nrk.no

NRK.no – nå også uten annonser

Kategorier: Markedsføring,Media & NRK


NRK.no fremstår fra i dag uten reklamebanner og annonser, både på førsteside og undersider. Vi har benyttet anledningen til å fikse litt på utseendet vårt også.

Styret i NRK bestemte i april måned at NRK.no skulle fremstå stort sett uten reklame. Og i dag er selve dagen hvor annonsebryterne skrus av.

De første ukene uteblir alle annonser, men noen få reklameflater vil etterhvert gjenoppstå i form av noen mindre annonser til NRK-relaterte produkter. Det være seg salg av billetter til MGPjr. eller hørespill på CD. NRK.no har fortsatt muligheten til å knytte til seg sponsorer på helt spesielle opplevelser eller tjenester – hovedsakelig innenfor sports- og kulturarrangementer. Det var denne muligheten som sikret at NRK.no kunne tilby brukerne sine ”OL-spilleren” med opptil ni samtidige direktesendte øvelser i HD-kvalitet, samt fullstendig oppdaterte og dynamiske start- og resultatlister.

Bortfall av annonseplassen har åpnet for en liten redesign- og moderniseringsjobb – både på førstesiden og på artikkelsider:

På førstesiden er annonseloftet over hovedmenyen og NRK-logoen byttet ut med tre felter for aktuelle saker, mens et ”Aktuelt”-felt under hovedmenyen er fjernet. I tillegg dukker det i løpet av dagen opp et felt i hovedfeltet til venstre på forsiden. Her kan brukeren velge å få de siste nyhetene fra ”sin” region sammen med sitt lokale værvarsel.

EDIT: Og så må vi selvfølgelig nevne at nett-tv har fått ny design, med bildekarusell på forsiden (vi droppet cover flow etter å ha spurt NRKbeta-leserne) og med informasjon om anbefalt aldersgrense, tids- og sonerettigheter på serie- og programsidene. I tillegg har seriesidene blitt tydligere og avspillervinduet blitt større. Dette er gjort som en midlertidig tilpasning til det reklamefrie NRK – teknologien under panseret er fortsatt 10 år gamle Nett-TV – enn så lenge.

På artikkelnivå har vi fjernet venstremenyen, gjort flatene mindre grå, med færre streker og bokser, i tillegg til å fjerne annonsene, selvsagt.

Men vi gir oss ikke her. Denne høsten skal det jobbes hardt med å utvikle nye konsepter, design og funksjonalitet som skal gjøre NRK.no et bedre sted for deg å være som bruker:

 • Et stort og omfattende arbeid for å lage en ny nett-tv/nett-radiospiller som fungerer på alle plattformer er allerede i gang. Målet er å gi brukerne en helt ny opplevelse når det gjelder tv- / radiokonsum før påske neste år.
 • Metadata og tags har vært, og er, en akilleshæl i NRK.no. Dette er også noe vi kommer til å jobbe hardt med for å skape nye og enklere veier inn i NRK-universet.
 • Vi setter også i gang et stort arbeid for å endre design og funksjonalitet på artikkelsider. Her trenger vi alle gode innspill. Hva gir en god leseopplevelse? Hvilke elementer bør en artikkel inneholde? Hva slags funksjonalitet bør artikkelen ha i forhold til deling, kommentering, brukermedvirkning? Hvilke andre nettsteder bør vi lære av?

Målet er også her å gi dere brukere en langt bedre opplevelse i løpet av våren 2011.

Denne opprydningen og struktureringen vil også bidra til at vi raskere og bedre kan komme med skreddersydd innhold til nye telefoner, padder og plater. Kom gjerne med innspill på endringene vi har gjort i dag, eller på hva NRK.no bør gjøre i månedene som ligger foran oss.

105 kommentarer

 1. Kan dere ikke droppe alt over den svarte menylinjen på toppen? Det var kanskje det jeg gledet meg mest til designmessig. Det er så pent med den svarte linjen helt på toppen. Nå er jo bare ekstern reklame på toppen byttet ut med like stygg egenreklame.

  K.

  Svar på denne kommentaren

  • Jeg er helt enig om at det er alt for mye bilder og alt for lite luft på forsiden, ser ut som om man skal presse inn mest mulig informasjon/bilder inn på siden.

  • Bildebruken blir ekstra rotete fordi saker som ligger ved siden av kvarandre ikkje har bildene på linje. Det vil seie, toppen av bildene ligger likt, men ikkje bunnen. Ein liten redigering av bildet eller justering av størrelsen ville ha gjeve eit mykje penare og ryddig utseende. Kor bra det kan bli har ein sett når nrk.no har hatt to relaterte saker der bildene er venstre og høgre halvdel av eit større bredt bilde. Det har vore ein estetisk nytelse.

