nrk.no

NRKbeta skal teste Samsung Galaxy Tab

Kategorier: Gadgets,Mobil & Tester

en Samsung Galaxy Tab og en iPhone. iPhone'n har et skjermsparerbilde med et skrikende barn

en Samsung Galaxy Tab og en iPhone. iPhone'n har et skjermsparerbilde med et skrikende barn

Som NRKbeta har vært inne på tidligere, har vi store forhåpninger til at det i kjølvannet av Apple’s iPad vil komme et utvalg av nettbrett i flere størrelser (les mindre) og med andre funksjoner (les med Flash) enn iPad.

Etter at kollega Eirik var på IFA, har det knyttet seg berettiget forventning til Samsung Galaxy Tab, som er ca halvparten så stor som en iPad, men tre ganger så stor som en iPhone. Den har i motsetning til iPad’en kamera, minnekort-port, kjører Android og er mer eller mindre Verdens Største Mobiltelefon -(hvilket i denne sammenheng betyr at det er teknisk mulig å føre samtaler fra den og at den er i overkant stor for bukselommen).

Nå har de første Galaxy Tab’ene kommet til Norge. Flere har anmeldt den allerede, VG ga den terningkast 5, Klikk.no kjørte den head-to-head med iPad og virket ganske fornøyd og PCworld triller også femmer’n. Vi har ikke tenkt å forte oss for å være tidlig ute med en anmeldelse, men har tenkt å gjøre det på NRKbeta-måten: Bruke den over tid, utsette den for ulike ting og se hva som skjer.

Dermed også et spørsmål til NRKbetas lesere: Hva slags ting mener dere vi bør se på i en test av dette nettbrettet?

64 kommentarer

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til DAn)

   Et visuelt spennende eksperiment, men litt usikker på det fra et økonomisk perspektiv. Det er en dings som er kjøpt inn for å etterhvert inngå i vår testlab, slik at vi kan sjekke at tjenester virker på den. Jeg tror minst to av tingene du foreslår kan redusere bruksverdien.

 1. Muligens kjedelig, men jeg ønsker å bruke et slikt brett til å lese ebøker (og ta notater på sidene) samtidig som jeg hører på musikk, f.eks. spotify, eller radio (har nrk app for slikt?) og drive internettsurfing som pauseaktivitet. Jeg ønsker å vite om Samsung Galaxy funker til dette, eller om jeg må vente på neste generasjon, så jeg håper dere tester dette.

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Anna)

   Absolutt ikke kjedelig! Jeg leste Cormac McCarthy’s glitrende roman The Road på Kindle for iPhone og det gikk bra fordi den var såpass god, men jeg har også lest en mer middelmådig bok på iphone og det gikk IKKE bra – selv om den lot seg lese på vanlig Kindle. Så da har vi referansene inne 😉

  • Martin (svar til Anna)

   eBok er det føste jeg tenkte på.

   Har lenge lett etter noe som kan brukes som bok / mediaspiller / GPS i bilen / notatblokk i møter / telefon / presentasjons verktøy.

  • Bjørn (svar til Anna)

   Jeg har både Ipad og Galaxy Tab. Det spørs jo litt hva du skal lese. Om du som meg f.eks. skal lese en PDF fil – så er min erfaring at IPAD nok er best – ene og alene pga. skjermstørrelsen. Om det er ebok du skal lese spiller det mindre rolle.
   (og hvorfor designerene i Samsung har valgt å ha en baksiden på dingsen som gjør at den er så glatt som mulig – det er vanskelig å forstå..)

