendingen som nedlasting, all den tid alle(?) problematiske innslag ble vist i lange strekk uten interessant innhold på kameraene, og man ikke har behov for lyd annet enn i havnene eller når de hilser på de andre hurtigruteskipene. Klipp ut dødpunktene på havstrekk og fjern (nesten) hele lydsporet! Det blir for dumt at Norsk Film (?) og plateselskapene til Kari Bremnes og Erik Bye skal hindre folket/landet fra å eie sin del av sendingen. Når musikken tilsynelatende skaper slike juridiske/praktiske floker burde NRK droppet musikkspor fra dag 1. Bildene fungerte godt nok alene.

Det var så mange andre fine bilder, kanskje særlig fra Cineflex-kameraet. Vi fikk dermed stadig hyppigere spørsmål om ikke vi kunne dele hele sendingen.

Det var ikke så enkelt. Vi hadde lagt opp en infrastruktur for å klargjøre strømmen fra det forovervendte kameraet, og det var umulig å legge om planen bokstavelig talt midtfjords. I tillegg var hovedsendingen tungt infisert med rettighetsbelagt musikk vi ikke kunne dele ut. Så om vi skulle delt dette i etterkant, måtte vi eventuelt lastet inn alt materialet i redigering, erstattet all musikk med stillhet eller maskinlyd og gjort hele bittorrentjobben en gang til med 134 timer, 42 minutter og 45 sekunder videomateriale. Intet lystelig prospekt.

Nå har det i etterkant lykkeligvis vist seg at Hurtigrutegeneralene Rune Møklebust og Thomas Hellum (og deres glade kvinner og menn) også fikk tatt opp en lydmiks uten musikk underveis. Dermed var jobben «bare» å laste inn materialet, partere sendinger opp i biter som var så små at folk kan bruke dem. Alt i alt en bagatell det har tatt to Linux-servere med Intel 920 CPU i underkant av 350 timer tilsammen å tygge seg gjennom. Og Jon Ståle Carlsen – dette polytekniske vidunder Kringkastingen har liggende i en skuff på NRKbeta til når utfordringene blir utfordrende nok – har brukt noen-og-førti timer fordelt på de fleste av døgnets tidspunkter på å prosessere filene og forsyne serverne med nye stabler med arbeid.

Så dermed kan vi – sånn rett over toårsdagen for tilgjengeliggjøringen av Bergensbanen – si værsågod, her er noe dere kan bolle dere med: Hurtigruten Minutt for minutt i Full HD (for første gang i verdenshistorien i Full HD, faktisk – TV-sendingene var i 720p) Over til Jon Ståle Carlsen:

Verdens største bit-torrent fil?

Turen varte totalt 134 timer 42 minutter og 45 sekunder. Final Cut Pro 7 klarer maks 12 timer pr tidslinje, så eksportert ga det 12 filer. Formatet på filene var XDCamHD422 1080i25

Deinterlacet og kodet til 1920×1080 x264 [email protected] med gjennomsnitlig bitrate rundt 9.3 Mbit/s med ffmpeg

12 timersfilene er videre delt opp i biter på rett under 4 GB med mp4box for å passe på FAT32-formaterte disker. Det ble totalt 161 filer, til sammen 555 GB

Alle filene ble lagt i en mappe, og vi brukte mktorrent for å generere torrentfilen. For å få en torrent som fungerer i de fleste klienter, måtte vi sette piece size til 16 MB, mot 256 KB normalt.

Vi har nå en maskin stående som super-seeder torrenten med uTorrent.

For å laste ned filen må du ha plass til det på hardisken din. Sørg for å ha 600 GB ledig på disken du laster ned til.

→Lenke til torrentfilen←

Her finner du en liste over enkeltfilene med varighet i sekunder og ca-angivelse av hvilken strekning filen viser.

om du ikke vet hvordan du laster ned via bittorrent, kan du lære litt her. God Jul.

