nrk.no

Effektene i Boardwalk Empire

Kategorier: TV & Video

bilde av en mann som står og ser utover havet. halve bildet er blåvegg, halve bildet troverdig sjøutsikt
Stillbilde fra Vimeo-klippet, Copyright HBO

bilde av en mann som står og ser utover havet. halve bildet er blåvegg, halve bildet troverdig sjøutsikt
Stillbilde fra Boardwalk Empire VFX Breakdowns of Season 1, Copyright HBO

Det amerikanske etterarbeidshuset Brainstorm Digital, et firma med en tung merittliste, har tatt seg bryet med å lage en før-og-etter-film om Boardwalk Empire, en serie folk rundt oss prater om for tiden. Det er fire vel anvendte minutter å se den, selv om man må finne seg i at illusjoner brister underveis:

Boardwalk Empire VFX Breakdowns of Season 1 from Brainstorm Digital on Vimeo.

Takk til osol for tips 🙂

Har du lyst på mer bakomstoff, kan vi anbefale Montages’ fyldige bakomsak om Kongen av Bastøy og våre egne Ikke tro alt du ser på TV, Bak spakene på promo for Kongshavn og Bakom Blindpassasjer: del 1-4 om du ikke har sett dem allerede.

9 kommentarer

 1. Selv om effektene og kulissene er vellagd, er det så tydelig at de ikke er autentiske når en ser Boardwalk Empire i HD på en 40″ TV. Det mangler dybde i nesten samtlige scener frem til episode 6, i episode 7 er ting rettet opp, før det blir like ille igjen i episode 8.

  Det er sikkert langt billigere å produsere ting på denne måten, men det ser da også billig ut. Når en forventer seg en serie av samme kaliber som The Wire og Sopranos, så blir dette hakket for kjipt.

  Men er spennende teknologi like fullt!

  Svar på denne kommentaren

  • Balle (svar til Balle)

   Tydeligvis er det noe rart. Blir internettadresser sensurert automatisk? Jeg skrev til Anonymous at han måtte se på DENNE for å lese om rammeløse briller.

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Balle)

   som vi skriver om et annet sted, har vi et spamfilter som slår ned på ting som ser ut som spam. Det likte tydeligvis ikke lenke til brillebutikk 😉 Har godkjent kommentaren din nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.