nrk.no

iPads som fotolys

Kategorier: Foto,Gadgets & Mac


Noen ganger kommer vi over videoer på nettet som tar i bruk gadgets og teknologi på en overraskende måte. I videoen viser Jesse Rosten hvordan man kan bruke iPads som fotolys.

Det kan selvfølgelig virke meningsløst å bruke til sammen ni iPads som lyskilder til en photoshoot, og herr Rosten sier litt om bakgrunnen for eksperimentet på bloggen sin.

Now before the haters start commenting let me first agree with you, yes, this is totally impractical (sidenote: most of my best ideas are often also my worst ideas). Nine iPads will set you back around $4,500. That amount of money can buy you a LOT of lumens in the form of a generic monobloc. This is not intended to be an exercise in excess, but rather a self-imposed limitation to help flex the creative muscles, and to make a point.

Jesse Rosten: iPad Photoshoot

Hva synes dere om eksperimentet?

12 kommentarer

 1. Karl J. Marthinsen

  Virker ikke som en veldig rimelig/billig løsning. 9 iPader kan umulig være gratis. Tror du kunne fått en ganske god studiolampe til den prisen…

  Får litt av den samme feelingen som jeg fikk da jeg hørte noen si «Man kan multi-taske på iPad. Kjøp to.», eller da jeg så «iPhone-jenta» som spillte pokerface på 4(?) iPhones.

  Nå skal det også sies at jeg er ganske usikker på om denne videoen er «ekte». Det er godt mulig at det god gammaldags produktplassering, der Apple tar kontakt med en fotograf og gir ham x antall dollar for å lage filmen samt å gå god for innholdet. Reklame man ikke kan se er reklame.

  Svar på denne kommentaren

 2. NRK Beta når nok en gang et nytt lavmål.

  At dere er ivrige ambassadører for alskens i-produkter har lenge vært åpenbart. I utgangspunktet er ikke det noe problem. Alle har sine favoritter. Men alt med måte — ved et visst punkt bikker det over og blir patetisk.

  Jeg leste tidligere NRK Beta jevnlig, men etter hvert som innholdet ble mer og mer, ja nesten utelukkende, orientert rundt Apples produkter og ulike iphone eller ipad-programmer forsvant interessen, selv om jeg fortsatt er innom nå og da. Min grense ble nådd når dere kom med kommentaren om Googles valg av WebM. Kanskje dere skulle utvide horisonten litt. Lese andre nettsider enn John Grubers blogg. Dette er tross alt jobben deres, ikke kun en hobby. Dere representerer NRK, vår alles lisensfinansierte ALLMENNkringkaster. Selv om dette er en blogg, er det likevel en NRK-blogg. Ta jobben litt mer seriøst, orienter dere i landskapet og prøv å tilegne dere kunnskap som ikke nødvendigvis roterer rundt deres favorittdings.

  Ettersom dette er en jobb, hvorfor ikke prøve å bruke ulike plattformer dere vanligvis ikke bruker. Valget bør ikke være deres egen favoritt. Slik kunne kompetansenivået blitt hevet. NRK Beta har potensiale, prøv å utnytte dette. Ikke la det bli en sekterisk blogg for særinteresser.

  Når dette er sagt vil jeg gi honnør for at dere har publisert artikler fra eksterne. Dagens artikkel fra Gustavsen og Brevik var et friskt pust inn i denne nesten klamme NRK Beta-sfæren. Ikke missforstå, mange av artiklene er interessante, i denne kommentaren påpeker jeg det jeg finner negativt. Alt er ikke svart.

  Jeg håper denne kommentaren kan tas seriøst, den er ment som konstruktiv kritikk. Det er ikke meningen å trolle. Ingen revolusjon kreves, jeg etterlyser kun en justering. Tar dere ballen?

  Svar på denne kommentaren

 3. Anders Hofseth (NRK)

  Hei Gaute.
  Vi tar kritikken din seriøst, og er oppmerksomme på at en andel av NRKbetas lesere oppfatter oss på denne måten.