   Litt generell tilbakemelding:
   Det mest irriterende med Galaxy Tab er imidlertid at jeg får «mobilversjoner» av nettsider. Enn så lenge er det ikke så mange som skal påtvinge meg noe «spesielt» på IPADen – så den fungerer bedre om du spør meg. Men jeg er vel ikke lenge i «himmelen» der heller.
   Til dere som er i mediebransjen: det er ekstremt irriterende at dere skal påtvinge brukere spesialversjoner av nettsidene – litt av poenget med å skaffe seg Ipad eller Galaxy tab er å få bruke nettet på en annen måte enn man kan gjøre med mobil. Disse enhetene har såpass gode nettlesere at dere ikke trenger å lage noe spesielt for «oss».
   Dere må gjerne lage separate APPer men vær snill å la oss få vanlige nettsider.

 2. I og med det er en ny greie, synes jeg dere skal starte med å spørre dere selv «Hva kan en slik dings brukes til?». Når dere har funnet deres svar på det spørsmålet, synes jeg dere skal stille dere spørsmålet «Er denne greia bra til å brukes til det vi ønsker å bruke den til?»

  Svar på denne kommentaren

  • Claus Klüver (svar til Sølve)

   Det kunne jeg ikke have fortalt bedre. Vi har selv skabt et behov som vi ikke har brug for. Aldrig før har jeg brugt så megen spildtid på gadgets, reinstall, reset, søgen efter apps.

 3. Lurer på åssen denne hadde fungert som et verktøy for en tømrer. Er service-mann for firmaet jeg jobber i så det går mye i mail, bildedokumentasjon/rapporter og lese arbeidstegninger. Det jeg kunne hatt interesse av er hvordan den tåler et middels støvet miljø, hvordan det er å lese arbeidstegninger på, finnes det software som støtter AutoCad/ArchiCAD. Åssen er det å lese store PDF (A3++ print) får man leselig informasjon uten masse scrolling? Mulighet for enkel skissetegning? Mulighet for SuperOffice.

  Kanskje ikke akkurat hva NRKBeta jobber med til daglig, men stiller gjerne opp som test person…..

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Henning Leth)

   Spennende tanker! Støvete miljø høres kanskje litt vanskelig ut ettersom vi ikke har tenkt å teste den til den dør, men resten virker laseggjørlig.

 4. Sebastian Steinmann

  Sammenligning med Ipad høres jo ut som et naturlig steg.
  Det man gjerne bruker den til er jo:
  * Surfing
  * Skrive notater
  * Lese bøker
  * Teste noen apps for diagrammer etc kanskje

  Svar på denne kommentaren

  • Svenn (svar til Every)

   It is not fair to compare a TFT to an AMOLED. Galaxy S has unbeatable viewing angle among the two, and if I would have chosen a smaller device, I would go for the Galaxy S, so it would be a nice thing to know for people who are not sure which size they should choose. I test-read an Ebook on a Galaxy with AMOLED and it beat the gTab with ease. But you don’t choose a gTab if you want a telephone.

 5. Venter i spenning på en jeg skal få teste. Har en N900 som jeg faktisk er glad i styluspennen på -kan skrible notater på pdf’er og tegne ganske ok på frihånd (altså men et begrenset talent i utgangspunktet). Håper det går like bra på galaxy tab’en…

  også lurer jeg på om mine ebok-drm-feilkjøp som ikke lar seg åpne på N900 nå kanskje lar seg lese…

  Kan jeg bli en papirløs bibliotekar?;-)

  Svar på denne kommentaren

 6. 6600 kr veiledende for en forvokst mobil du ikke kan ringe med? At dette skal være noe «iPad-killer» har jeg svært vanskelig for å se. Hva er det som gjør den så dyr? Jeg trodde i utgangspunktet at en av de store fordelene til Android-produkter var at de normalt er billigere enn iOS-produkter?

  Det er spennende å følge utviklingen på disse tabletsene (vi trenger et Norsk ord for dette forresten), men det blir ikke noe Galaxy Tab på meg. Regner med å bli litt mer interessert når prisen er halvvert…

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Yngve)

   Ja, det er mye penger. Det som kan gjøre den til en iPadkiller, er at den er halve størrelsen. Passer ikke helti bukselommen, mengår greit i innerlommen. iPad’en derimot trenger eget bæreredskap eller må holdes i hånden. Dersom man er på nett mesteparten av døgnet er det fint å ha en liten tass som alltid er på.

