nrk.no

yr.no trenger oversettelsestips

Kategori: Design

Skjermskudd yr-skisse

Skjermskudd yr-skisse

Yr.no ble lansert i 2007, og ble raskt Norges største værtjeneste. I juli passerte vi 3 millioner unike brukere! Siden starten har ny funksjonalitet og nye tjenester stadig blitt lagt til. Nå har tiden kommet for en redesign og opprydning.

Noen av våre designmål er:


– Forenkle presentasjonen
– Tilrettelegge for større grad av personalisering
– Ta høyde for brukerinvolvering fremover
– Tilrettelegge for forbedret kartpresentasjonen

Vi ønsker å involvere brukerne i prosessen
I våres begynte vi med en brukerundersøkelse for å kartlegge hvordan dere bruker yr.no og hva dere ønsker dere. Nå har det dukket opp noen spørsmål underveis, som vi gjerne vil stille til dere NRKbeta-lesere. Vi vil også så tidlig som mulig åpne opp for betatesting av yr.no.

Mer personalisering
Tilrettelegging for større grad av personalisering er ett av våre designmål. Ett av tiltakene vi ønsker å iverksette nå, er å gi brukeren mulighet for å sette et sted som sitt standardsted. Men ”standardsted”, høres veldig teknisk ut. ”Hovedsted” og ”defaultsted” fungerer heller ikke. Det er altså her vi frir til dere NRKbeta-lesere. Hva skal vi kalle det?

Skjermbildene under viser hvordan AOL Weather og CNN Weather har løst dette:

AOL:
Skjermskudd fra AOL.com/weather

CNN:
Skjermskudd fra CNN.com/weather

Slik kan det altså se ut på vår nye versjon av yr.no:
Skjermskudd fra yr.no-skisser

Har du noen forslag til hva vi skal kalle det på norsk?

57 kommentarer

  1. Jørgen Hovelsen

    Noen tanker:
    – «Husk dette stedet»
    – «Sett som mitt hjemsted»
    – «Ta vare på dette søket/stedet»
    – «Sett som standard neste gang jeg bruker yr.no»
    – «Markér/Merk med [ett eller annet]»

    Svar på denne kommentaren

  2. Noen foreslo «favorittsted» og dette blir mest semantisk korrekt synes jeg.

    «Hjemsted» blir ikke nødvendigvis riktig, fordi du skal kunne angi et sted som ikke er ditt hjem, f.eks. der man jobber.

    Må huske at folk har forskellige cookies på jobb-PCen enn på hjemme-PCen, og at man derfor kanskje vil ha et favorittsted på jobb, og et favorittsted hjemme. (Så lenge man bruker cookies for å styre denne informasjonen)

    Ev. kunne man vurdert «sett til standardsted på denne PCen» eller lignende språk som gjør det klart for brukeren at det er per PC valget gjelder.

    Svar på denne kommentaren

  3. Microsoft bruker alltid «Sett som standard» for «Make default» noe som er en gjennomført «standard».
    «Save location»=Lagre sted, enkelt og greit.
    «Make it my hometown» = mitt hjemsted
    «Add to my cities» = Legg til mine steder/Nytt sted

    Å oversette cities med by/byer bør unngås da lille Norge har flere steder en byer 😉

    Svar på denne kommentaren

    • Hei

      Som du sikkert ser selv, er det omtrent like mange meninger som det er synsere, hvilket ofte er tilfelle. Men i forhold til begrepet «favoritt» i dette tilfelle vil jeg bare skyte inn at en kan ha flere favoritter (som f.eks. bokmerker i nettleseren), men kun ett sted man definerer som «hjem» (nok en gang som f.eks. i nettleseren).

      my $0.02

  4. Jon Harald Søby

    Så enkelt som overhodet mulig: «Hjem». Drit i at det kanskje ikke er hjemstedet til brukeren, det er intuitivt uansett. Om det går an å velge flere steder ville jeg kalt det «Mine steder».

    Svar på denne kommentaren

  5. Hjemsted/heimstad! Synes ikke vi skal heeeelt overse det faktum at AOL/CNN Weather har valgt «Make it my hometown», hvor «hometown» mest naturlig oversettes som hjemsted (heimstad). Jeg vet at de fleste legger en spesiell betydning i ordet «hjemsted», men det gjør vel også de fleste amerikanere? Likevel har de valgt å bruke begrepet «hometown», synes ikke vi skal gjøre det annerledes.
    Forøvrig synes jeg det er interessant at AOL/CNN Weather velger å bruke «Add to My Cities». Finnes det virkelig ikke noe sted i USA som _ikke_ kan regnes som en by (city)??!! Hvorfor valgte ikke de «Make it My Place»?
    God helg/hælj/weekend!

    Svar på denne kommentaren

  6. Heimstad eller standardplassering.

    Men du.. Kunne vi fått vervarsel for strekning? No er vi snart over i vintersesongen, og eg har ofte sakna vegvarsel. Det vil seie ei vermelding for heile vegen frå Vestlandet til Austlandet eller omvendt, med sjølvvald rute (det finst mange). No i september/oktober er det eit spørsmål om det vert vinterdekkføre, eller om ein kan unngå det ved å ta ein annan veg eller køyre på eit anna tidspunkt. Dvs eit temperatur- og snøvarsel som gjeld heile vegstrekninga, i staden for at ein må finne enkeltpunkt langs ruta. Seinare er det snøstormar ein vil unngå. I alle fall om natta.

    Som hobbyflygar hadde eg hatt spesielt stor glede av ver- og vindvarsel ulike høgder langs ei sjølvvald rute uavhengig av vegar på bakken, men det er vel langt fram..

    Svar på denne kommentaren

    • Å jaaaaa, strekningsvêr har eg òg sakna!
      Det kulaste hadde vore å få eit varsel som faktisk gjeld for det tidspunktet du planlegg passere ein stad (gitt eit startstidspunkt ikkje for langt fram i tid). På reiser opptil 8-10 timar vil ikkje vanlege pausar har noko stor tyding, elles kunne det vere støytte for via-punkt og justering av tida der.
      («start fra Trondheim 10:00 til Arendal via (Lillehammer (pause til neste dag kl 09:00)» og Oslo (3 timar pause))»)

      Varsel for kvar 100. kilometer er vel kanskje passe, eventuelt med tillegg av spesielle stader som brukarane (delvis) kunne vere med å definere: dei største stadene langs ruta, via-punkta, fjellovergangar, stader med spesielle vêrsituasjonar etc.

      Zoom til alle punkt ein ynskjer med vêrvarsel der går òg an, men det er greitt å kunne få ut ein enkel oversikt på ei (skjerm)side over reiseruta, for t.d. utskrift.

      Når det gjeld kva funksjonaliteten med stader i lista mi skal kallast så synst eg «Mine stader på denne PCen» og «Min startstad» er fint – eg synst det kling bra å ha med «min» på begge vala.

      «Heimstad» blir feil, eg er ikkje alltid heime. Så lenge det ikkje er mogleg å logge inn og lagre stadene i ein profil, synst eg det må kome tydeleg fram at valet gjeld for «denne PCen», men det treng ikkje stå på begge vala dersom dei står like ved kvarandre.

      Vert «Min startstad» automatisk inkludert i «Mine stader»?

  7. beta.yr.no sniklansert i går

    […] har jobbet med redesign av tjenesten i noen måneder. Her på NRKbeta har vi tidligere bedt om oversettelsestips og fortalt hvordan vi pusser opp fasaden på […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.