nrk.no

Sosial venneradio

Kategorier: Media, Musikk og lyd & Nettjenester

Spotify + Facebook = En rebell av et musikkbarn?
Spotify + Facebook = En rebell av et musikkbarn?

En av de mange åpne rommene i outloud.fm
En av de mange åpne rommene i outloud.fm

Alltid drømt om å ha din egen radiokanal sammen med vennene dine sier du? Men vennene dine sitter over hele verden og det er sjelden dere får hørt på musikken dere liker samtidig?

Nå finnes tjenesten for akkurat dette: Møt OutLoud.fm

Konseptet er enkelt. Logg på med Facebook-connect. Lag et «rom». Dra favorittmusikken din inn i «rommet», og du er i gang med din egen radiokanal. I tillegg kan du sende linken til ditt «rom» til alle vennene dine. Dermed kand de som føler for det enten stikke innom for å lytte med deg, eller bidra ved å selv legge musikk inn i strømmen.

Kommer gigantene?

Når vi testet tjenesten opplevde vi det vi vel må få lov å kalle for begrenset teknisk kvalitet. Ikke på lyden i seg selv, men på tjenesten, som med jevne mellomrom går i lås og spiller av musikken «hakketet».

Det finnes imidlertid alternativer til OutLoud. Tjenestene Turntable.fm og Listeningroom, som begge er i lukkede betaer, tilbyr mye av det samme.

Skal vi tro ryktene er det også større ting på gang i det påståtte samarbeidet mellom Spotify og Facebook. I følge Wired Magazine snakker de to sammen om å bygge inn Spotify som en «native-app» i Facebook for de som bor i områder hvor Spotify allerede finnes.

Spotify + Facebook = En rebell av et musikkbarn?
Spotify + Facebook = En rebell av et musikkbarn?

I tillegg sier også ryktene at det sysles med «listening rooms» inne i Facebook basert på Spotify. En løsning hvor du kan sette opp din egen radiokanal sammen med dine venner, noe som i praksis vil være lik den funksjonaliteten som OutLoud.fm tilbyr i dag.

Totalt unødvendig?

Så kan vi jo diskutere nødvendigheten av disse tjenestene og et eventuell Facebook/Spotify-barn. Trenger vi dette når vi allerede likevel har spillelister vi kan samarbeide om?

Er det å høre på den samme musikken samtidig med andre viktig i det hele tatt i 2011, eller er dette bare tull? Hva foretrekker NRKbetas lesere? «Radio»-måten å høre musikk på, «spilleliste»-måten eller kanskje en kombinasjon av begge?

3 kommentarer

 1. Siden turable.fm og lignende sider ikke er åpne for andre en amerikanerne kan dere sjekke ut Plug.dj. Den er åpen for hele verden, bruker real-time oversettelser i chatten sin (flere en 50 språk). Når du vil spille en sang går du bare inn i ventelisten å linker en sang fra YouTube eller Soundcloud.

  Svar på denne kommentaren

 2. Svein fra Bergen

  I multisosiale spill er det et marked for slike spill. I spill der du ikke er avhengig av lyd. Du trenger nok minst 1000 mulige brukere. Er her selv fordi jeg ser både glede og ingame nytte av det.
  Er nok mest en evt. gimmick fra min side, men ingen vet hvor hvis dette utvikles, hvor det ender/endres. Spennende.
  Jeg vil broadcaste musikk og meldinger til et crew på et spill.

  barafranca.com er spillet. Tekstbasert.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.