  • Yngve (svar til Tore)

   Ja så det i ettertid, og det er jo et vesentlig tillegg. Det gjør dingsen litt mer interessant, men jeg synes fortsatt den blir for dyr.

   Dere kan jo da kanskje ta for dere hvor praktisk den er i bruk som telefon. Er også nysgjerrig på hvor godt de har tilpasset operativsystemet til det nye formatet.

  • Bjørn (svar til Yngve)

   Jeg opplever den heller ikke som noen IPAD killer.

   IPAD er kort og godt mer brukervennlig.

   Dens større skjerm gjør den bedre å bruke – både skriving og lesing er bedre.

   Laster man ned en APP får man meldinger om alt som appen har tenkt å bruke av ressurser og det er vanskelig å forstå hvorfor f.eks. et sjøkartsystem skal ha behov for å bruke mobilens kamera – og telefon… Så man ender opp med å ikke laste ned fordi man mistenker at det er noe skummelt med programvaren.

   Dens bakside er altfor glatt – den glir svært lett – altfor lett.

   På mange nettsider får man mobilversjonen – dvs. en begrenset opplevelse. Ekstremt irriterende. (det kommer vel mer og mer til IPAD også frykter jeg).

   Prisen er også – som for IPAD – vel høy. Var den priset til halvparten av IPAD – så var det noe helt annet.

  • ole hermansen (svar til Bjørn)

   Det er en enkelt innstilling i nettleseren der du bestemmer om den skal oppfattes som “desktop” eller “mobil”

   Kan også anbefale dolphin nettleseren for en mye bedre surfe opplevelse på Samsung Galaxy Tab:)

 7. Ble eier av en Galaxy Tab denne uka, og det dere kan ta tak i er:

  * Synkronisere mot andre typiske mailservere enn Google sin. Jeg bruker gmail og det var lett, men hva med andre tilbydere som Telenor etc.?

  * Installering av en app er enkelt, men hvordan forsikrer jeg meg om at en app ikke tillater seg ting jeg ikke ønsker, og hvordan finner jeg den appen som passer best for meg. Selv om Google ikke har like mange apper som Apple (pun intended), er det fremdeles et par hundre tusen å velge mellom.

  * Hvordan kan jeg forsikre meg om at gTab’en ikke sladrer mer om meg og mitt oppholdssted enn jeg vil. Det er veldig enkelt å bare svare ‘ja’ på alt, for man blir spurt om mye når man starter programmene første gang.

  * Hva kan NRK gjøre med sine nettsendinger for at de skal oppleves som brukbare? Jeg opplever mye hakk og krasj og materiale som ikke kan avspilles. Har riktignok bare dårligste ADSL tilgjengelig, men mye av dagsnytt fikk jeg da med meg før det ble slutt og avspilleren nektet å ta opp igjen tråden. Brukte WLAN og ikke 3G.

  * Hvilke eksterne tilkoplingsmuligheter har man på dockingporten. Det virker kanskje søkt, men et eksternt fulltastatur via USB kan være nyttig til mailskriving (fordrer at gTab har USB host muligheter). Det finnes også Bluetooth fulltastatur som Logitech diNovo, men også foldbare BT tastatur til PDA.

  * Navigasjon i bil er jo også nærliggende, og her er det da mulighetene for oppheng som interesserer. Apper finnes det mange av, men hvordan fester man gTab perfekt i bilen?

  * Hvilke telefonselskaper tilbyr to simkort på samme nummer. gTab er for stor til å brukes som en vanlig mobiltelefon uten øretelefoner eller BT headset. Det ser latterlig ut å holde brettet opp til øret, og alle rundt vil delta i telefonsamtalen. Man trenger en normal mobiltelefon i tillegg, og da er det upraktisk med forskjellige nummer på gTab’en og telefonen.

