nrk.no

Livet med to skjermer

Kategorier: Konferanser og messer & TV


TV-vanene endrer seg. 45% sier at de gjør det. De surfer på nettet mens de ser på TV.

Under Nordiske Mediedager i Bergen tidligere i vår holdt jeg et innlegg om det vi kaller toskjermsopplevelse.

The Second Screen Experience
The Second Screen Experience

Foredraget er nå tilgjengelig på nett. Og de som ikke var i Bergen, eller valgte å høre på en parallellsesjon mens jeg holdt på kan nå se foredraget i opptak.
NB! Det er desverre autostart på videoen

Ellers har Marius Arnesen skrevet detaljert om dette tidligere her på NRKbeta:
To ting på en gang
Applikasjonen som hører hva du ser på

Og vi diskuterte fenomenet i Tekno også.

Andre sesjoner fra mediedagene som kan ha interesse for NRKbetas lesere er «Bryt Lydmuren» som handler om bruk av Twitter og Sara Cohens sesjon om avansert research. Dessuten er kommentarfeltet her som alltid åpent og vi tar gjerne tips om sesjoner som dere vil anbefale.

Presentasjonsverktøyet

Jag har fått mange spørsmål om dette i ettertid. Verktøyet som spiller meg et puss innledningsvis, men som fortsatte finfint etter at jeg skjønte at fjernkontrollen min gjerne ville hoppe to hakk frem for hvert klikk heter Prezi. Det er en annerledes og ganske spennende tilnærming til både det å lage og det å avvikle presentasjoner.

Jeg brukte dette i tillegg til blant annet Photoshop, Illustrator, Final Cut, FLVwrapper, MPEG Streamclip, Skitch og klassikerne penn og papir. Når jeg har testet Prezi litt mer kommer jeg tilbake med en artikkel om det også.

5 kommentarer

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Arnthor)

   Ja. Beklager. Jeg klarte ikke å slå av autostart på embed fra NMDs Nett-TV. Vurderte faktisk å droppe embed pga det, men valgte å legge videoen etter more-taggen og lot det stå til.

   Har lagt inn en liten advarsel også nå.

 1. Bra presentasjon av «second screen»-utviklingen. Det er nesten frustrerende å sitte her i Norge og se alt det spennende som skjer i USA for tiden.

  Du fikk et spørsmål (36:15 i videoen) om det ikke er noen som satser på sport? Faktisk så jobber vi på et konsept for akkurat det, og også vi ser et stort potensiale og mange spennende muligheter som ennå ikke har blitt utforsket. Sport på TV er som skapt for toskjermopplevelsen, men det kommer med noen ekstra utfordringer. Kanskje derfor man ikke har sett så mye til det ennå.

  Foreløpig er vi to stk som jobber på konseptet, men vi vil gjerne ha med flere på laget. Vi er i utgangspunktet på utkikk etter noen som er konge på JavaScript (server/klient) eller har erfaring med skalerbar infrastruktur (*nix), men alle interesserte må gjerne ta kontakt! Se kontaktinfo på siden som navnet mitt linker til.

  En annen sesjon fra NMD som burde være interessant for NRKbeta-lesere er Gerd Leonhard sin om «Selveste fremtiden». Han resirkulerer mye fra andre mer kjente forelesere (Kevin Kelly bl.a.), og selv om man kanskje ikke er enig i hans heftige visjon så trekker han fram en mengde interessante trender som er verdt å følge med på.

  Svar på denne kommentaren

 2. Fremtidens TV – Få meg på nett og ta på meg

  […] vil se på skjerm nummer to. Vi har skrevet mye om trenden som går i retning av at flere og flere har en ekstra skjerm i fanget mens de ser på TV. Mer personlig informasjon som facebookprofilen din, eposten og til og med […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.