nrk.no

Dobbel fredagsmoro: koppeknusing og vestlendingen Stoltenberg

Kategorier: Film,Forskning & Moro

Skjermskudd fra YouTube – The Slow Mo Guys

Her er to ting som kanskje er like artig for dere som for oss:

Skjermskudd fra YouTube - The Slow Mo Guys

Det er litt mye som skjer for tiden, både på og av jobb, så de par dyptpløyende artiklene vi har liggende blir ikke klare før om noen dager. Men her har dere noe å korte ventetiden med, så ikke dere skal tro NRKbeta har glemt dere.

Alt er vakkert, bare det er sakte nok

Først en sak vi fant via Andreas Rønningen på Twitter. Ikke like gjennomprodusert som Ekstremt sakte i Syndens by, men betraktelig mer spektakulært å se på enn å bare albue ned sin egen kopp fra pulten (eller snarere ned i tastaturet).

YouTube-lenke

Tonefallet er avgjørende

Neste sak, også snublet over på Twitter i går kveld, denne gangen hos Herdis Moldøen. Luringer ved institutt for språk- og kommunikasjonsstudier ved NTNU har gått inn og jobbet litt med tonefallet til statsministeren. Men denne gangen ikke Autotuning the News-style, men for vise hvor subtile forskjeller som skal til for at man snakker en helt annen dialekt. Vi embedder den ene videoen fra NTNU her.

YouTube-lenke

Men man får mest utbytte av det om man leser hele saken. Gjør det. Dette er ypperlig forskningsformidling!

Og god helg.

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.