nrk.no

Hva skal skje når man klikker?

Kategorier: Design & NRKbeta


@haeric skriver

Har han rett ?
Hva tenker dere?

31 kommentarer

  1. Anders Hofseth (NRK)

    Dere har selvfølgelig helt rett alle sammen (eller ihvertfall 94% av dere).

    Det eneste som er litt upraktisk er at dette ikke er noe som løses ved å sette et kryss i en rute i publiseringssystemet vårt WordPress. Det skaper tvert imot masse hodepine for vår resident brainiac, ifølge ham selv.

    Er det noen som har noen råd om hvordan dette kan løses pent og greit – og helst på en måte som overlever neste oppdatering av WP?

    Svar på denne kommentaren

    • Henrik Lied (NRK) (svar til Hein Haraldson Berg)

      Neida, sjølvsagt ikkje. 🙂

      Men slik det fungerer for forfattarane i dag, er at dei set inn eit bilete ved å bruke den tradisjonelle WordPress-bildeinnsetjaren. Den wrapper så biletet i eit A-element, som igjen refererer til originalstorleiken til biletet. Eit JavaScript går så gjennom alle A-element som refererer til (jpg|png|gif), og presenterer desse i ein «lightbox».

      Det blir fort veldig rotete om ein skal legge til «conditions» for ting som dette, ved å f.eks. køyre innhaldet gjennom eit regulært uttrykk (regex) for å erstatte desse lenkjene med lenkjer til saka.

      Viss det er konvensjonen i WordPress-land, skrik gjerne ut. 🙂

    • Håkon Erichsen (svar til Henrik Lied)

      Enig i at det høres forferdelig knotete ut. Har ikke wordpress noe konsept om «artikkelbilde»? Altså et enkelt bilde som representerer artikkelen, i motsetning til bilder inni artikkelen?

      Jeg har ihvertfall irritert meg grønn over at jeg ikke kommer til artikkelen når jeg trykker på bildet, godt å se at jeg har flere med meg! 😉

    • Får inntrykk av at det er litt vanskelig å rette opp slike små «bugs», kan man ikke gå over til et format som har litt mer redigeringsmulighet? F.eks Drupal istedenfor WordPress?

  2. Hein Haraldson Berg

    Skjønner helt ærlig ikke hvorfor dette i det hele tatt er noe tema. Følg konvensjoner fra de aller fleste andre større nettsteder, send meg rett til artikkelen.

    Selv om noen nok foretrekker å komme til bildet (og da fortrinnsvis en større versjon), tror jeg ikke det er mange som forventer det. Og på nettet handler det gjerne om å ligge så tett som mulig opptil brukernes forventninger.

    Ønsker dere å tilby oss en lenke til en større versjon av bildet—flott, men legg dette til detaljvisningen av artikkelen, og vis det gjerne kun ved mouseover på bildet eller liknende. 🙂

    Svar på denne kommentaren

    • Anders Hofseth (NRK) (svar til Hein Haraldson Berg)

      Eneste grunn til at det er tema, er at publiseringssystemet er satt opp slik som standard og at vi ikke vet om noen enkel måte å endre det på. Kunne vi endret det i en avkryssingsboks, hadde vi gjort det for lenge siden…

  3. På srib.no brukar eg eit Custom Field for hovudbilete. Dette gjer til at eg kan wrappe kommandoen som hentar ut custom-field-bilete-URL-en på følgjande måte:

    <a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Permanent lenke til <?php the_title(); ?>">ID, 'Hovedbilde', TRUE);
    ?>" alt="" /></a>

    Fungerar greit for oss, iallfall 🙂

    Svar på denne kommentaren

    • Pokker!

      Den rette koden skal vere:

      <a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Permanent lenke til <?php the_title(); ?>"><img class="framsidebilde" src="<?php $bilde = get_post_meta ($post->ID, 'Hovedbilde', TRUE);
      ?>" alt="" /></a>

    • (Treng kommentarredigeringsmogelegheit!)

      Problemet — som eg plutseleg innsåg — er sjølvsagt å få denne til å verke bakover på eldre artiklar. Då treng ein noko litt heftigare enn den pinglete koden eg brukar her.

    • Anders Hofseth (NRK) (svar til tanketom)

      bakoverkompatibilitet er ikke så viktig, tror jeg.

      Saker sklir av forsiden i løpet av en uke eller to, så trafikken til eldre sider blir via søk og lenker – og et marginalt antall som blar seg månedsvis tilbake i forsiden. Sistnevnte vil sikkert tåle en suboptimal navigasjonsopplevelse.

    • Då trur eg eigentleg ein eller anna form for implementering av Custom Fields er ok. Når det er sagt, så kan det vel hende at diverse innstikk som tek seg av biletefilene dykkar ikkje lenger vil fungere optimalt.

    • Lurt! Eg har som vanleg ikkje haldt meg fullstendig oppdatert på alt dette, men verkar greit å sleppe beskjæringa (sjølv om eg brukar ein plugin for manuell beskjæring).

  4. Helt enig med Håkon! F.eks. på «Lydverket» sine sider, er det alltid like kjedelig å oppdage at alle linkene jeg har valgt «åpne i bakgrunnsfane» på bare viser bilder! Jepp, jeg lærer heller aldri 😛

    Svar på denne kommentaren

  5. Som blogg i standard format syns jeg det er helt naturlig at linken peker til bildet i full størrelse. Da de fleste andre blogger er slik har jeg blitt vant til det. Men de fleste andre blogger viser også hele artikkelen på forsiden, noe som gjør at man ikke trenger å klikke seg inn på innlegget for å lese alt. Når man i dette tilfellet bruker «Les videre» linker, som blir mer og mer vanlig, er det kanskje mer naturlig at bildet går til innlegget i stedet. I mine øyne står valget mellom en vanlig blogg med fulle artikler på forsiden og linker som peker til bildet, eller en blogg i magasin/avis format hvor man må klikke seg videre inn for å lese hele artikkelen.

    Svar på denne kommentaren

  6. Noe alla dette på forsiden vil kunne gjøre biffen:

    $(function(){
    $('article.post a[href$=".jpg"][href$=".jpeg"][href$=".gif"][href$=".png"]').each(function(i){
    $(this).attr('href',$(this).closest('article').find('footer a.read_more').attr('href'));
    this.onclick = '';
    });
    });

    siste this.onclick = » er for å fjerne shutterbox eventet. Eller bare fjern det fra koden på forsiden, og kun ha shutterbox koden på artikkelsidene. Litt usikker på hva dere faktisk vil ang. den shuttersaken. Er sikkert ikke perfekt, men et lite forslag. Kunne sikkert prøvd litt mer generiske selectors for å overleve evt. wordpress updates.

    Svar på denne kommentaren

  7. Adrian K. Eriksen

    Helt klart sende til artikkel. Spesielt på iPhone! Nesten umulig å komme ut av bildet når en først har vært så uheldig å trykke på bildet (gjerne som følge av at bildene laster tregere enn teksten).

    Apropos iPhone: når jeg trykker på «Siste Kommentarer» blir jeg slynget milevis nedover på siden. Kan dere fjerne denne «funksjonen» når dere detekterer en iPhone?

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.