nrk.no

Bygg di eiga LED-kube

Kategori: Snacks


Norske Christian Moen og Ståle Kristoffersen har satt saman ein veldig gjennomført guide på Instructables, som tek deg gjennom bygginga av ei fysisk LED-kube.

Det norske teamet er med i ein konkurranse om å vinne ein laserkutter frå Epilog, og etter å ha sett litt på instruksjonsboka deira, er vi i NRKbeta-redaksjonen heilt sikre på kven vi vil stemme på!
For å bygge denne kuben treng du litt generell kunnskap om elektronikk. Samt å bruke vanlege verkty, som multimeter og loddebolt. Programvara som styrer denne boksen er skriven i C, men Christian og Ståle har lagt ved all koden, så du treng ikkje nødvendigvis å kjenne til språket.
Vi syns dette er eit særs morosamt prosjekt, og ynskjer teamet riktig lukke til!

8 kommentarer

 1. Dødskult. Men kva skal du eigentleg bruke den til? :p

  Ser for meg at den kunne ha vore kul å vise fram 3d-diagram og sånt på, men det blir jo litt lav oppløysing og litt utydelig kontra å berre bruke gode gamle Excel til samme jobben. Dog, for show-effekt er den jo absolutt bedre!

  Svar på denne kommentaren

 2. Roy Sigurd Karlsbakk

  Dritkult!

  Menneh … de kunne kanskje ha lagt ut en howto på et bedre sted – på Instructables må du enten klikke deg gjennom 30 trinn med artikkelvisning eller bli «pro member», selv for å laste ned enkelte av bildene

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.