nrk.no

iPad-versjon av yr.no

Kategorier: Apps & Mobil


Vi held på å lage dei fyrste skissene til iPad-versjon av yr.no, og no vil vi gjerne ha innspel på om det er noko som manglar eller kan bli betre!

Firmaet Apps har laga iPhone-versjonen av yr.no, og skal no leggje til ei utviding i denne applikasjonen slik at det òg kjem ein iPad-versjon.

Vi har laga nokre grove skisser til korleis vi ser for oss at sidene blir bygd opp. Appen er ikkje ferdig-designa, dette er berre raske Photoshop-skisser for å vise kva innhald vi tenkjer at bør vere med:

Framsida til venstre, varselsidene til høgre (etter at du har klikka på eit stadnamn).

yr.no har applikasjonar for Android (midlertidig fjerna frå Android Market p.g.a. ein oppgraderingsfeil, men han kjem tilbake), Nokia (i ferd med å bli lansert) og iPhone. Andre telefonar kan bruke m.yr.no.

Har du innspel eller framlegg til iPad-versjonen av yr.no? Bruk kommentarfeltet!

44 kommentarer

 1. – Fint hvis den kan starte med sist brukte varsel (evt ha dette som en innstilling), slik at man slipper det ekstra klikket med å velge sted. I 95% av tilfellene ønsker man jo varslet for det stedet man bor…
  – Varslet må oppdateres hver gang applikasjonen starter eller byttes til via multitasking, og det må fremgå klart når siste oppdatering var.
  – Forventet neste oppdatering av varsel bør vises.
  – Jo mer (grafisk) informasjon, jo bedre: Lufttrykk, skylag, luftfuktighet etc. Gjerne konfigurerbart.
  – Radarbildet inneholder mye data og er generelt tregt å laste. Ønsker at det er et stillbilde som laster animasjon når man klikker på det.
  – Applikasjonen «meteogram» på appstore henter data fra yr.no. Den viser også meteogram for en uke frem i tid hvis man holder ipaden i landscape. Kjekk funksjon som ikke er på yr.no i dag, der er jo bare tabellvarsel hvis man passerer 48 timer.
  – Samme applikasjon har «bare» grafisk visning, data i tekstform vises hvis man trykker på grafen. Fin sak, tekstdata er vanligvis ikke interessant.

  Det var det jeg kom på i farten :o)

  Svar på denne kommentaren

 2. Pål Andreassen

  Som iPad eier blir jeg vel nesten bannlyst for å foreslå dette, men hvorfor en app? Den trenger jo internett-tilgang for å virke og det er samme informasjon som hentes opp som på webben. Ergo vil jeg tro at argumentet med at en app «går raskere» faller mer eller mindre bort.

  Mitt forslag er å lage en ipad/tablet optimalisert CSS/html versjon av web sidene i stedet. Gjerne med en light-weight app som egentlig bare er safari uten adressebar og toolbar (slik som Nettavisen har gjort) i tillegg. Dermed kan dere lansere både på ipad, android tablets m.f. på en gang.

  Nettavisens iPad app går bare mot http://www.nettavisen.no/ipad og det er opp til deg om du vil gjøre det i Safari eller appen deres.

  En annen fordel er at dere kan oppdatere løsningen (altså nettsidene) uten å måtte gå veien om å oppdatere en app i appstore.

  Jeg tror flere og flere iPad «apps» vil bli av denne typen. Fortsatt frihet uten innblanding fra Apple.

  Svar på denne kommentaren

  • Støttes ikke. Med en app kan mesteparten av innholdet lagres offline. Kun selve varselet hentes online. Dermed sparer man mye lastetid. Noe som er genialt. Spesielt om man befinner seg i et område med dårlig mobildekning. Visst jeg befinner meg på en hytte langt vekke fra alt, vil jeg ikke sitte i timevis å vente på at varselet lastes.

  • Atleb (svar til Meg)

   Det er vel ikke verdens vanskeligste ting å lagre væksinen lokalt med html5 localstorage, samt en cache flik for assets (eller base64 engler bildene)
   Med ajax henting kun av data blir ikke forskjell vs app nødvendigvis så store…

   Da kan yr også bruke met/yr api selv og sikre at det er godt, robust og kanskje til og med json 😉

 3. Tenk ut av boksen når det gjelder layout og design! Det aller viktigste er at app’en er rask både ved oppstart og ved bytte fra multitasking. Slenger meg på Tormod sin kommentar om at den oppdateres når man bytter til programmet når det allerede er startet.

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Arve)

   Vi tenkte at radarbiletet i alle fall skulle bli mykje større, men kanskje du har betre framlegg?

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Tor)

   Vi tenkjer i utgangspunktet at slikt er best å ha på nettsidene, og at applikasjonen bør vere meir retta mot «vanlege» vêrvarsel – ein app blir lett for full av funksjonar, og vi får mykje dobbelt utviklingsarbeid.