Moviebox 2.0

Den gang vi grånende herrer i NRKbeta var unge og håpefulle tidlig på 1980-tallet, var toppen av lørdagslykke å leie en høyverdig VHS-film, la oss si Dirty Harry, og en bærbar VHS-spiller – en såkalt Moviebox. Movieboxen gjorde at vi som vokste opp i akademiske hjem uten videospiller likevel kunne spe på fullkornskostholdet med litt amerikansk kvalitetsunderholdning. Og unikumet i skuffen har funnet en verdig arvtager til Movieboxen; denne dingsen:

Det er en Compact HD Media Player som bruker en innebygget harddisk for å spille av video i full HD. Det betyr igjen at man ikke trenger noen PC eller noen nettilkobling eller noesomhelst for å kunne se på hurtigruten om og om og om igjen. Hvilket gjør en Moviebox 2.0 søkklastet med Hurtigrute til den perfekte gave, for eksempel til slektninger med tekniske evner som er svakere enn kjærligheten til sjøgående rutetrafikk. Det finnes flere slike dingser på markedet. Det kan hende du skal slite litt med å få fatt i en før jul, men om du vil prøve deg, har Carlsen kjøpt sin på Deal Extreme for 45 dollar. I tillegg behøver man minimum en 640 GB-disk for å få plass til hele Hurtigruten.

inn- og utgangene på Compact HD Media Player

Og en ting til

Blir det litt stille å bare lytte til måker og maskinrom, så har dere en digital spilleliste her. Den er en fortegnelse over all musikk fra CD og fil som ble spilt i løpet av sendingen. Da kan puristene blant dere – til privat bruk – lage perfekte imitasjoner av originalsendingen. De mer eventyrlystne kan lage Hurtigrüten – Nö sleep til Hammerfëst med Motörhead-soundtrack, juleromantikerne kan lage juleversjoner, dere kan lage Shanty-O-Rama, Surf-versjon, eller hva dere nå måtte ha sansen for.

Og enda en ting til

Danske Flemming Olsen er tydeligvis en herre som liker å gi noe tilbake til fellesskapet. Han har ikke vært snauere enn at han har logget over halvparten av sendingen. Dvs at han har tidskodet alt som skjer hele veien og delt det med oss alle. For eksempel:

tabell over hva som skjer i sendingen

Loggen hans så langt han har kommet kan lastes ned fra hans nettsted. Uvurderlig! Takk! Her er det faktisk på sin plass at det klappes litt foran skjermene i de tusen hjem, for her er det lagt inn betydelig arbeidsinnsats.

Og det stopper ikke der heller

skjermskudd som viser foredragsholder i venstre del av bildet, slides'ene i høyre
skjermskudd fra UiS

For dem av dere som har dypere teknisk interesse for hvordan sendingen ble laget, har NRKs Atle Markeng holdt seminarer om dette bl.a. ved Universitetet i Stavanger, Der har vi vært så heldige at vi har fått lov av Universitetet i Stavanger å videredele presentasjonen av forelesningen. Den er lagt opp slik at du ser Atle snakke i den ene delen av bildet, i den andre ser du presentasjonen hans. Du må ha Microsoft Silverlight for å se dette, så den virker ikke på iPad og denlags, men har du en maskin det spiller på og er interessert i den mer hardcore delen av produksjonen, har du 1:38:27 med læring i vente på UiS’s Seminar om Hurtigruten minutt for minutt.

Og til slutt

Rune Møklebust, en av mastermind’ene bak prosjektet, holdt en presentasjon på Kommunikasjonsforeningens Høstseminaret (krever flash) – klikk på navnet hans for å få en presentasjon av Hurtigruten.

Andre muligheter

Det finnes både en 12-timers variant av turen å få kjøpt på DVD for dem som synes nedlasting blir uhåndterlig, og du kan se sendingen i reprise i julen på NRK2 fra og med fredag 23.12 kl 11:15 – men denne gangen kjøres det ikke som helmaraton; det er oppstykket med noen andre program og det er lagt inn sovepauser om natten.

