nrk.no

Telenors hemmelige førerløse bil?

Kategorier: Forskning, Mobil & Moro


Bildet er fra parkeringsplassen nedenfor NRKbetas krok her på Marienlyst. Tatt for kun kort tid siden. Og vi heller vel mer i retning «portabel analysestasjon for måling av mobilsignaler» enn det tittelen på artikkelen antyder. Men vi liker jo å spekulere!

Og vi liker at våre lesere sansynligvis kommer med en nøyaktig og spennende forklaring om ikke lenge. Vi kommer til å oppdatere artikkelen med historiene dere kommer med.

Oppdatering:
NRKbetas lesere FTW!

Frank melder følgende i kommentarfeltet: «Dette er en av målebilene til Norkring. En Toyota Landcruiser registrert med kvite skilt pga av måleplassen bak. Bilen ble kjøpt inn ifob med feltstyrkemålinger på det nye bakkenettet for TV»

Og Karl gir oss en link til en billedserie som viser hele ombyggingen av denne Landcruiseren:
http://www.simarud.no/BILPAABYGG/SPESIALBILER/Telenor_norkring_des.2005.html

Men vi må innrømme at vi også er imponert over de mer kreative innspillene. Kommentarfeltet her er generelt anbefalt lesing. Hva konspirasjonsteorier angår er det vel Espen som går av med seieren for følgende teori:

Trudde dette var en av sporingsbilene til telenor for å finne savnede sim-kort. Så vidt meg bekjent har de et titall slike land og strand for å finne sim-kortene som vi kaster, mister og legger fra oss.

Telenor samler inn disse og sender de til en foredlingsfabrikk i Kina hvor kortene blir skannet for informasjon om oss, og gitt til småbarnsarbeidere, fortrinnsvis småjenter, som plukker ut “chippen” og skraper av det forjette gyldne belegget på kontaktene.

Dette spesielle belegget samler opp mikroskopiske metaller fra atmosfæren og når man har samlet nok så sitter man igjen med noen kilo gull. Dette gullet har telenor samlet oppigjennom tidene for bruk til “smøring” av ministere i forskjellige land. Det startet med Norge, og har nå beveget seg til India, hvor da norske sim-kort er med på å betale indiske kommunikasjonsministere.

Inntektene for sim-kortgullet vises under posten “Utgifter til infrastrukturoppbygging” (ikke nøyaktig gjengitt) i regnskapet. Sim-kort er forøvrig skattefradragsberettiget.

Herlig!

39 kommentarer

 1. Telenor har fått inspirasjon fra google-bilen. Nå kartlegger de dekningen rundt om i Norge manuelt. Snart kommer det en kartløsning på mapstelenor.no samt applikasjoner til alle modeller, der du kan finne den beste dekningen i enhver krok av landet.

  Den oppvoksende generasjon er jo født med mobilen i øret, og kommer til å hilse den nye tjenesten velkommen.

  Svar på denne kommentaren

 2. Det er som kjent forbudt å føre motorvogn og samtidig snakke i mobiltelefonen uten bruk av stasjonær håndfri.

  Hva skal en da si om dette? Jeg tipper det er forbudt å kjøre denne doningen uten bruk av dobbelbunnede 3D-briller og øreklokker på størrelse med boksehansker.

  Svar på denne kommentaren

 3. hmm.. trudde dette var en av sporingsbilene til telenor for å finne savnede sim-kort. Så vidt meg bekjent har de et titall slike land og strand for å finne sim-kortene som vi kaster, mister og legger fra oss. Telenor samler inn disse og sender de til en foredlingsfabrikk i Kina hvor kortene blir skannet for informasjon om oss, og gitt til småbarnsarbeidere, fortrinnsvis småjenter, som plukker ut «chippen» og skraper av det forjette gyldne belegget på kontaktene. Dette spesielle belegget samler opp mikroskopiske metaller fra atmosfæren og når man har samlet nok så sitter man igjen med noen kilo gull. Dette gullet har telenor samlet oppigjennom tidene for bruk til «smøring» av ministere i forskjellige land. Det startet med Norge, og har nå beveget seg til India, hvor da norske sim-kort er med på å betale indiske kommunikasjonsministere. Inntektene for sim-kortgullet vises under posten «Utgifter til infrastrukturoppbygging» (ikke nøyaktig gjengitt) i regnskapet. Sim-kort er forøvrig skattefradragsberettiget.

  Svar på denne kommentaren

 4. Dette er en av målebilene til Norkring. En Toyota Landcrouser registrert med kvite skilt pga av måleplassen bak. Bilen ble kjøpt inn ifob med feltstyrkemålinger på det nye «bakkenettet for TV»

  Svar på denne kommentaren

 5. Eirik Solheim (NRK)

  Takker for mange fantastiske og til tider svært morsomme teorier! Og ikke minst til Karl og Frank som på detaljert vis oppklarer her til slutt. Med både informasjon og link til fullstendig billedserie fra ombyggingen av bilen.