  * Hvor nøyaktig er GPS’en? Kan man finne en nål i en høystakk

  * Hvordan kan jeg som programmerer tjene meg rik og feit på å tilby en app som gjør om min flere tusen kroner dyre gTab til en lommelykt?

  Svar på denne kommentaren

 8. Roy H. Frimanslund

  Jeg bruker ikke ipad selv, men har igjennom medstudent ved skolen jeg studerer ved fått sett såvidt det er på nettbrettet. Han som viste det fortalte at det var veldig genialt når det skal vises bilder o.l. til kunder en jobber med eller til potensielle kunder som en møter i situasjoner hvor prosjektor og tv ikke er praktisk. Jeg må si at jeg er enig i at dette hørtes ut som et godt bruksområde som flere arbeidsgrupper kan bruke disse brettene til siden jeg studerer design og multimedia.
  Grafisk designere viser eksempler til en potensiell kunde som han/hun møter på en kafe etc…
  Så bruksområdet jeg kunne tenke meg sett testet og sammenliknet med ipad er detalj nivå, fargeområde og oppløsning av forskjellige grafiske produkter og hvordan skjermen og navigeringen lar dette bli gjort på en grei måte. (pdf leser, bilde galleri o.l.)

  Svar på denne kommentaren

 9. Hallvard Lavoll

  Fint å få sjekke korleis den er å ta med seg rundt i kvardagen. Vil den ligge i veska, sekken eller i ei stor lomme, eller kanskje bære den rundt i handa? Kor lett er det å hente den fram kjapt for å sjekke e-post, sms, kart, trafikanten og så legge den attende der den høyrer heime? Kan den brukes som ein iPhone/Xperia, eller er det meir eit lesebrett som ein tar fram frå veska når ein sit i ein god stol heime?

  Svar på denne kommentaren

 10. Jeg bruker selv Galaxy Tab, og begynner å få en følelse av hva den kan gjøre for meg. den er utvilsomt litt ‘uferdig’, men fungerer godt som en utvidelse til smarttelefonen (iPhone). Bugs i tekstbehandlingsprogrammet gjør ar denbav og til nekter å skrive en gitt bokstav, og naturlig nok stopper da det hele opp. Som dere ser mangler den stavekontroll (i hvert fall i felter på webskjema som her), noe som er særdeles irriterende når det dreier seg om en touch screen (det er ike til å unngå at man puncher en del feil). Den setter heller ikke stor bokstav etter punktum. Det største irritasjonsmomentet er allikevel at man må skifte til tall-tastatur for å sette komma (eventuelt holde punktum inne i flere seunder, for deretter velge komma). Et såpas vypig brukt tegn burde som en selvfølge være på hovedtastaturet.

  Best er den når man er på farten. I situasjoner hvor jeg tidligere benttet iPhone’en til å skrive en epost (hvilket som kjent er et mareritt med litenskjerm og enda mindre taster), er det nå naturlig å svare på all epost når jeg har et ledig øyeblikk. Det er for meg helt uaktuelt å dra frem laptopen på en kort togstrekning, eller mens jeg venter på maten på en junkfoodsjappe. I slike tilfeller er en ‘større telefon’ perfekt; starter umiddelbart, rask og brukervennlig.

  Til sist er den kjekk å bruke som handleliste (plass til hele oppskriften på skjermen). Høyttalerfunksjonen for telefonen fungerer meget bra (god mic og høyttalere), og sudoku er igjen blitt gøy. Etter mitt skjønn er det en selvfølge å ha tvilling-sim i denne, da den ikke alene dekker behovet som en telefon. Den medfølgende nettleseren er tragisk, men heldigvis finnes det Opera mini for Android. Når bugsene er ryddet opp i, og nettleseren er byttet ut er dette et kjekt redskap som øker produktiviteten når man er i farten.

