nrk.no

Utrolig stillbilde av et helt døgn

Kategori: Snacks


Tidligere i år publiserte jeg et bilde laget av 3860 stills for å vise et helt år. Som vanlig med dette herlige internettet har prosjektet satt meg i kontakt med andre som driver med tilsvarende eksperiment. Fotografen Chris Kotsiopoulos har satt sammen flere bilder for å skape ett enkelt stillbilde som viser et helt døgn. Resultatet er ganske spektakulært. Chris skriver litt om detaljene på EarthScience.

19 kommentarer

 1. Jørgen Hovelsen

  Jeg oppdaget noe rart med lenken til denne siden når jeg åpnet den på telefonen min (HTC Desire HD) via 3G (Netcom) via bit.ly-lenken: «http://nrkbeta.no/2011/02/02/utrolig-stillbilde-av-et-helt-doegn/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+nrkbeta+(NRKbeta)». Jeg får 404. Etter det får jeg 404 uansett hvilken side på nrkbeta.no jeg besøker. Flytter jeg meg derimot over på trådløsnettet får jeg lastet siden normalt, og alle andre nrkbeta-sider. Flytter jeg meg tilbake til 3G-nettet og laster siden på nytt får jeg 404.

  Noen andre som erfarer dette? Eventuelt om noen fra nrkbeta har noe godt svar?

  Svar på denne kommentaren

  • Ser det er flere her som har mye å lære om panoramafotografering. Den teknikken som er brukt her er å fotografere 360×180 grader for og så projektere det hele i ett bilde med jorden i sentrum.

 2. Er helt enig med SGSA, bildet sier meg ingen ting, men som kunst er det flott. Kanskje fått litt mer farger i dette….. Teknisk sett er det sikkert også avansert og dyktig lagd, men et bilde er for meg noe jeg ser og skjønner hva er, ellers tipper det over i kunst.

  Svar på denne kommentaren

 3. Prowl McMagne

  Kopier bildet inn i photoshop, bruk: Filter>Distort>Polar coordinates bruk settings: Polar to rectangular… bildet blir da opp ned, Edit>Transform>Flip verticaly… så har du det rett vei!

  Blir kanskje lettere å forstå hvordan det er tatt da!

  Svar på denne kommentaren

 4. Hva er detta for no dritt?
  Er det ikke natt i et døgn? Ser bare dag/overkyet her jeg. Hva er det grautet greiene på toppen? Skal det hvære stjerner?
  Hvorfor går himmelen rundt men ikke «bakken»?
  Hahaha. Dette er jo bare dårlig surr i photoshop.

  Svar på denne kommentaren

  • Prowl McMagne (svar til Olav)

   Først fant de ut at jorden ikke var flat, og at ikke alt dreiet rundt oss og nå har du funnet ut at alt er bare noe surr i photoshop.

   Og det værste er at det er jo faktisk ikke så langt fra sannheten heller…

  • Espen (svar til Olav)

   Tror ikke Olav forstår helt det svaret. Du forklarte det faktisk greiere i forrige melding.
   Kort sagt: Bildet består av to deler.
   Den rette veien er seriebilder tatt om natten. Stjernenes bane vil vises som sirkler.
   Ser du på bildet opp/bed ser du seriebilder av solen og dens parable(buede) bane over himmelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.