  • Hmm nå ser eg at nrk.no/verden/ faktisk gjer dette konsekvent. Håper det kan funke for dei større bildene dokker bruker på forsida også.

  • Nrk.no har beveget seg i en veldig tabloid retning. Både når det gjelder bildebruk, layout og måten artikler framstilles. Dette er vel strengt tatt ikke nødvendig lenger, når NRK ikke er avhengig av klikk for å få annonsører. Tips: Ta en titt på dagsavisen.no

 2. To tanker slår meg. «Fantastisk» og «på tide». Nrk.no var allerede en av de bedre nyhetssidene på nettet, med godt stoff og jevnlig oppdatert. At reklamen forsvinner er et stort pluss. På den andre siden føltes reklamen som et spytt i ansiktet etter en betalt lisensavgift, usikker på hvor mye jeg vil applaudere noen som slutter å spytte meg i ansiktet.

  Ny mediespiller høres også ut som gode nyheter. Flash-spillere finnes over alt. VG har en, YouTube har en, ABC har en, og grunnen er enkel, det er utbredt og omfavnet på tvers av systemene. Dagens Windows Media Player funker greit i Windows, men har man Mac eller bruker Linux er det snakk om halvveise løsninger i beste fall. Glad dere ikke vil gi faen i utskuddene lengre.

  Svar på denne kommentaren

 3. Ved å fjerne annonser så taper dere annonseinntekter, men dere tjener kanskje på antall besøkende.

  Personlig kan jeg fortelle at jeg surfer innom nyhetsider hver dag. I mange år har jeg lest nyhetene på vg.no (med adblock plus for mozilla for å fjerne mesteparten av reklamen), men etter at nrk.no ble reklamefritt så har jeg skiftet slik at jeg i dag leser mest nyheter gjennom nrk.no.

  Svar på denne kommentaren

  • Hehe, ja Vg er en av de store reklame belastede sidene. På et Pc forum tipset jeg kar som hadde store problemer med hastigheten på siden, om Firefox med Adblock. Hastighet gevinsten hans ble på mange prosent.

 4. Glimrende nrk.no! Annonsefritt og informativt! Yes – you can! Fra min nett-debut i 1997/1998 har jeg bruke ABC Startsiden som… startside. For 4 uker siden ble jeg lei av annonser og tullete kontakt-annonser på Startsiden. Ren annonse-prostitusjon. Var vel også litt avhengig og Startsiden hemmet produktiviteten!
  «Rusfri »
  Vel – jeg byttet ABC Startsiden med nrk.no. Hurra!Mye lettere enn jeg trodde,og mye mer blir gjort i løpet av arbeidsdagen! Anbefales!

  Svar på denne kommentaren

  • Kryllbeta (svar til Atle S)

   På tide, men fjern egenreklamen ellers er det like annoying.

   Og alle som surfer mye på nett har vel installert adblock for lenge siden? og dermed slipper man all reklamedriten.
   (annonsørene burde innsett dette for mange år siden)

   Annonsørene taper vel over 9000 på folk som blocker reklamen ^^

 5. Hva er det med norske nettaviser/nettsider og store krigstyper overalt? Første linje stor, neste litt mindre, en sak større enn den andre.

  Dette er noe som er tenkt ut for at folk skal kunne se avisforsider mens de står i kø i dagligvarehandelen — en anakronisme på nett!

  Svar på denne kommentaren

  • Dette har jeg også lurt på. Store bilder og store typer er ganske slitsomt.

   Bra at reklamen forsvinner, men jeg er enig med andre over her at den svarte tittellinja bør stå øverst.

   En annen ting med framsida: Hvorfor lages det sensasjonaliserte titler på sakene på framsida? De er som regel forskjellige fra titlene i selve sakene. Er det et uttalt mål at NRK på nett skal konkurrere med tabloidene? Jeg synes det er litt skuffende og synes det er vanskelig å skjønne hva slags profil NRK egentlig har/vil ha på nett.

  • Er jo kjekt for oss som bruker lupe når vi leser telefonkatalogen 🙂

   Vi vil likevel kunne lese om vi kan zoome inn til stor nok skrift uten å miste «innholdsbredden». Margene hjelper jo oss som zoomer når vi leser, samt bildene gjør at jeg slipper ofte å zoome for å få overblikk. Hvor mye man må zoome vil vel være avhengig av om du brukker f.eks brillestyrke 3 – 6 eller mye høyere.

 6. Er enig med fler av de andre som synes at den sorte NRK-logoen kunne vært øverst. Dere har det jo på alle de andre sidene, bortsett fra forsiden?

  Hvis dere «absolutt må ha» noe over logoen, så hvorfor ikke ha en slik boks dere har for P3s nettradio for både P1 og P2 også?