  Svar på denne kommentaren

 11. Vi gleder oss til å høre NRK Betas vurdering. Ta gjerne med en vurdering av LYD kvalitet, både for denne og andre kommende maskiner under test. Stereo avspilling ? Kvalitet ? Stereo mikrofon (som den nye Nokia n8) ? Stereo FM radio ? Lillebror mobil Galaxy s GT i9000 har jeg her, og den leveres med mono FM radio. Håper denne retro-mono bølgen snart ebber ut !

  Svar på denne kommentaren

  • Hvordan er lyden når man har koblet den opp mot stereoanlegg eller headset? (Har lest at Galaxy S har en irriterende default EQ som ødelegger lydbildet. Har gTab arvet dette?)

 12. Fin device, men jævlig dyr! NRK P3 nett har hatt den en stund, og vi gleder oss til å lage en Android-versjon av Urørt sin ipad-app til den 🙂

  Det gøyeste på Galaxy (bortsett fra at gui er som snytt ut av iphone/ipad) er den alternative skrivemåten, hvor du drar fingeren fra bokstav til bokstav på skjermtastaturet. Funker forbausende bra!

  Svar på denne kommentaren

 13. Hvordan oppleves utvalget av apps? Og klarer Galaxy Tabs 7″ skjerm å tilføre forbedret brukergrensesnitt i forhold til en smarttelefon? Dette er Apples hovedargument for at iPads skjerm 9,7″ i 4:3. De mener en 7″ skjerm i 16:9 ikke er egnet for å lage apps som skiller seg noe særlig fra mobilsegmentet. Hva mener dere?

  Svar på denne kommentaren

 14. Håvard Risebrobakken

  Jeg ønsker den testet i vanlige situasjoner.. dratt utallige ganger opp og ned av sekken, slengt på stuedøren, slengt i sofaen, dratt med på location, ned i trang kamerabag, ut i kulde, inn i varme.. Sånn jeg ser for meg å bruke en tablet…

  Svar på denne kommentaren

  • Den er elendig på PDF pga. skjermstørrelsen – IPAD fungerer bedre til dette – også pga. skjermstørrelsen. For ebøker spiller det mindre rolle.

 15. Jeg har hatt min iPad i 3 uker. Basert på egne erfaringer ville jeg vurdert:
  1) Hvor godt egner den seg til å lese aviser og tidsskrifter på?
  2) Hvor godt egner den seg til å lese ebøker på?
  3) Hvor gode er applikasjonene som integrerer mot e-post, sosiale medier og rss?
  4) Hvor godt egnet er den til å vise film og tv-programmer? (NRK, YouTube, filmleie og kjøp, fjernkontroll for TV’en)
  5) Hvor godt egnet er den til å produsere innhold? (Tekstbehandling, presentasjon, regneark, notatprogrammer, mock-up-programmer osv)?
  6) Hvor godt egnet er den til å vise presentasjoner med projektor?
  7) Hvor egnet er den som spillplattform?

  Jeg synes ikke disse dingsene er attraktive som telefoner. Datatrafikk over 3 G-nettet fungerer også glimrende med en Android 2.2 telefon som WiFi hotspot. De fleste har vel telefonen i lomma uansett?

  Svar på denne kommentaren

  • Jon Bertelsen (svar til Øystein)

   Telefonfunksjonen var faktisk det som overrasket meg mest positivt med Galaxy Tab. Jeg tenkte som deg, at den biten kom jeg ikke til å bruke. I og med at både mic og høyttalere er meget gode, tar jeg meg svært ofte i å la Tab’en ligge ved siden av tastaturet på pc’en, hvor jeg kan føre en en normal samtale samtidig som jeg jobber på pc’en. Dette er ikke mulig med iPhone, grunnet elendig mic/høyttalere (mulig det er andre smarttelefoner som er bedre på dette).

