Forskning, Musikk og lyd & Video

Varedeklarasjon som musikkvideo

kompleks visualisering av sammensetningen av musikk. I midten av bildet et telleverk, rundt det roterer de ulike sporene som spiller samtidig som konsentriske sirkler, og lydenergien i bass, mellomtone og diskant visualiseres i ulike deler av de konsentriske sirklene. Navnelapper kommer inn når nye spor starter, og i underkant av videoen vises enkeltdelene i lineært format.

kompleks visualisering av sammensetningen av musikk. I midten av bildet et telleverk, rundt det roterer de ulike sporene som spiller samtidig som konsentriske sirkler, og lydenergien i bass, mellomtone og diskant visualiseres i ulike deler av de konsentriske sirklene. Navnelapper kommer inn når nye spor starter, og i underkant av videoen vises enkeltdelene i lineært format.

Cameron Adams- The Man In Blue – lager musikk ved å klippe sammen andres musikk, såkalte mashups. Og det høres kanskje litt uforståelig ut, så i den nyeste musikkvideoen sin viser Cameron rett og slett hvordan Definitive Daft Punk er satt sammen.

I feel that the general public understands little of the nuance that goes into constructing a complex mashup from tiny pieces of songs.
In order to explain the layering and interplay that goes into something like a Girl Talk album or The 139 Mix Tape I decided to take my own mashup of Daft Punk’s discography – Definitive Daft Punk – and reveal its entire structure: the cutting, layering, levels and equalisation of 23 different songs.

The Man In Blue – Anatomy of a Mashup: Definitive Daft Punk visualised

Vi har sett enkle visualiseringer av hvordan en mashup er satt sammen tidligere, men denne er noe mer: Cameron tar det flere klikk videre med kreativ bruk av moderne nettleseres muligheter. Han forteller at hele videoen settes sammen i nettleseren i sanntid, så fyr opp Chrome (som han anbefaler) eller en annen moderne nettleser som tåler HTML5 og CSS3 og se 6 minutter og 49 sekunder med lærerik musikkvideo her: The Man In Blue – Definitive Daft Punk. Som han avslutter med å si:

Hopefully it gives you a new insight into the artform of the mashup, otherwise you can just stare at the pretty shapes.

Bakomsaken hans, der han i kommentarfeltet også forklarer mer av det tekniske, finner du på Anatomy of a Mashup: Definitive Daft Punk visualised

NRKbeta letter forøvrig på hatten til uncle_bob, som delte denne på Underskog igår.

1 kommentar

  1. Ser at html5 nå begynner å få fotfeste. Dette fungerte jo greit på firefox og min 5 år gamle PC med «bare» en prosessor. Vet ikke om det samme ville vært mulig med flash. Skulle likevel ønske utviklerne av html5 tenkte litt mer optimalisering og kunne lære av spillprogrammerere, så ville det gått enda mer smooth.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *