nrk.no

Fraklipp, resirkulert

Kategori: Video


oops av Chris BeckmanVimeo.

Chris Beckman fra Springfield, Missouri, official birthplace of Route 66 har laget denne videoen av biter han skrapt sammen fra YouTube. Men han har ikke tatt de bitene folk pleier å bruke: Småunger som løper i veggen eller dyr som gjør søte ting. Han har brukt de bitene som i filmens glansdager havnet rett på gulvet i klipperommet og som i våre dager stort sett redigeres vekk og slettes. Bitene vi kaller fraklipp.

Det har gjort ham til en vinner i kategorien Experimental i 2010 Vimeo Awards og medfører også kommentarer som An amazing snapshop of human existence eller Picking my jaw up off the ground. Amazing.

NRKbeta synes denne filmen er relativt herlig, men endel av våre lesere vil nok sikkert gjespe bredt og strekke armen etter fjernkontrollen – begge deler er helt legitime reaksjoner. Men vi kan vel enes om at redigeringsjobben er upåklagelig.

4 kommentarer

 1. Ida Aalen / @idaAa

  Redigeringen er helt NYDELIG da!

  Vanligvis har jeg alt for kort oppmerksomhetsspenn for arty videoer på Vimeo, men hver gang jeg har lyst til å lukke denne videoen for å gjøre noe annet, så flyter jeg over i en ny episode..

  Minner meg nesten litt om sånn set så ut når vi vandret rundt i John Malkovich sin underbevissthet i «Being John Malkovitch.» Plutselig et helt annet sted.. helt sømløst.

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Ida Aalen / @idaAa)

   Der tror jeg jammen du klarte å formulere hva som er magien i dette. Flow-opplevelsen – det at man ikke klarer å finne det logiske punktet å hoppe av underveis.

  • Jeg skrudde av videoen mens hu jenta lå på bakken og det ikke kom bil..

   «men endel av våre lesere vil nok sikkert gjespe bredt og strekke armen etter fjernkontrollen»

   Der traff du meg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.