nrk.no

Spar på vannet, ellers dør fisken

Kategori: Snacks


Enkelt og greit. Sløser du med vannet når du vasker hendene dør fisken foran øynene dine. Ikke spesielt miljøvennlig med tanke på fisken, men om det kan redde verden er det kanskje OK å ofre en gullfisk eller to foran øynene på en som sløser?

Link: http://m.inhabitat.com/2010/09/14/fishbowl-faucet-encourages-water-conservation-or-else/

5 kommentarer

  1. Jaha? På jobb hanger det plakater om at håndvask i 5-8 sekunder bare fjerner nn% av bakteriene, og at det anbefales minst 15 sek, og helst 30 sek med såpe og dyrebart gullfisk-vann.

    Skulle likt å se gullfisken i vann som holder 40-50 grader.. 😉

    Svar på denne kommentaren

    • Roy H. Frimanslund (svar til NinjaKeen)

      Vann kilden for fisken og springen er separate står det på kildesiden samt at det ikke blir nevnt hvor lang tid det faktisk tar før vannet kommer til «stopp» punktet som er akkurat nok til at fisken overlever.

      Temperatur, vannmengde og friksjonen bestemmer hvor mye smuss som kan løses opp og fjernes, dette sammen med såpen som løsner og bryter opp partiklene er viktig, faktisk tid som er anbefalt vil ofte være avhengig av disse faktorene og om det brukes desinfiserende middel etterpå. Når jeg jobbet i et selskap som produserer matvarer, var kravet at hender skulle vaskes med 2 innsåpninger + en desinfisering, dersom du andre sammenhenger benytter deg av 2 innsåpninger tar du faktisk nesten 100% av smuss og bakterier vekk fra hendene dine. 🙂

  2. Dette er morsomt, men ikke relevant til Norge. Vi har nemlig overflod av vann og dermed ikke mye grunn til å spare på vannet vårt sånn generelt. Men man skal ikke langt før man er i land hvor det faktisk er begrensede vannressurser.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.