nrk.no

36 flyvende kameraer

Kategori: Moro

Ball Camera. Foto: Jonas Pfeil - http://jonaspfeil.de/ballcamera
Ball Camera. Foto: Jonas Pfeil – http://jonaspfeil.de/ballcamera

Ball Camera. Foto: Jonas Pfeil - http://jonaspfeil.de/ballcamera
Ball Camera. Foto: Jonas Pfeil - http://jonaspfeil.de/ballcamera - CC BY

Bilder fra fuglenes perspektiv er svært fascinerende for de fleste av oss mennesker. Når bildet fra luften i tillegg er et panoramabilde man kan navigere i og det faktisk både er tatt av deg og har deg som motiv, ja da blir det skikkelig gøy.

En gjeng med studenter fra «Tenchnische Universität Berlin» har utviklet en ball som er utstyrt med 36 stykk 2-megapixel kameraer.

Ballen fungerer ved at du kaster den opp i luften, og når ballen merker at den er på sitt høyeste punkt, tar den et 360-graders-bilde.

Etter at du, forhåpentligvis, tar imot ballen igjen, kan bildet leses ut via ballens USB-plugg.

Ball Camera Panorama. Foto: Jonas Pfeil - http://jonaspfeil.de/ballcamera
Ball Camera Panorama. Foto: Jonas Pfeil - http://jonaspfeil.de/ballcamera - CC BY

Herligheten er dessverre ikke i salg enda, da gjengen bak fortsatt er på jakt etter investorer.

Les mer på prosjektets nettside: http://jonaspfeil.de/ballcamera

Vi i NRKbeta sier bare:

Få fart på produksjonen. VI VIL HA!

12 kommentarer

 1. Å velge grønn materiale kan ikke ha vært så gjennomtenkt, fargen reflekteres ganske tydelig inn på fargebalansen på bildene. Selve konseptet er genialt, men bedre kvalitet på kameraene og en bedre stitchingsalgoritme ville nok vært et krav for min del før jeg ville investert i denne. Men så er jo jeg veldig kresen da.

  Svar på denne kommentaren

  • Gaffel I Auget (svar til Artorp)

   Nei, jeg er nok helt enig med deg. Stitchingen er helt grei nok for en prototype, men som ferdig produkt forventer jeg bedre balansering av farger og mindre synlige sting.

   Men dette er et av de kuleste kameraene jeg har sett på lenge 😉

 2. André Rakvåg

  Dette er skikkelig tøft, trenger litt finpuss som de andre skriver, men likevel…

  En annen kamera-nyvinning som jeg synes er veldig spennende er Lytro-kameraet, og teknologien dette har. Det skal fange mye mer informasjon om lyset, slik at en kan velge fokuspunkt etter at bildet er tatt! Litt skeptisk til hvor godt det fungerer fortsatt, men videoen i denne artikkelen ser ut til å vise at det faktisk fungerer:

  Tenk to slike brukt for å fange 3D-bilder, og så eye-tracking for å bestemme hvor fokus skal plasseres. Da blir 3D-film et langt steg nærmere en ekte 3D-opplevelse 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Petter)

   Poenget her er at du IKKE skal feste denne på et helikopter eller noe annet. Da ville du få bilde av dingsen du festet den på. Den inneholder all teknologien som trengs for at den selv tar bilde automatisk mens den svever på sitt høyeste punkt.

  • Poenget er at NRK beta bør bytte navn til «vi som bygger flyvende kameraer.blogg.no». Noen er lei av alt dreier seg om det her for tiden.

  • Hjelpe meg. Det har vært 3 artikkler i en føljetong og hvis en teller fra den første til den siste har det vært 14 andre artikkler i denne perioden. Tips: Les overskriften, reflekter over om du tror det er interssant, gå videre dersom du ikke tror det er det. Personlig bruker jeg under to sekunder på dette (3 hvis du regner med tiden det tar å slette den fra rss-feeden).

   Forøvrig hadde de to første quadkopterartikklene over 100 kommentarer, nestemann på lista i denne perioden er facebook med 44, så disse er tydeligvis veldig populære.

 3. Henning Pedersen

  Artig konsept. Alternativt kunne man hatt et fisheye-kamera som var tyngst nederst for å slippe å sy sammen bildene. Hvis de hadde brukt autostich-appen til iphone ville man ikke sett så tydelig skillet mellom de forskjelige bildene. Synes også de burde tørre å kaste høyere. Husker jeg hadde rakettleketøy med fallskjerm som barn, hva med å sette på kamera der? Når jeg tenker etter har jeg et contour kamera med timelapse, det må jeg teste ut.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.