nrk.no

Fredagsmoro: 5 MB Harddisk

Kategori: Moro

En harddisk på ett tonn (kapasitet 5 MB) i ferd med å bli løftet inn i et fly

Etter en lang og frustrerende dag med mye teknisk krøll trenger vi noe annet øverst på NRKbeta. Her har dere et bilde av en harddisk:

En harddisk på ett tonn (kapasitet 5 MB) i ferd med å bli løftet inn i et fly

Ett tonn harddisk (kapasitet 5 MB) i ferd med å bli løftet inn i et fly (1956). Så er det da ihvertfall noen ting som går fremover her i verden…

Les det hele på snopes.com

12 kommentarer

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Sverre Nilsen)

   Denne harddisken er det vel heller ingen som kan ta fra deg, sånn uten videre 😉

   Men på den annen side, når den har plass til én mp3-låt i halvanstendig kvalitet, så er det kanskje ikke så mange som orker å rykke ut med gaffeltruck for å rappe den.

  • Vanlige harddisker i dag er da magnetiske, slik at de leses/skrives ved hjelp av et magnetisk hode. CD/DVD/Bluray på den annen side er optiske media, det blir noe helt annet.

   Jeg skal ikke påstå å være noen ekspert på datahistorie, men såvidt jeg vet har magnetiske prinsipper alltid vært i viden bruk i harddisker (bortsett fra i de nye SSDene som er på vei inn nå selvsagt). Så det er mest sannsynlig et magnetisk platelager.

  • Marius Krinnan (svar til a-jay)

   Sorry.. Tror jeg tenkte på to ting samtidig her.
   Uansett mener jeg å vite at en harddisk er en plate som spinner, og som leses av en liten mekanisk arm, litt som en vinylplate.
   Er bare interessert i teknologien og hvordan det funker sammenliknet med en moderne harddisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.