Dessuten snart

Dessuten var det altså denne konkurransen. Juryens avgjørelse kan du lese om ikke alt for lenge, men det har dratt ut litt å komme til bunns i bidragsbunken, melder juryens formann. Stay tuned.

79 kommentarer

  • Vi er nok fleire enn 3stk som ønsker det:-D

   Litt, «same prosedure as last time » ved å nemne TV /NRK -lisensen kvar gang folk og fe I NRK-systemet gjer noe _spesielt _, men tusen tusen takk.. Betaler lisensen meir og meir med glede, for at NRK tillate seg av og til prosjekt som I seg sjølve ikkje er noen økonomisk gullgruve, sjølve om heller ikkje NRK har til gang til Sareptas krukke.

   Fint med noe samlende og nasjonsbyggende- følelsen ein får etter å ha sett vår vakre natur og land.

   Ikkje bare flom kan presse HDD prisene opp:-P

   For å lagre på SDD er vel framleis uaktuelt å bruke til å lagre så mykhet 0-eller og 1-tall..

   Å følge lager status og prisutvikling på dei største butikkene rettet mot det norske markedet og samanlignet det mot antall fullstendige nedlastninger..

   Godt at mediasenteret mitt støtter tilkoplinger av eksterne HDD så slepper eg å strømme alt via Wifi – nettet mitt..

   Med tanke på at eg prøver å kutte antennekabelen, så er lovlige kvalitets torrents både i går innhold å bildekvalitet 🙂

   Også fint med tilbakelent øyedrops fra godstolen i stua sammen med 42″ min..

   Skal oversette hovedtrekkene I artikkelen til Engelsk å tipse vennene mine på G +, om årets beste Julegave eventuelt også tipse om ein proxy server. Om ikkje NTB kommer meg i forkjøpet. Fint også med tanke på at visning fra NRK. NO /NETT- TV TV direkte fra mediesenter ikkje fungerer optimalt enda..

 1. Utrolig bra. Det er slike ting som gjør at jeg betaler NRK-lisensen med relativ glede. Prosjekter som andre ville dømme som økonomisk uforsvarlige og denne jobben i ettertid med å tilgjengeliggjøre dette for folk som kanskje finner nye måter å utnytte materialet på.

  Svar på denne kommentaren

 2. Det er flott at det dere legger ut dette men å kalle det FULL HD er vel å ta i. Tidlig i artikkelen står det: «Formatet på filene var XDCamHD422 1080i25

  Deinterlacet og kodet til 1920×1080 x264 [email protected] med gjennomsnitlig bitrate rundt 9.3 Mbit/s med ffmpeg»

  Når det er 1080i i utgangspunktet hjelper det ikke å deinterlace. Full HD video skal ikke være interlacet i utgangspunktet.

  Svar på denne kommentaren

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Stian Aamodt)

   Du er inne på noe. Og det er ikke lett å finne de perfekte begrepene når både bransje, journalister og publikum er usikre. Så vidt vi vet har ikke begrepet «Full HD» en 100% tydelig definert betydning. Men ofte brukes «HD Ready» for det som har med en linjeoppløsning på 720 å gjøre og «Full HD» for det som har med en linjeoppløsning på 1080 å gjøre.

   Så har bransjen definert «HD Ready 1080p» (en.wikipedia.org/wiki/HD_ready_1080p) for det som virkelig er 1080 progressivt.

 3. Extra Terrestial

  Hva gir NRK rett til å belaste med tomme bytes og senke farten på norske nettverk over det ganske land på denne måten? Er det en dirty måte for TV å slå ut konkurrenten internett på? Det vil garantert være noen som setter i gang nedlasting her og så bare reiser vekk på juleferie noen dager, bare for å se om de klarer nedlastingen uten egentlig å være interessert i eller se særlig på «innholdet».