  Svar på denne kommentaren

 7. Modulen med lokalnytt/vær kunne jeg gjerne tenkt meg å ha på toppen eller i sidebaren på høyre side på toppen.

  Også er jeg enig med Kjetil om at dere kan fjerne området over menylinja/logoen. Det blir mye ryddigere/finere designmessig med kun den svarte NRK-linja øverst. Og dessuten, så er det ingen vits i å ha det «aktuelt»-området øverst uansett, fordi det som er aktuelt på NRK.no står jo på forsiden.

  Svar på denne kommentaren

 8. Eg saknar framleis ei eiga «nyheitsside». Når eg går inn på nrk.no tenker eg slik eg tenker når eg slår på TV-en, at eg er ute etter å sjå eit program. på nrk.no er nyheitene det «programmet». Forsida blander nyheiter, artikler om NRK-programmer, filmanmeldelser og klipp frå arkivet på ein måte som gjev mykje støy når du vil oppdatere deg på siste nytt.

  Så klikker eg på nyheiter og blir nødt til å velge eit temaområde før eg går vidare. Sida /verden/ er nesten slik eg ønsker meg mens /norge/ framleis berre ser ut som ein uredigert newsfeed med alle riks og lokalnyheiter. F.eks inneholder den sportsnyheiter endå «sport» skulle vere ei separat side. Kunne /norge/ blitt meir lik /verden/ ? Kunne /nyheter/ vist toppsakene både nasjonalt og internasjonalt? Og kvifor ikkje bruke geolocation av IP-en min til å gje meg ein smakebit av lokalnyheitene i mitt distrikt? 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Robert)

   Vi har tidligere hatt en redigert ren nyhetsforside på nrk.no, men den krevde store redigeringsressurser i forhold til hvor mange som brukte den. Det har vært en målsetning for oss å redusere mengden manuelt redigerte underforsider for å heller kunne bruke ressurser på innholdsproduksjon og redigering av vår ene forside. Brukertallene våre øker jevnt og det kan tyde på at vi er inne på noe med denne strategien.

   Problemet med «Norge» er på et vis et luksusproblem: NRK har et landsdekkende nett av distriktskontorer som produserer innhold ved siden av det som produseres på Marienlyst. Å holde rede på hva av alt dette innholdet som kan ha riksaktualitet, er en omfattende jobb. Vi har sett på noen automatiseringsalternativer, men ikke vært fornøyd så langt.

   Vi kikker litt på geo-location, men foreløpig er det litt for mange nettlesere som ikke støtter det. Vær- og distriktsnyheter-boksen Frank nevner i saken lar deg legge inn postnummer, og så slår vi opp riktig distriktskontor / nærmeste sted i yr.no.

  • oohh.. lokale nyheter ved hjelp av geotag høres interessant ut 🙂

   jeg hadde også håpet at nrk ville fjerne feltet helt øverst. egenreklame der blir like oversett som annonsene. jeg vil svært gjerne ha den plassen tilbake fordi i dagens bredskjermsformat er all høyde du kan få viktig

   MrM

 9. Nrk har vel ikke plaget meg med sine annonser. Men kan jo opplyse om at det er flere måneder siden jeg slettet linken til Dagbladet og VG pga deres svært så påtrengende annonsering. Leser derfor verken DB eller VG på nett lenger. Og papiravisen leser jeg kun når jeg kan plukke den opp på cafeen. Dagens avismedier er ikke lenger etter min smak. De forteller ikke sannheten. Journalistene fremstår altfor venstrevridde. Leser blogger som forteller om verden som den VIRKELIG er.

  Svar på denne kommentaren

 10. Utrolig bra! Først og fremst er det bra for den delen av diskusjonen som går på at NRK er statlig finasiert gjennom min skatteseddel. Hvis NRK skal tillate reklame … så er jeg IKKE villig til å betale for ett reklamefritt alternativ over min skatteseddel.

  Positivt i den forstand at jeg tror dette vil likke flere mot NRK som naturlig nyhetskilde. Det gir en naturlig seriøsitet i søket for objektivitet … og ikke tabloide, verdiløse nyheter.

  Svar på denne kommentaren

  • NB! Vær obs på at hvis du har zoomet siden med silverlight, vil noe av filmen forsvinne i kanten selv om «spillervinduet» er fullt synlig i browseren. zoom til 100% så kan du klikke full skjerm visning 🙂

  • Silverlight broken …again!

   Denne gangen funker det i FF på Mac, men i FF på Windows7 er det liksom zoom’et inn og om en går ut fra fullskjerm blir det svart stripe på venstre siden.

 11. Eirik Havenstrøm

  Jeg syntes dere kunne redusert høyden på det over det svarte «NRK-beltet» med 1/3.