  • Sier bra tenkt (til å ikke inkludere for mange funksjoner). Flere av værappene er alt for omfattende til å være anvendlige. iPhone YR appen er allerede bra, overfør denne til iPd. Må fungere like bra i landskap som i portrett, gå bort i fra hvit og blått tema? Direkte visning av «time for time varsel» ved oppstart (jeg klikker meg alltid inn på denne visningen rett etter oppstart av Yr på pc eller iPhn). Ikke gå i fella å forstørre alt, siden iPd har større skjerm. Ser ikke bra ut med oppblåste icons og tekst lik mange av de eksisterende appene til iPd.

   Stå på, Yr appen og NRK generelt sparker godt fra seg på tilpasning til iPhn og iPd.

 4. Axel Nissen-Lie

  Jeg skulle ønske et oversiktsbildet med utvikling av trykket. Skulle gjerne ha sett et oversiktsbilde med vindpiler også, slik at man kan se utviklingen av vinden og trykket i tidsintervaller i 48 timer frem.

  Svar på denne kommentaren

 5. Håvard Larsen

  Synes det viktigste er at den utnytter iPad’ens styrker (slik jeg ser det), dvs er rask, stabil, elegant (?) og utnytter skjermen. Synes ikke tabeller gjør ikke det, og jeg ville mye heller foretrukket også langtidsvarselet i grafisk form, både mhp det estetiske, men også i hvilken grad jeg klarer å oppfatte/bruke informasjonen.

  Satellittbilder, fortrinnsvis polarbane, er både nyttig og kunne ikke minst blitt pent.

  Bruker ipad’en i de tilfeller hvor det ikke er mulig eller nødvendig/hensiktsmessig å bruke laptop (sofa, reise, hytta, ymse fritidssysler etc), og det hadde i så måte vært nyttig å kunne legge til en mulighet for å hente inn brukertilpasset informasjon, enten fra yr.no eller fra andre kilder. F.eks. observasjoner, status flyavganger, trafikkmeldinger, flom/ras, etc, hvor brukeren selv kan velge mellom noen utvalgte funksjoner/feeds (noe à la f.eks flipboard)

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Håvard Larsen)

   Svært mange brukarar har problem med å lese grafiske presentasjonar som meteogrammet, det er difor vi er litt forsiktige med å «meteogramifisere» alt.

  • Fridtjof Eilertsen (svar til Erik Bolstad)

   Er enig med Tore Johansen. Grunnen er enkel: De har mye bedre treff på sine varsler, og en veldig detaljert utgave både for iPhone og iPad.

   Dette har de vært bedre på lenge. Så det er ikke bre appen de er bedre på, men rett og slett virker det som om de bruker bedre verktøy til sine varsler enn det dere gjør.

 6. Hej, jag tycker ni ska ha med normala väderkartoer med isobarer, lågtryck/högtryck, och fronter mm, som vi som kan lite meteorologi kan titta på också (jag är pilot). Den får VÄLDIGT gärna animerad hur prognosen ser ut i meteo-karta framöver.

  Svar på denne kommentaren

 7. Viktig med kjapp app. Jeg ser for meg å bruke IPad’n i båten så sjø og vind er viktig for meg. Helst med en mulighet for at info ligger lokalt, med tidspunkt for oppdatering.

  En ting jeg generelt savner på mange apps er mulighet for å konfigurere/tvinge oppdatering når jeg er på nett, og kunne lese «off-line» når jeg er på 3G

  Svar på denne kommentaren

 8. Et par innspill:
  – Varselsiden ser veldig fin ut – bra å klare å få all info man trenger inn på en side uten mye dilldall
  – Jeg ser at noen ikke ønsker tekstvarsel. Jeg vil gjerne ha det sentralt på siden, siden det ofte stemmer mye bedre enn meteogram og grafisk langtidsvarsel her i Bergen iallefall (må se på kombinasjon av disse to).
  – Når man starter opp App’en vil jeg gjerne ha opp en linje på toppen med værmelding (symboler) for nærmeste sted utifra geolocation. Kan ikke skjønne hvorfor det er så mange app’er som ikke bruker geolocation aktivt. Resten av siden hadde jeg gjerne sett var detaljsiden for sist brukte sted.

  Svar på denne kommentaren

 9. Jeg bruker aldri kartet så det ville være fint for meg om dette ikke ligger på førstesiden, evt. at det kan konfigureres bort. Så slipper man lasting av det og appen blir raskere.

  Jeg tror også en lettvekts webapp er smartere med tanke på støtte på ulike plattformer og oppdateringer. Se på Google, alt de gjør er webbasert med HTML5 og Javascript.

  Svar på denne kommentaren

  • Ja, men Google Talk på iPhone forårsake mer traffik og er ikke så rask som “dedicated” IM apps.

 10. Hvorfor fokuseres det alltid på Iphone, Ipad, etc.

  Det er andre plattformer som er minst like viktige, ikke minst Android.

  Android har for tiden en mye raskere tilvekst enn Iphone tror jeg.

  Kjedelig at det hele tiden fokuseres på Apple sine dyre produkter…

  Hilsen

  Svar på denne kommentaren

  • Humlegumpen (svar til Ken H)

   Så du synes det er dumt at det kommer applikasjoner og lignende til konkurenter til Apple? Du vil ha en selvforsterkende skjevhet i markedet?

