nrk.no

Datakryptering på gamlemåten

Kategori: Snacks

Cryptex Flashdrive
Cryptex Flashdrive

Steampunker flashdrive Foto: steampunker.ru
Steampunker flashdrive Foto: steampunker.ru

Flere enn meg har kanskje ved en eller flere andledninger ønsket at de hadde kryptert feriebildene og familieregnskapet man hadde liggende på nøkkelknippe-minnepinnen. Minnenpinnen som forsvant eller iallefall ikke henger på nøkkelknippet lengre.

Det finnes et hav av ulike krypteringsløsninger som strengt tatt kunne gjort denne jobben på sikkert og grundig vis, og skal man virkelig beskytte dataene sine er nok den digitale metoden fortsatt den beste.

Skulle man imidlertid ønske seg en litt mer analog, men svært så stilfull måte å «kryptere» minnebrikke på anbefaler vi denne analoge og svært så stilfulle Cryptex-minnebrikken fra det russiske nettstedet steampunker.ru

En detaljert beskrivelse av hvordan herligheten er designet og produsert finner du også på nettsidene til disse heller ivrige russerne.

Cryptex Flashdrive
Cryptex Flashdrive

Via: Technabob
Kilde: steampunker.ru

3 kommentarer

  1. Interessant innlegg, men ja du har rett. Den digitale måten å kryptere er trolig best og sikrere.
    Jeg har jobbet mye med kryptering på ageras.no/ – og jeg håper virkelig at mange andre selskaper jobber så mye med kryptering og fornuftig lagring av dataene sine.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.