  Har som lovet oppdatert saken.

  Svar på denne kommentaren

 6. Er det virkelig ingen som har fått med seg at skatteetaten har starta kontroll av oppgitte areal i forbindelse med omleggingen av likningsverdien på boligene våre?
  Dette utstyret scammer hver krik og krok i hjemmet ditt, den registrerer til og med hvor mange dører du har. Den hvite «nisselua» bak til høyre er for våtrom.
  Innen mars skal resultatet foreligge. (Et tips for å slippe unna:IKKE rydd bort snøen i en 100 meters avstand fra huset ditt. Det er nemlig grensa for
  BAHOKS-scannerens rekkevidde)

  Svar på denne kommentaren

 7. Hi,

  I do think this is a monitoring station of radio frequencies. Telecommunication institutions and companies use it to invistigate unlicensed use of frequency it may include direction finder.
  Norkring may use such cars to detect TV users to pay their financial contribution to NRK1 and other TV broadcasters.
  It may be used to measure the signal power to ensure a good coverage of telecommunication services.

  Regards

  Svar på denne kommentaren

 8. En sak for FrP

  Det er formannen (vår høgt elske formann) som har engasjert seg. Hun har parkert utenfor for å registrere alle NRK-ansatte som er mot henne, og stiller kritiske spørsmål til partiet.

  Inne bak de mørke vindier sitter Per-Willy (han som ikke liker utlendinger) og registrer alle NRK-medarbeider med innvandrerbakgrunn. Tett ved finner du Tybring-Gjedda (gjedda fra Olso og kulturverner) og passer på at ingen «innvandrerkultur» får slippe gjennom krinkastingsmonopolet.

  Lærdammen til overvåkninga har de hentet fra sitt tette samarbeid med den amerikanske ambassaden. Det gjenstår bare å taue inn gammelt prostatapoliti til oppsynshjelp.

  Svar på denne kommentaren

 9. Fjodor Kon Karne

  Dette er selvsagt en del av ekstrautstyret til de nye mobiltelefonene for å garantere dekning uansett hvor i landet du drar. Så ved å plassere en diskré liten antenne på taket av bilen din er du garantert lange og dype samtaler i alle landets daler og tunneler.
  Den gule lampa bakerst der er bare for å advare alle om at du er en av de kuleste folka på veien og derfor bør slippe frem, i tillegg til å vise at stråling er på.

  Svar på denne kommentaren

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Fjodor Kon Karne)

   Ah! Selvfølgelig. Du har rett. Dette er luksusutgaven av bumper-programmet som Apple satte igang for å fikse dekningsproblemene med iPhone 4.

   I denne bilen vil iPhone 4 gi omtrent samme dekning som de fleste andre telefoner.

  • Fjodor Kon Karne (svar til Eirik Solheim)

   Den gummibumperen er kun for å isolere slik at brukerne ikke er i direkte kontakt når telefonen er koblet på mikrobølgekanaliseringsantennemottakeren. Siden det føres 1.21 Gigawatts fra antennen til telefonen vil enhver kontakt sende både bilen og brukeren tilbake til fremtiden når farten når 142,91 km/t. Hendelser som dette inntreffer som oftest ca 10 minutter før butikkene, polet, posten eller bankene stenger.

 10. Bjarne Skogholdt

  Denne bilen vet jeg godt hva er. De fleste levrandør firmaer av IT kommunikasjon er av staten pålagt slike biler.
  Disse bilene er spesial laget for norske forhold til å overvåke vår internett trafikk over det tråløse nettverket. Hver gang noen skriver bombe, terror eller andre skumle ord, formulerer seg på en for staten mulig dissiderende måte så registres dette. Søk på nett etter oppskrifter på hjemmelaget pang pang er også slikt som de overvåker.
  Disse ilene er fulle av datautstyr for å lagr disse «alarmene», og fungerer på sett og vis på samme måte som de store data-fitrerings sentralene som overvåker bakkenettet.
  dette er en av grunnene til at jeg ikke tør bruke mitt ekte navn, faktisk ser jeg en slik bil utenfor og jaggu ble dekningen på det trådløse nettet merbart dåligere

  Svar på denne kommentaren

  • Karl? (svar til Arne)

   visstnok? det er en stund siden man kunne lage slike biler.

   men må bare si mange morsomme konspirasjoner

 11. Lesere av tegneserien Sprint vil gjenkjenne Zero (eller Zorglub) sine salgsfremkallende hjernestråler. Føler folk en enorm trang til å kjøpe et eller annet produkt når de kommer i nærheten av bilen? Telenor-abonnement, kanskje?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.