nrk.no

Applikasjonen som hører hva du ser på

Kategori: Apps

Oversikt over hva dine venner ser på og liker
Oversikt over hva dine venner ser på og liker

Into Now analyserer lyden og finner ut hva du ser på.
Into Now analyserer lyden og finner ut hva du ser på.
Applikasjonen Shazam har lenge vært en vinner på mobiltelefonen for musikkinterreserte som ønsker å finne ut hvilken låt som spilles på radioen eller hva som pumpes ut av nattklubbens høytalere. Nå gjør den samme teknologien det mulig å identifisere hva det er du ser på TV.

IntoNow heter applikasjonen som ved å identifisere lyden fra TV-en din kan finne ut hvilket TV-program du ser på, hvilken episode og hvilken sesong. Ved hjelp av «fingeravtrykksteknologien» SoundPrint er IntoNow i stand til å identifisere lyden fra tusenvis av TV-programmer.

Svært enkel å bruke

Ved å trykke på programmets «grønne knapp» gjøres et opptak av lyden, som så sendes til IntoNows server hvor denne lydsnutten samenlignes opp imot de digitale «fingeravtrykkene» som ligger i IntoNows database.

IntoNow analysere og gir deg resultatet på sekunder
IntoNow analysere og gir deg resultatet på sekunder

Finner programmet et treff i databasen sendes data om TV-programmet tilbake til mobilapplikasjonen sammen med en oversikt over hvilke av dine venner i IntoNow-universet som har sett, likt og kommentert på det aktuelle programmet.

Programmet trenger mellom 4-12 sekunder med opptak for å identifisere hva du ser på av deres 2,6+ millioner registrerte TV-programmer. I tillegg overvåker IntoNow 130 live tv-kanaler, som det også er istand til å identifisere i realtid.

Foreløpig er det dessverre lite med norske programmer i databasen, mens tjenesten stort sett finner amerikanske TV-serier den blir bedt om å identifisere.

Basert på fingeravtrykket til lyden fra TV-serien, finner Into Now ut hva du ser
Basert på fingeravtrykket til lyden fra TV-serien, finner Into Now ut hva du ser

Sosialt TV-nettverk

Med på kjøpet har selvsagt også tjenesten et sosialt nettverk rundt TV-seeing. Her er det mulig å legge til venner, se hva disse vennene liker, kommenterer og faktisk ser på, i tillegg til å poste til Twitter og Facebook, så enda flere venner får vite hva du liker av TV-underholdning.

Profilside og sosialt nettverk
Profilside og sosialt nettverk

Foreløpig er det ikke all verden å hente for norske brukere av IntoNow, da programvaren kun finnes i den amerikanske versjonen av iTunes, og da følgelig også kun for iOS. (Noe mange riktignok omgår ved å også ha en amerikansk iTunes-konto de kan handle fra.)

Teknologien er imidlertid svært spennende kombinert med «The Second Screen Experience«, og vi gleder oss til å se hvordan man framover kan bruke teknologien fra IntoNow. Mulighetene er mange både for programskapere, annonsører og rett og slett for folk flest som vil skravle om et program enten live eller på et program i opptak.

Teknologien bak IntoNow, SoundPrint, kan lisensiseres og implementeres denne i egne tjenester, noe som skulle legge alt til rette for interessante løsninger i framtiden.

7 kommentarer

  • Jonas (svar til kb)

   Av en eller annen grunn står som regel bare episode nummeret, ikke sesongen så da kommer appen til nytte.

  • kph (svar til Jonas)

   Dessuten er EPGene fulle av feil. Denne appen gjør det bl.a. enklere å søke musikk i en TVserie. MYE enklere når du vet BÅDE sesong og episode.

 1. Tekno episode 1 – Med blant annet nettbrett, TV-opplevelse og bokskya

  […] I tillegg dukker det opp egne tjenester for mobiltelefon og nettbrett. I teknostudio demonstrerte vi IntoNow som Marius Arnesen har skrevet om her på NRKbeta tidligere. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.