nrk.no

Vi tester OnSwipe for iPad

Kategorier: NRKbeta, Software & Webutvikling

NRKbeta med OnSwipe aktivert
NRKbeta med OnSwipe aktivert

Oppdatering: OnSwipe viste seg å være litt for beta, sjølv for oss.

Sidan vi her i NRKbeta-redaksjonen har vorte ganske fascinert av Flipboard den siste tida, tester vi no ut OnSwipe for iPad på vår lille WordPress-installasjon. OnSwipe gjev deg eit layout som er optimalisert for iPad når du besøker NRKbeta med denne dingsen.

NRKbeta med OnSwipe aktivert
NRKbeta med OnSwipe aktivert

Pluginen er fortsatt i veldig beta-fase, og har visse mangler og feil. Blant anna savner vi moglegheita for å kunne velge mellom det tradisjonelle NRKbeta-temaet og denne iPad-optimaliserte visninga. Men vi velger å køyre ein liten test uansett, sidan det er litt av det vi driv med her i NRKbeta… 🙂

Som vanleg er vi veldig interessert i å høyre kva dykk syns om dette. Funker det, eller er det bedre å få NRKbeta servert som vanleg, også på iPad-en?

17 kommentarer

 1. Liten skreivfeil i tittelen, det er OnSwipe, ikke OnPress. Installerte OnSwipe på en av bloggene mine for en stund tilbake, veldig fornøyd med resultatet 🙂 … Dessverre ikke helt 100% enda, og det var en liten manuell jobb å oversette alle tekstene til norsk. Noe lå i PHP og noe lå i JavaScriptene.

  Se resultatet på http://utenstat.no/ med en iPad. Utvidet også OnSwipe med en «Lukk iPad-opplevelse» lenke.

  Svar på denne kommentaren

 2. Anders Hofseth (NRK)

  Jeg er litt misfornøyd med at OnSwipe ikke automatisk viser kommentarene, men at man aktivt må trykke dem frem.

  Det er sikkert greit om kommentarfeltet er fullt av spam og folk som skriker til hverandre, men på NRKbeta er kommentarene halve saken, så jeg skulle ønske de ble med ut på siden.

  Svar på denne kommentaren

 3. John-Erling

  Et problem er når du åpner NRKbeta i Twitter på iPad. Når siden ikke fyller bredden på iPad, får du heller ikke scrollet til høyre eller venstre for å lese alt innholdet.

  Svar på denne kommentaren

 4. Jens Christian

  Jeg har ikke iPad, men synes at designet på mobilutgaven av nrkbeta er litt vel mye iPhone, og litt lite nrkbeta for min smak. Det finnes tross alt noen med andre smarttelefoner enn iPhone også… Lag heller et Nrkbeta-mobiltema..

  (HTC Desire)

  Svar på denne kommentaren

  • Jens Christian (svar til Jens Christian)

   Utdypende merknad om mobilutgaven:
   Jeg gikk inn på nrkbeta for å teste hvordan nettsiden så ut på mobilen, for å se om det også var en egnet versjon for 4.3-tommers skjermer i OnSwipe..

   Det som slo meg da, var at dette virket som en «wannabe-iOs-integrasjon», som ikke gav meg følelsen/inntrykket av å være på Nrkbeta sin nettside. Og siden jeg heller ikke er iOS/OSX-bruker, følte jeg meg heller ikke hjemme i grensesnittet (selv om det rent teknologisk fungerte utmerket).

   Når jeg går inn på den siden med en Android-telefon, føler jeg meg som en midreverdig/uinteressant leser, som ikke har det riktige utstyret, og derfor ikke fortjener en optimal/tilpasset opplevelse – imotsetning til iPhonebrukere.

  • Henrik Lied (NRK) (svar til Jens Christian)

   Hei, Jens Christian!

   Er enig i at WP Touch ikkje er verdas beste mobiltema. Den blei i farta valgt som eit kompromiss, sidan fleire av lesarane våre ettersøkte ei mobil-optimalisert visning som var litt lettare enn standardtemaet til NRKbeta.

   På sikt vil vi sjølvsagt prøve å få ei visning som er meir NRKbeta-aktig, og mobilleverandørnøytral! 🙂

 5. Er det dette som køddar med layouten på sida med min Nexus? Blir redirekta til nrkbeta.no/#!/cover.

  Ser berre logoen og toppen på eit kamera som pendla fram og tilbake. Ingeng moglegheit for zoom eller navigering…

  Fix it!

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind (svar til Henrik Lied)

   @Henrik: Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 2.3.4; en-gb; Nexus One Build/GRJ22) AppleWebKit/533.1 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/533.1
   Dette du meiner?

   @Carsten: Nynorsk pirk blir alltid sett pris på:)

  • Gnonthgol (svar til Øyvind)

   Samme problemet fra min Android med den innebygde nettlesaren, firefox og opera mini. Med opera mobile får eg opp sida, men kjem ikkje inn på sakene.

   Ingen av desse seier noko om IPad i user-agent.

 6. Kristian Kalvå

  Jeg er veldig begge deler når det kommer til OnSwipe. På den ene siden viser det om noe bra og en idé om at navigasjon på iPad bør være noe annen enn på desktop/laptop med musepeker, men samtidig er det rimelig kjedelig at hele WordPress verden skal bli seende prikk likt up på iPad. WordPress.com har jo allerede kjørt ut OnSwipe for alle blogger der allerede.

  La nå også merke til at det er ekstremt vanskelig å rette på feilskrivinger med OnSwipe i kommentarfeltet.

  Jeg synes grunnidéen er bra, men foreløpig er utførelsen litt «meh»

  Svar på denne kommentaren

 7. Henrik Lied (NRK)

  Og der avslutta vi testen!

  OnSwipe kan være interessant framover, men så lenge pluginen ikkje leiker fint med cache-løysinga vår, er det ganske uaktuelt å ha det køyrande. 🙂

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.