nrk.no

Free Public WiFi

Kategori: Snacks


Visste du at eldre versjoner av Windows XP automatisk setter opp et trådløst nett med det samme navnet som det den koblet seg til sist om den ikke finner noe annet? Her er forklaringen på hvorfor de av oss som reiser mye stadig ser at det er et nett i nærheten som heter "Free Public WiFi": http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=130451369

9 kommentarer

 1. interesant lesing. Har sett dette har forekommet på jobben et par ganger. Problemet blir vel kanskje å finne ut hvem som faktisk har dette nettverket.. Har dere noen tips på dette?
  Koble seg på og se hvem ip som kommer opp som gateway kanskje hvis all trafikk blir rutet gjennom denne maskinen?

  Svar på denne kommentaren

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Arildm)

   Vi har det samme problemet på NRK. At det dukker opp Ad-Hoc-nett med samme navn som det egentlige nettet vi vil koble oss til. Da hender det at maskinen velger feil og du sitter der uten internettforbindelse, men med god tilkobling til wifi-nettet (som da bare er til en annens maskin). Er usikker på hvordan man enkelt kan identifisere nøyaktig hvem det er som deler ad-hoc-nettet.

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Kryllbeta)

   De fleste nett som inneholder ordet «fri», «gratis», «free» og lignende er fristende nok til at mange kobler seg til.

   Har testet litt med min egen MiFi-boks. Gir jeg den en SSID som antyder gratis nett kobler folk seg til over en lav sko…

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Krunky)

   Vi har selvfølgelig testet Firesheep her. Du vil nok bli skuffet. Alle NRK-maskiner er satt opp med VPN.

  • Åja, hadde intrykk av at flesteparten bare koblet seg til internet via frinett, ikke at de faktisk koblet opp med vpn og gjorde en jobb.

   Du vet at firesheep bare funker mot samme AP som du er koblet opp mot ?
   Prøvd å kjøre det i f.eks kantinen ?

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Kryllbeta)

   På de fleste ukrypterte trådløse nett vil du med litt tålmodighet kunne plukke opp diverse innlogginger om du setter deg ned med Firesheep. Så også hos NRK. Men jeg synes det er veldig bra med alle bedrifter som tilbyr gjester en ukomplisert måte å komme seg på nett.

   Så blir det opp til den enkelte å bruke HTTPS eller VPN. Erfaringen min med nettet her på NRK er mindre foruroligende enn det jeg har opplevd på høyprofilerte konferanser og hoteller.

 2. Fant trådløsnettet Free Public WiFi ekstremt mye da jeg var på jorda rundt-tur. Den eneste plassen Free Public WiFi faktisk fungerte var i Sydney på et par utvalgte plasser. For det meste funka det ikke.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.