nrk.no

Hvordan vil dere ha spillelisten fra Hurtigruten?

Kategorier: Musikk og lyd & NRK

Nattestemning - baugen på Hurtigruten, skjærgård utenfor Sognefjorden, hav og godværsskyer

Nattestemning - baugen på Hurtigruten, skjærgård utenfor Sognefjorden, hav og godværsskyer

Mange har etterlyst hva som ble spilt underveis i Hurtigruten-sendingen. Og ettersom det er en ganske omfattende jobb å nøste opp, har publikummer Steinar Bleken forsøkt å korte ventetiden ved å lage Spotify-spilleliste manuelt. Alf fra WiMP har på sin side laget liste i WiMP-format.

NRKs komplette liste blir ferdig over ferien i august en gang (det er ikke all musikken som ble spilt som er tilgjengelig i streamingtjenestene). Vi deler kladden til en nesten-ferdig kronologisk liste over alt som ble spilt i PDF-format med dere nå. Det finnes ikke noe universal-format for spillelister; hva hadde vært den beste formen å levere den ferdige listen i?

Spotify-liste: Hurtigruten MinuttForMinutt
WiMP-liste: WiMP-spilleliste
Kladd til komplett-liste fra NRK: PDF

27 kommentarer

  • Fredrik (svar til Håvard)

   +1 for XML, spesielt om man skal ha med informasjon som tidspunkt for avspilling, spilletid, geografisk plassering av båten, etc…

   Alternativet vil jo være en ren tekstfil i samme stil som PDF-kladden. Hvorfor ikke presentere enkel, ren tekst i et enkelt, rent tekstdokument?

  • Vanlig tekst eller xml fungerer helt fint. Det viktigste er å få oppdelt musikken etter strekning først og så eventuelt tidskode etterpå.

   Noe sånt?

   Strekning: Bergen - Florø

   Dagen i dag
   Erik Bye
   2011-06-16T20:30:14+02:00

   Dagen i går
   Röyksopp
   2011-06-16T20:47:16+02:00

   Strekning: Florø - Måløy

   [...]

   Så lenge tegnsettingen/linjeskiftene er konsekvente kan vi selv parse til xml om vi trenger.

  • Håvard (svar til H)

   Noe annet som hadde vært kult hadde vært å hatt en XML som kunne importeres i Final Cut, Avid eller lignende med tidskode og forklarende filnavn, slik at vi selv forstår hva filene skal være, og kan selv relinke.

 1. Et strukturert format (CSV, XML etc) med timestamp, tittel, artist, evt copyright og gjerne spotify-lenke og wimp-lenke der det finnes hadde vært supert. Om dere først har det som trengs for å publisere f.eks. en XML- eller CSV-fil er det jo ikke noe hokus pokus å konvertere og publisere som f.eks. ren tekst.

  Svar på denne kommentaren

 2. Tor Christian

  Har sett gjennom spillelisten men kan ikke finne den ene sangen jeg hørt. Samisk joik (ganske rolig joik) jeg hørte rundt kl 23:30 en dag da hurtigruta var kommet før Bodø eller etter. Vet noen av dere hvilken sang det var?

  Svar på denne kommentaren

  • Kaare K. Johnsen (svar til Tor Christian)

   Båten kom til Bodø ca kl 12.45 søndag 19. juni og dro ca kl 15.10, så kl 23.30 passer dårlig med «før Bodø eller etter». Jeg har sjekket det som ble spilt rundt kl 23.30 både lørdag, søndag, mandag og tirsdag, og det eneste som passer er «Bruremarsj fra Sørfold» med gruppen Pust (http://www.pust.org/) fra albumet «Femkant», 2007. Den ble spilt kl 23.47 mandag 20. juni, da båten var mellom Skjervøy og Mehamn. Det er ikke en joik, men en norsk folketone, men den sulles/tralles (synges uten ord) på en slik måte at den kan minne litt om en joik, og den er svært rolig. Sangeren her er Håvard Gravdal. (Det er for øvrig samme melodi som Susanne Lundeng spiller helt nydelig på albumet «Drag» fra 1994.)
   «Bruremarsj fra Sørfold» med Pust er ikke med i den foreløpige spillelisten (PDF-filen) til NRK.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.