  • Min HTC desire har nok veldig god mikrofon. Jeg bruker den greit hands-free i bilen uten ekstra mikrofon. Jeg ser at det nok kan dukke opp flere fornuftige anvendelser for telefon-funksjonene i tablets etter hvert. Men foreløpig synes jeg det er et godt poeng å slippe å ha sim-kort og abonnementsavgifter i tablet, Kindle osv. Ofte koster jo enhetene også mer med 3G (Galaxy er jo ikke billig, iPad blir vel tusenlappen dyrere med 3 G og Kindle drar seg opp med en del hundrelapper).

 16. Hieronymus Bosch

  Jeg synes det er trasig at jeg på min nyinnkjøpte Galaxy Tab ikke kan se Norge Rundt og rundt… Eller andre programmer i NRK Nett-TV for den saks skyld… Derrick, f.eks… Hvis jeg prøver, blir jeg bare møtt av en blå firkant med et spørsmålstegn inni. Det er dumt. Eg vil sjå Derrick på bussen!

  Svar på denne kommentaren

 17. Fredrik Graver

  For meg er hvordan det er å lese og håndtere A4 dokumenter alfa og omega. Jeg får utrolig mye papir – ikke bare tekstdokumenter – jeg skal forholde meg til og noterer hyppig. Det jeg ønsker meg i en tab er en elektronisk erstatning til alt dette papiret, men det må være lett å lese, lett å lage/finne bokmerker, lett å notere. (Og det må være farger; dermed egner dages lesebrett seg ikke – i alle fall ikke min iRex selv om jeg elsker at jeg kan notere med pen iden).

  Svar på denne kommentaren

  • Det er der jeg er mest skeptisk til Galaxy’en. Til lesing av pdf’er, aviser og tidsskrifter er ikke 9,7 tommer for mye. Neste gang jeg kjøper tablet blir det nok heller 11,6 tommer enn 7. Og stor svart sørgerand rundt skjermen, slik både iPad og Galazy har, det trenger jeg ikke.

 18. Avspilling av HD video og hvor godt programmer skalerer seg opp mot den større skjermen. Spent på blant annet hvordan Angry Birds vil fungere på denne.
  La oss si at du tar med den på bussen og det plutselig begynner å regne. Når du da skal av bussen så vil det sannsynligvis være vanskelig å unngå at den vil være helt tørr før du kommer deg under tak igjen. Med andre ord en test over hvor godt den takler fuktighet i forhold til vanlig norsk bruk.
  Dessuten sjekke hvordan batteritiden har blitt etter at man har installert alle de programmene man ser på som nødvendig.
  Hvor godt fungerer fjernstyring av en datamaskin og hvor lett/nyttig det er å roote den.

  Svar på denne kommentaren

 19. Anders Svenneby

  Det viktigste for meg er å sjekke ut ulike e-bokformater, samt tilgjengelighet, dvs. hvor kan jeg lett laste ned bøker for denne like enkelt som for f.eks Kindle? iPoden min har en autorisert Kindleapplikasjon som fungerer utmerket, og der kan man laste ned en bok fra Amazon med EN fingerberøring.
  Er dette like enkelt på Samsungen?

  Dessuten; i hvor stor grad kan den erstatte netbooken min når jeg er på farta? Kan jeg redigere dokumenter i officeformat?

  Og sist, men ikke minst: Ser jeg like kul ut når jeg sitter på kafé med denne som hvis jeg hadde hatt en iPad? 🙂

  Svar på denne kommentaren

 20. Lurer på to ting med galaxy så langt, som dere gjerne kan belyse;

  1 bruk i kontorsettign, apple har keynote og leser pdf, ppt veldig fint – hva med galaxy?
  Google docs? Dedikerte apps? Microsoft?

  2 standard ebok leser kun lese, highligt, ikke notater ???
  Samme kindle app? Hvorfor / ikke?

