nrk.no

Sosial oppdatering på kryss og tvers

Kategori: Det sosiale nettetGoogle lanserte for knappe to uker siden sitt skippertak hva sosiale media angår. Hva Google+ er og evt skal bli, kan du lese om, og ikke minst diskutere i vår sak om akkurat dette temaet..

Et behov som imidlertid helt sikkert dukker opp for mange når nok et sosialt nettverk gjør sin inntreden, er behovet for å oppdatere statusmeldinger og innhold på kryss av de ulike plattformene. Alle er nok ikke helt klar for å kaste Facebook og Twitter på sjøen, og gå all-in for Google+

Vi har laget en oversikt over hvordan du enklest oppdaterer mellom de tre største sosiale nettverkene. Trippelpublisering er det jo ingen av oss som liker.

Fra Google+ til Facebook

La oss starte med nyvinningen først. Skulle du være en av dem som lar nyskjerrigheten ta overhånd og er sommeryr nok til å la Google+ styre, går du fram slik:

En egen Facebook-Circle
En egen Facebook-Circle

Facebook lar deg oppdatere statusen din via epost, og dette kan man enkelt benytte seg av når man vil oppdatere Facebook fra Google.

1. Opprett en egen Circle i Google+.
2. Døp denne feks «Facebook»
3. Legg så til en ny bruker i Circle’n med din Facebook-statusoppdateringsepost som du finner på Facebooks mobilsider.

Og vips så har du en Circle du kan poste til når du også vil oppdatere Facebook-statusen din.
(via But Seriously)

Fra Google + til Twitter

Twitter har ingen innebygde funksjoner som lar deg oppdatere statusen via epost. Det finnes likevel en rekke tredjepartstjenester som lar deg gjøre akkurat det.

1. Lag deg en bruker på tjenesten twittermail.com
2. Her får du tildelt en mailadresse som du kan bruke som din private Twitter-oppdateringsmail.
3. Husk å sett valget «What to tweet» til «Subject»
4. Lagre innstillingene dine hos Twittermail.
5. Lag deg så en ny Cirlce i Google+, og legg til adressen fra Twittermail her på samme måte som du gjorde for Facebook i eksempelet over.
6. Legger du nå denne Circle’n til når du poster i Google+ går innholdet også ut på Twitter.

(via: Avitricks)

Fra Twitter til Facebook

Å oppdatere Facebook statusen din fra Twitter gjøres enklest via Facebook-appen «Selective Twitter«. Her legger du inn ditt Twitter-nick, og applikasjonen overvåker alle dine Tweets som inneholder hashtaggen #fb.

Enkel og greit.

Fra Twitter til Google+

Foreløpig ser det ikke ut til å være mulig å oppdatere Google+ fra Twitter.

Fra Facebook til Twitter

Det er mulig å oppdaterer sin Twitter-status fra Facebook. Men enkelt er det ikke. Facebook ser ut til å være verstingen i klassen hva endring av API’er og regler for hvordan deling av innholdet skal foregå.

Oppdatering av Twitter via Facebook med Twitterfeed.com
Oppdatering av Twitter via Facebook med Twitterfeed.com

Framgangsmåten for å få Facebook-statusen din inn i Twitter på, er å først finne RSS-feeden for dine statusoppdateringer. Techlifeweb har en slags oppskrift.

Deretter må du opprette en bruker på nettstedet Twitterfeed. Her har du muligheten til å la nettstedet overvåke din statusfeed fra Facebook, og poste dette videre til Twitter.

På ingen måte enkelt og greit, men det fungerer for de som trenger denne muligheten.

Fra Facebook til Google+

Foreløpig ser det ikke ut til å være mulig å oppdatere Google+ fra Facebook.

Ping.fm

Tjenesten ping.fm gir deg et felles grensesnitt for statusoppdatering til flere sosiale medier og kan være et godt alternativ for de som ønsker å kun forholde seg til et sted for oppdatering.

Ulempen er selvsagt at det blir vanskeligere å følge med på det som eventuelt måtte komme tilbake fra de ulike nettverkene.

Facebook og Twitter i Google+ via Extensions

Bruker du nettleseren Chrome har du muligheten til å laste ned extensions som lar deg få Facebook eller Twitter-strømmene dine inn som egen tabs i Google+.

Avitricks har mer:

Få Facebook-veggen din inn i Google+ : http://www.avitricks.info/2011/07/get-your-facebook-wall-stream-into-google.html

Få Twitter-timelinen din inn i Google+: http://www.avitricks.info/2011/07/how-to-get-twitter-timeline-into-google.html

Dette er de vi her på NRKbeta har klart å samle sammen. Har du flere og bedre tips for å knytte ulike sosialemedia-kontoer sammen tar vi gjerne imot dem i kommentarfeltet.

7 kommentarer

 1. Ivar Bonsaksen

  Klarer dere også å oppdrive verktøy som gjør at jeg kan unngå å lese de krysspubliserte meldingene til vennene mine 3-4 ganger? Etter min mening er jo overfloden av uinteressante meldinger den største utfordringen med de fleste sosiale nettverk. Jeg ser ingen fordeler med å få de samme meldingene en gang pr. tjeneste.

  Svar på denne kommentaren

 2. et par ting er iallfall sikkert. det er neppe veldig mange som kommer til å drepe fb-profilen sin pga google+. men det vil føre til en større diversifisering av de sosiale mediene, der det over tid vil vise seg hva som er fortrinnene til g+ vs fb. (akkurat som twitter framstår med klare fordeler og ulemper.)

  personlig har jeg sjelden noe stort behov for å gjøre det samme på både fb og twitter (og g+?), men uansett skulle jeg gjerne sett en klient som lot meg håndtere alle sammen; gjerne med tilpasset layout for hver enkelt.

  jeg bruker foreløpig tweetdeck, men har slutta å se fb-strømmen der fordi det rett og slett er så mye. (og der ligger kanskje nøkkelen til en mulig g+-suksess?) er usikker på om det finnes noen klienter som er vesentlig bedre enn tweetdeck? (tar nok litt tid før g+ blir inkorporert i disse, men det kommer jo.)

  Svar på denne kommentaren

 3. Takk for denne! Jeg testet Google+ til fb via mail med et relativt dårlig resultat… Facebookposten kommer fra «subject» i mailen – som google+ kutter til 41 tegn i min test (eller sannsynligvis første orddeling etter 40 tegn eller noe slikt) passer ikke for en såpass ordgytende person som meg… Ja og linker kommer heller ikke med.

  Svar på denne kommentaren

 4. Det manglet en viktig krysspostingsteknikk: Posting av Flickr-bilder på Facebook-vegg. Har funnet flere nettlesertillegg som lar deg plukke ut de av fotoene fra bildesamlingen din som også kan postes på FB.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.