  Akkurat saken du kommenterer på her blir dog feil sted å bekymre seg for det. Det at det er iPad’er som gir fotolyset er underordnet. Det kunne likeså godt vært lommekalkulatorer, sykkellykter, Galaxy Tabs eller hva som helst. Vi ville kjørt den frem uansett, fordi vi synes det er morsomt med folk som bruker ting til noe annet enn det de er tenkt for. Det er det denne saken handler om.

  For egen del føler jeg meg ikke dypt rammet av kritikken din, jeg måtte google John Gruber for å skjønne hva du pratet om, jeg utfører mitt daglige virke på en Windows-PC og bruker også windows privat. Jeg prøvde etter beste evne å bruke et android-basert nettbrett jeg hadde tenkt å kjøpe før jul, men måtte gi opp etter noen ukers kamp. Jeg forteller mer om det her: Hvorfor jeg aldri ble venner med Samsung Galaxy Tab, selv om jeg intenst ønsket å like den. På i-siden bruker jeg iPhone og har en iPad til lån. Håper det er en grei nok bredde; jeg vil helst bruke mest mulig tid på å jobbe og minst mulig tid på å lære meg nye dingser, ettersom det ikke primært er produkttesting vi skal drive med her.

  Hva slags produkter vi snakker om (og ikke snakker om) springer primært ut av hva vi støter på i hverdagen, og det er nok en skjevhet i retning iPhone / iPad for tiden, akkurat slik det var en skjevhet i retning Nokia N95 for noen år siden da det var den mest interessante lommedingsen innenfor det vi driver med. Dette kommer sikkert til å fortsette å endre seg, men vi tåler fint å bli minnet på dette i ny og ne og vi skulle absolutt ønske at android-kolleger vi har hadde kunnet levere oftere.

  På et punkt forstår jeg imidlertid ikke kritikken din i det hele tatt, og det er når du sier at en grense ble nådd da vi skrev om Google’s valg av WebM. Fokus i den saken var at Google droppet støtten for et videoformat som hittil har vært en viktig del av Apple’s strategi og som flere, deriblant NRKs Nett-TV, har valgt som fallback for enheter som ikke støtter Flash. Dette er interessant fra opptil flere vinkler, enten man er for eller imot både det ene og det andre. Etter mitt syn ville det å ikke skrive om dette vært langt mer feil enn å skrive om det.

  Svar på denne kommentaren

 4. Takk for tilbakemelding.

  Flott at dere tenker over problemstillingen.

  Jeg mente det som en mer generell kommentar, ikke spesielt relatert til denne bloggposten. At dere viser hvordan teknologi kan anvendes på uventede måter er ikke noe jeg vil kritisere. Og det uavhengig hva «dings» som måtte være brukt. 🙂 (Selv om Apple-dominansen er overveldende).

  Når det gjelder HTML5 og video-taggen har jeg ikke (i utgangspunktet) tenkt å diskutere det konkret her. Jeg ville først og fremst minne dere på at det finnes brukere (som forøvrig også er med på å finansiere NRK) som ikke nødvendigvis benytter de samme plattformene dere fokuserer på. Åpne standarder er meget viktige om alle brukere skal nås. Det hviler også et ekstra ansvar på en statlig allmenkringkaster. Om TV2 måtte velge en løsning som gjør det umulig for meg å bruke deres nett-tv-løsning, føler ikke jeg at jeg kan klage. Mine forventninger til NRK er langt større.

  » Etter mitt syn ville det å ikke skrive om dette vært langt mer feil enn å skrive om det.» Jeg mener det er flott dere skrev om det 🙂 Men jeg følte posten om Chrome og h.264-støtte manglet å se helheten. Det er riktignok forståelig at dere er skuffet når det skjer hendelser som kanskje gjør at deres teknologivalg blir uheldig på sikt. (Jeg gleder meg til å prøve ut nye Nett-TV når den blir klar).

  Men nå gjorde jeg noe jeg helst ikke ville: Kommentere ting som helst burde vært kommentert et annet sted.

  Svar på denne kommentaren

 5. dette er jo pop art.
  videoen er ikke ment som et seriøst forslag.
  den er en lett ironisk kommentar til forbrukskulturen og ikon-dyrkinga vi alle mer eller mindre er en del av.
  warhol reklamerte heller ikke for campbell suppe

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.