  Svar på denne kommentaren

  • Men det er jo bra, -hvis de laster ned og bare lar det stå å sture, for da går det raskere for oss alle andre, -også kommer gjerne seedere nærmere oss andre f.eks. her oppe i nord, så at man slipper å bruke hovedlinjen over saltfjellet hele tiden. 🙂

   Det er jo det som er bra med distribuerte nettverk, det forsøker hele tiden finne den raskeste ruten, uavhengig av plassering. 🙂

 4. Har startet nedlastingen og seeder fra Trøndelag til dere nord 😉 I de siste timene har jeg hatt mellom 0,5 og 3 kB/s så dette kommer til å ta tid :-/ Julegaven kommer neppe frem til sølvguttene synger julen inn men jula vare jo til påske 😉 hehe

  Svar på denne kommentaren

 5. Har startet nedlastingen men det er lite innhold å finne, føler litt at man bare server alle andre med 50Mbit og får lite igjen. Håper at NRK kan bidra med litt båndbredde og tilgjengelig innhold så går det hele av seg selv..

  Svar på denne kommentaren

  • Jon Ståle Carlsen (NRK) (svar til Trohve)

   Hei.

   Vi har tre maskiner i tre ulike nett, som står og seeder denne torrenten med over 100mbit totalt.

   Men bare størrelsen på filen gjør jo at det vil ta tid å få spredt den i nettet. Jeg ser at det nå er flere leechers som nå nærmer seg 100%, og jo fler av dem som fortsetter å seede, jo fortere vil hastigheten stige.

  • Utmerket.
   Jeg skal bidra med 50mbit til ut i julen på nordvestlandet. Nedlastingen er enda svært ustabil 4-40Mbit, men jeg kjører nå 30-45Mbit ut nå,
   Men det er svære greier dere har satt igang.
   God Jul 😉

 6. Hmm.. litt syting for et halvt år siden gav visst resultater. Nå kan jeg angre på at jeg bare har en kjip adsl-linje til heimen..

  Tusen takk for all innsatsen dere har lagt ned i dette! Takk også for info om hvordan dere fikk laget dette til nedlasting. Datamengdene i dette prosjektet gir et visst inntrykk av hvor vanvittig mye data en bedrift som NRK håndterer og arkiverer i løpet av et år.

  Svar på denne kommentaren

 7. Kan dere ikke legge ut filer i HD og flere kameraer, oppstykket som tidligere f.eks. Molde kristiansund.
  De færreste vil ha alt sammen!
  Dessuten vil sikkert enkeltstalende ha engelsk infoside!
  Er ikke dett god norgesreklame og da burde vel enkelsk bli prioritert?

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Nikolai)

   Torrenten er stykket opp i enkeltstrekk, og i mindre biter enn sist. Du finner lenke til indeksen der det står:

   Her finner du en liste over enkeltfilene med varighet i sekunder og ca-angivelse av hvilken strekning filen viser.

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Frank Eivind Rundholt)

   Lisensen på torrenten er vanlig Copyright.

   Det er 4-5 strekk med livemusikk i løpet av sendingen. Vi har fått tillatelse av utøverne til å legge ut for torrent, og avtalen vår med TONO åpner for at vi kan tilby programmet for nedlasting. Men pga at musikken er opphavrettslig beskyttet, kan vi ikke tilby CC-lisens på torrenten.

  • Frank Eivind Rundholt (svar til Anders Hofseth)

   Husker det var en del livemusikk på turen, så det var det jeg tenkte meg. Bare greit å få det bekreftet svart på hvitt.

 8. Gjorde en beställning från «Platekompaniet» igår men fick idag ett mail som talar om att min order är «slettet» deras produkter levereras inte till «utlänningar».
  Eftersom vi som icke norrmän inte kan köpa en DVD för 300:- så avbokar vi nu också vår resa med Hurtigruten i sommar.