  • Nå er ikke Android-produktene så mye billigere men de har kanskje bedre forutsetninger for å bli det etter hvert som flere konkurrenter kommer på banen og det er ikke tvil om at man må støtte Android (og andre).

   Derfor er jeg enig med deg Matthias i at man ikke bør satse på å støtte bare én leverandør men prøve å utnytte åpne standarder. Der har jo NRKbeta vært til dels flinke så jeg håper de ikke legger for mye ressurser i sine apper for iPhone/iPad ++ men også satser på HTML/CSS som nevnt over.

   Når det er sagt så er opplevelsen av en app litt bedre så man vil kanskje støtte begge deler?

  • Fridtjof Eilertsen (svar til Matthias M)

   Grunnen er enkel: Apple har ETT system i sin software. Mens Android har mange plattformer, og det gjør det mer tungvint for utviklerne.

   Bruker selv iPad og iPhone, men ser gjerne at konkurrentene får opp øynene og gjør sine versjoner enklere for både utviklere og brukere.

   Da vil vi få et prispress på hele spekteret innenfor feltet.

  • Ja, det er akkurat PRISEN som er feil på Apple sine produkter (iPad, iPhone, iPod etc).

   Apple sine produkter er kjempebra, men de er rett og slett for dyre.

   Det hele er blitt en mote-grei. Jeg holder meg til billigere produkter (Android etc.) hvor jeg rett og slett for mer for pengene.

 11. iPad-versjonen av yr.no bør ha mulighet for å vise værsituasjonen «akkurat nå» for det stedet du velger, slik som AccuWeather kan.
  I tillegg bør det være mulig å se animasjoner for hvordan vind og nedbør utvikler seg. Vindfeltanimasjonene til theyr.tv er spennende å se på når det varsles ruskevær.

  Svar på denne kommentaren

 12. Time for time varsel, i en hendig scrollbar tabell. Ikke så interessert i sekstimersbolkene. Gjerne tre dager fram i tid, og med en usikkerhetsindikator.

  Langtidsvarsel i samme format som time for time, og i sekstimersbolker. Kanskje kombinere tredagers time for time, med sekstimers langtidsvarsel lenger fram i tid.

  Meteogram selvfølgelig, men konfigurerbart mhp hvilke detaljer som skal vises. Mulighet for usikkerhetsvisning.

  Radaranimasjon.

  Ikke så fremtredende artikler på hovedsiden, værvarslet er det viktigste.

  GPS støtte selvsagt.

  Gjerne en link til siste værvarsel på Dagsrevyen.

  Kart med isobarer.

  Ta gjerne lærdom av appen fra Weather.com, bruker denne mye når jeg er i USA.

  Svar på denne kommentaren

 13. Tore Johansen

  ..se på app’en Meteogram som også er en yr app. Fungerer meget bra. Bl a bør den nye iPad app’n gi mulighet for å legge inn stedskoordinater i søkefeltet i formen @xx.yyy,xx.yyy (lat/long i desimalformat) slik som man kan i Meteogram; dermed kan legge inn obscure steder man ikke finner i den tradisjonelle iPhone app’n.

  Svar på denne kommentaren

 14. Dere må ha AirPrint med. Slik som på hp skriverene. Så kan du rett fra appen skrive ut været for uken. Husk at då må dere tilpasse slik at dere ikkje tar med satelittbilder og bakgrunnsfarge slik at du sparer blekk. Men et fin liste over været for uken. Husk og ikkje bare kopier nettsiden med bygg den opp fra grunnen for iPad, men hold stilen fra nettsiden. Og selfølgelig tilpasse bra i landskap med for eksempel værdiagrammer.

  Svar på denne kommentaren

 15. Die Tages- müssen um die Nachttemperaturen ergänzt werden. Außerdem gehört eine Norwegen-Übersichtskarte dazu. Drittens ist es kein echtes App für das iPad, auf dem man es 2x schalten muss (ist also ein App für das iPhone): es muss für das iPad optimiert werden. Dennoch schön! Hilsen, Bernstein

  Svar på denne kommentaren

 16. Hipp hurra. Kommer til å installere så snart den kommer.

  Jeg kunne ønske meg både oversikt over registrerte data dersom varslingsstedet er en målestasjon (snødybde etc), samt sol opp/ned.

  Svar på denne kommentaren

 17. Hej,
  Jag använder yr för att få information om vädret iNyon, Schweiz. Lika som hela rodd klubben i Nyon som tycker att yr ger bästa informationen om när i kan å ut och ro på Genevsjön.
  Jag använder ipad, och jag använder hellre en browser än en speciell app.
  Det viktigaste är att jag kan starta yr med mina städer, och grapherna som visar vädret timme för timme.
  Tack för en jättebra site, jag hoppas den fortsätter lika bra!

  Marie

  Svar på denne kommentaren

  • Vebjørn (svar til Kjell)

   Det lurar eg òg på. Har gått over eit år sidan denne artikkelen vart skrive, no…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.