  Er det ellers noen rykter, tanker rundt deling av android market etter type, jf iphone vs ipad apps?

  Svar på denne kommentaren

 21. Har iPad og er meget godt fornøyd med den på alle områder bortsett fra 2 punkter;

  1. iPad`en cacher for lite av nettstedene jeg besøker, blir en masse venting på sider jeg «nettopp» besøkte – irriterende:)

  2. Det virker på meg som CPU`en er litt i det svakeste lagt – tenker da på at surfeopplevelsen kunne vært litt mer smooth.

  Er Galaxy Tab`en vesentlig bedre på de to nevnte punkter blir det etter all sannsynlighet et bytte om ikke så lenge.

  \\Morten

  Svar på denne kommentaren

  • Bjørn (svar til Morten)

   Vel – surfer du på aviser blir du fort irritert over Galaxy tab – for de oppfatter den som en mobil og gir deg miniversjoner av sine nettsider. Dette er såpass irriterende at jeg desidert foretrekker IPAD enn så lenge – men det varer vel ikke det heller før avisene i norge også skal gi meg ipad-versjoner….

   Størrelsen på skjermen gjør også at IPAD fungerer bedre. Skriving er ikke så lett – ene og alene pga. størrelsen på «tastaturet». Dette er bedre på IPAD.

   Jeg har ikke blitt imponert av hastigheten på nettsider – det er omtrent det samme.

   Noe annet som irriterer: om man laster inn en alternativ nettleser på Galaxy tab- får man spørsmål om hvilken nettleser man skal bruke når man klikker på lenker.

  • ole hermansen (svar til Bjørn)

   Det er en enkelt innstilling i nettleseren der du bestemmer om den skal oppfattes som «desktop» eller «mobil»

   Kan også anbefale dolphin nettleseren for en mye bedre surfe opplevelse på Samsung Galaxy Tab 🙂

  • Anders Svenneby (svar til Lars)

   iPaden gikk først ned i blenderen etter å ha blitt delt i to. Det slipper man kanskje me gtaben, som har et hendigere format 😀

 22. Hei
  Hva jeg mener dere bør teste:
  Batterilevetid og Ladetid?
  Skjerm i sollys?
  Kompatibilitet med filer du har hjemme/jobb på din pc/mac?
  Lyd-video ut og inn kvalitet med forskjellige formater?
  Garanti og servicemuligheter?
  Utvidelsemuligheter imho er minnekort plass en viktig bit.
  Hvilke bluetooth enheter snakker de med (mus,tastaturer, stereohodetelefoner++)
  Lykke til med testen

  Svar på denne kommentaren

  • En ting er bluetooth-tastatur, men også om denne støtter norske tegn/norsk layout. Testet bluetooth på Galaxy S I9000, med Android 2.2, og det funker i og for seg fint det. Ser ut som det er støtte for HID, men norske tegn var en annen sak…

   Kunne også vært interessant å høre om dere greier å få tak på en USB Standard port adapter. Funker den mot ordinære USB tastatur? Hva med kobling opp mot kamera?

 23. Vi testet gTaben

  […] noen uker siden ba vi dere lesere om å sende inn forslag til hva vi kunne teste på Galaxyen. Denne uka skal jeg ta for meg en del av det som ble sendt inn, og svare etter beste […]

  Svar på denne kommentaren

 24. og når det gjelder testing så er det viktigste for min del at man møter minst mulig dead-ends når man surfer. jeg ser mye trailere, nett-tv osv..

  i forhold til hvordan det reklameres for iPad/Phone og Samsung Galaxytab/S, så virker det som vi er i steinalderen når jeg faktisk skal bruke produktet.

  Svar på denne kommentaren

 25. Kunne tenkt meg at dere så litt på hvordan den medfølgende nettleseren takler vanlig nettbank med innlogging ved hjelp av java. Tror det skal være problematisk og kanskje dere finner en vei utenom?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.