  Svar på denne kommentaren

  • Hvorvidt Platekompaniet selger til utlandet har da NRK eller Hurtigruten ingenting med å bestemme. Så det virker ikke særlig rasjonelt på meg å avbestille en hurtigrutereise fordi man er misfornøyd med en platebutikk i Norge.

   Det er sikkert mange nettbutikker i Sverige som ikke leverer til Norge også, uten at det betyr at jeg avlyser alle fremtidige sverigesreiser…

  • Anonym Bruker (svar til Nils Sjöberg)

   Avbestiller du en tur med hurtigruten for at Platekompaniet ikke sender til Sverige så tror jeg neppe Hurtigruten setter deg høyt opp på en liste over «kunder de gjerne vil ha» 😀

   Jeg skal slutte å handle på svenske nettsider også. For jeg får ikke inn SVT på TVen min i Norge 😉

 9. Allerede nedlastet flere (b.a. …01.01., 01.02., 01.03) filer men kan ikke se dem i Mediaplayer. Men jeg kan se deler av filene (b.a. 01.14, 06.13 og 08.14
  Med Flåmsbana og Hurtigruta-filene fra sommeren gå det bra.

  Hva er problement med den nye filene?

  Hilsen fra Tyskland

  Svar på denne kommentaren

 10. Jon Ståle Carlsen (NRK)

  Hei Christoph.

  Ut fra det du skriver ser det ut til at det er de minste filene du klarer å spille av.
  Kan du forsøke med en annen mediespiller? -feks. VLC, og melde fra hvordan det fungerer?

  Svar på denne kommentaren

  • Jon Ståle Carlsen (NRK) (svar til Christoph)

   Så bra!
   – da skyldes det nok en filstørelsebegrensning i spilleren du først forsøkte med.

   Hvilken er det?

  • Før VLC brukte jeg MS Media Player 12. Jeg har en Win 7-64 Home Premium maskin.

   Media Player hadde ingen problemer mit Flåmsbana-filene (3,675 GB), også ikke med den filene nedlastet i sommeren, bl. a.
   «Hurtigruten.e01.BGO-FRO.1920×1080.h264.NRK.2011616.200005fix» (15,318 GB). Jeg har også ingen problemer å spille denne filene med Media Player hos Win7-32-systemet. Så jeg synnes ikke dette er en filstørelsebegrensning in Media Player.

   Så er jeg litt overrasket at de nye filer (bl. a. Hurtigruten.01.01.×264.1920×1080.NRK2 (3,801 GB) ikke ble spillt.

   Mange takk for hjelpen, med VLC kan jeg se alle filens min (testet allerede omtrent 25 stykker).

   Kjøpe en harddisken: JA, gjerne. Dette brukker forferdelig mye tid for å nedlaste alle filene.

 11. Kjell Bjerketvedt

  Jeg har også problemer med å få spilt av Hurtigrutafilene. Har prøvd Quick Time, Mediaplayer clasic home cinemax64 og VLC. Det er bare VLC som starter noen av filene, men skjermen fryser etter 8-10 sek., men det ser alikevel ut til at avspillingen fortsetter da avspillingsindikatoren fortsetter å bevege seg mot høyre. Kan det være at maskinen min har for dårlig kapasitet. Det er en Toshiba Satellite ACPIx64 Based PC med win 7. AMD E-350 processor og AMD Radeon HD 6330M

  Svar på denne kommentaren

  • Jeg synnes ikke at maskinen er for dårlig. Har du problemet også med andere filenes, bl. a. Flamsbana some er ogsa 1920×1080 og 3,67 GB sort?

   Maskinen min er en Intel Core i5-2500K, 16 GB minne, ATI HD5670 (1 GB DDR5 RAM).

   De filenes nedlaste etter sendingen (bare frontkamera) har intil 16 GB og jeg kunne spille dem ogsa med min kontor-maskine (XP Pro, MS Media player), som er ikke high sofisticted (unskyld, vet ikke den norske ord) grafikkort.

  • Jon Ståle Carlsen (NRK) (svar til Kjell Bjerketvedt)

   Hei Kjell.

   Nå har vi testet litt i Windows 7, og der spiller filene fint i VLC.
   Quicktime fungerer også, selv om den hakker litt mer, antagligvis pga manglende hardwareakselerasjon.
   Windows media player vil derimot ikke åpne filene i det hele tatt.

   -om maskinen din er kraftig nok er ikke så lett å si no om, men avspilling av disse filene krever ganske mye av både disker, grafikkort og cpu.

   Om du har innstalert noen ekstra codecpacks el.l kan det også påvirke avspillingen.

   Har du evt tilgang til en medaiplayer eller annen maskin du kan teste på?

  • Kjell Bjerketvedt (svar til Jon Ståle Carlsen)

   Takk for svaret. Det er ikke innstalert noen ekstra codecpacks på maskinen. Jeg skal prøve å spille av disse filene på en raskere/større maskin, så får jeg heller komme tilbake til saken hvis dette ikke funker. Det skjer vel kanskje at en fil eller to kan bli skadet under overføring, men neppe alle sammen

 12. Super artikkel! Etter 4 dager var hele stasen nedlasta og det er klar for showtime. Har et spørsmål: har hanka inn Mediaplayeren som er referert i artikkelen og leser på den at den støtter max 750GB HDD SATA. Har du testa den på 1TB? Spør siden jeg vil kjøpe ny og ser at utvalget av HDD på 750GB er begrensa i forhold til 1TB

  Svar på denne kommentaren

  • Jon Ståle Carlsen (NRK) (svar til Per Andersen)

   Hei Per.

   finner ikke igjen manualen her, men på forumet hos Deal Extreme, fant jeg følgende:

   »…Mine is working with 640GB. I didn’t try 1T, but in the manual it says that the player accepts up to 750GB…»

   Så antagligvis støttes ikke 1TB disker.

 13. Flotters at dere legger dette ut! Men har et problem når jeg prøver å laste det ned, rettere sagt åpne .torrent’en.

  Får feilmelding i Miro: «Torrent filen Hurtigruten.x264.1920×1080.NRK2r.torrent ser ut til å vere korrupt og kan ikke bli åpnet.»

  Har prøvd å laste .torrent’en ned flere ganger, samt oppdatere Miro uten hell.

  Noen tips? Er det noe gale hos meg, eller er .torrent’en faktisk korrupt?

  Svar på denne kommentaren

 14. Max Wittussen

  Veldig bra – takk til nrkbeta!

  Startet nedlasting lille julaften, og den ble ferdig nå natt til søndag (15/1), rundt 23 dager ;o)
  Mediaspiller med HD på vei i posten, gleder meg til å gi en forsinket julegave til min kusine i Tyskland!

  Svar på denne kommentaren

 15. Kaare K. Johnsen

  Stor takk til NRK for å ha gjort hele hurtigrutesendingen tilgjengelig for nedlasting! Ingen andre TV-stasjoner ville gjort noe slikt, og det ville ikke skjedd i noe annet land! 🙂

  Svar på denne kommentaren

 16. Kaare K. Johnsen

  Hva har dere gjort med satellittskyggene i disse mp4-videoene? I TV-sendingen ble det vist opptak som var gjort tidligere, og gamle dokumentarer, da båten var i satellittskygger. Er det slik i disse filene også?

  Svar på denne kommentaren

  • Jon Ståle Carlsen (NRK) (svar til Sten Tony Hansen)

   Hei Sten Tony.

   Spørsmålet ditt er litt vanskelig å svare på uten litt mer info om hvilken bittorrentklient du bruker.
   Vi har hatt best erfaring med uTorrent på denne, hva bruker du?

  • Jon Ståle Carlsen (NRK) (svar til Sten Tony Hansen)

   Det var da merkelig.

   Jeg benytter siste versjon av uTorrent og Mac OS X Lion 10.7.2, og her laster «Hurtigruten.01.02.×264.1920×1080.NRK2» problemfritt ned med en hastighet på 5Mb/s.
   Får du lastet ned alle de 160 andre filene uten problemer?

  • Sten Tony Hansen (svar til Jon Ståle Carlsen)

   Jeg klarte å laste ned den første filen, de andre sliter jeg med. GJennomsnittshastigheten er vanligvis 1,9 mb/s, men den kommer bare opp til ca. 500 kb/s før jeg får feilmeldingen.

   Det er nesten som om den mister kontakt.

   PS. Slett den duplikat kommentaren min under.

 17. Kaare K. Johnsen

  Jeg har problemer med den flotte tidstabellen til Flemming Olsen, som er omtalt ovenfor (alltimes.dk/hurtigruten-nrk/).
  Nettlseren (Internet Explorer) låser seg / henger seg opp etter kort tid når jeg er inne i tabellen. Kanskje fordi tabellen er så stor, inneholder så mye data? Jeg vet ikke – jeg har en stor og kraftig PC, men det skjer likevel.
  Derfor lurer jeg på om det er noen som har lagret tabellen hans som en fil, f.eks. Excel eller OpenOffice Calc, eller et annet format som er anvendelig for de fleste. Svar meg i så fall her!

  Svar på denne kommentaren

 18. Kaare K. Johnsen

  Her på siden skriver dere om en såkalt Moviebox 2.0. Jeg kjøpte en slik pga deres anbefaling, og har vært ganske fornøyd med den. Akkurat lik den dere har avbildet – den heter HD Media Player MP2506-F10. Men i dag hang den seg opp da jeg skulle spille en AVI-fil. Så jeg slo den av og på igjen (har gjort det mange ganger), men får bare en blå skjerm, og ingen av knappene på fjernkontrollen virker, ingenting skjer uansett hvilken jeg trykker på, bortsett fra på/av-knappen (og ledningene sitter i og er OK, og jeg kan se på TV-skjermen at den slår seg av og på). Så jeg lurer på om dere vet om noen måte å tilbakestille den til fabrikkinnstillinger? Eller om det er noe annet jeg kan gjøre?

  Svar på denne kommentaren

  • Jon Ståle Carlsen (NRK) (svar til Kaare K. Johnsen)

   Hei Kaare.

   Jeg vet ikke hva som har sjedd med spilleren din. Vi har to stykker som fungrer fint. – Den ene av dem har sågar gått kontinuerlig i over et år og vist Hurtigruten i loop, uten noen problemer.

   Forslag til ting du kan forsøke, er å skifte disken eller og sette i et minnekort og se om den klarer å spille media fra det.

   Lykke til.

  • Kaare K. Johnsen (svar til Jon Ståle Carlsen)

   Takk for svar!
   Jeg har ikke satt inn noen disk ennå, spiller bare fra minnepinne. Har prøvd med en annen minnepinne, uten at det hjalp.
   Har skrevet til produsenten (Hamei), håper de svarer. Ellers blir det å finne en annen spiller.

 19. Jeg, meg, personlig – ja takk! | kulturognaturreise.no

  […] Magic Tate ball-appen. Det krever selvsagt flere tagger på alt innholdet, men når man ser på hva danske Flemming Olsen gjor da han skrev ned over halvparten av alle hendelser som skjedde i Hurtigrutesendinga og gjorde […]

  Svar på denne kommentaren

 20. Frede Rasmussen

  Jeg førsøgte og komme til siden hvor man kan hente de forskelige link linket hedder video.nrkbeta.no men jeg kom bare om til en blank side så hvordan kommer jeg så til den side hor linkene ligger der er nogle links jeg godt kunde tænke mig og hente.

  Mvh.
  Frede Rasmussen

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.