  For de som går inn på nrk.no gjennom bokmerker (eller enda bedre: speeddial i Opera), så kan dere endre bokmerket til: «http://nrk.no/#front-2». ID-er i HTML-koden fungerer som ankre, og gjør at siden hopper ned dit. Fint om dere vil se øverste nyhetssak i speeddial-thumbnailen i Opera f.eks.

  Svar på denne kommentaren

 12. Dette tyder bra! Reklame blokkerer jeg uansett. Dette mest fordi de bruker mye ressurer i tillegg til å være uinteressant da.

  Eller er det god skikk å ha meny og banner i toppen. Er derfor enig i at man ikke bør legge noe over dette.

  Hadde nrk.no vært tilpasset iPad, hadde nok dette blitt min favoritt. vg.no vil lage en app til dette, men det vil koste(dyrt?)noe jeg i prinsippet ikke vil betale for. Aftenposten er først ute her: ipad.aftenposten.no/

  Svar på denne kommentaren

 13. Takk for alle innspill og kommentarer så langt. Vi tar de med oss i den videre jobbingen og justeringen av elementer.

  Når det gjelder det nye «loftet» over logoen, så er tanken bak dette å gi brukeren mer bredde og flere innganger til NRK-universet i første skjermbilde.
  Hadde vi bare fjernet feltet og skjøvet logoen opp, hadde resultatet blitt mer av hovedsaken – og ikke særlig mer enn det.
  Et loft med redaksjonelt innhold gjør oss også anderledes og mer unike i forhold til konkurrentene.
  Vi har også lurt på hvor «blinde» brukerne er i forhold til dette området, men de første analysetallene i dag tyder på det motsatte. Feltet og saksuniversene der er godt brukt.
  Som dere ser litt lenger ned på forsiden (ca. 7. etasje) har vi også lansert et geo-felt i dag, med distriktsinnhold & lokalt vær i forhold til det postnummeret brukeren taster inn. Cookiefunksjonalitet gjør at forsiden «husker» ditt siste valg til neste besøk.
  På sikt ønsker vi å få til en enda mer default geo-automatikk her, men har ikke vært teknisk mulig akkurat nå.
  Vi jobber med en gjennomgang av grunnstruktur og feeder for å makte å skape godt innhold på iPad, Android-padder+++, men klarer trrolig ikke å levere noe her før over nyttår.

  Svar på denne kommentaren

  • «Et loft med redaksjonelt innhold gjør oss også anderledes og mer unike i forhold til konkurrentene.»

   Det eneste det gjør er en forferdelig stygg forside. Spesielt i nettlesere med «Speed dial», så er det bare forferdelig å se på. I forhold til konkurenter så viser dere at dere går nedover på rangstigen, nærmere det amatørmessige VG nett. Dagbladet er nå mye bedre enn forsiden til NRK.

  • Hva med å implementere det redaksjonelle innholdet i toppdesignen – som en annen bakgrunnsfarge eller noe liknende – i stedet for å ha det likt over og under den svarte nrk-linja?

  • Dere ser ut til å foretrekke et «loft», som jeg vil betegne som en designkatastrofe (folk er blinde for slike «loft» siden dette området vanligvis inneholder annonser). En god idé hadde vært å spore hvor mange som faktisk trykker på artiklene på toppen – vil tippe det er ganske få.

   Jeg syntes dere burde fjerne «loftet» og bytte det ut med noe som likner det engadget.com bruker. Med andre ord, legge «loftartiklene» under toppmenyen, men over de første artiklene. Ville sett mye bedre ut og folk hadde faktisk sett artiklene.

 14. Roy Halvor Frimanslund

  Så bra 🙂
  Så vil jeg si meg enig at det er mange ting som ikke ser bra ut selv nå.
  1. Toppmenyen (sorte nrk linja) ville nok sett bedre ut på toppen, eller med et 100% tomt «luft» felt 1/3 av høyden på feltet som er der nå.
  2. Bilder, på forsiden ville nok en standard høyde på bildene blitt bra, også kanskje standard bredde(r).
  3. Titler, disse er ofte for «tabloidifiserte» og for store, reduser dem og få med en liten teaser tekst.

  Artikkelside:
  1. Bruk bildet som og er kilden (gjerne større og uklippet versjon) til forsideteaserbildet tidlig i artikkelen.
  2. En boks i høyre kolonne kunne vist en microbiografi(sjekk wired magasinene) med bilde for artikkelforfatter(e) + fotograf(er)
  3. Gjør det motsatte enn hva som skjer på mange andre nyhetssider, svar på kommentarer og la oss lesere kommentere på alle type saker.

  itpro.no, gamer.no og mange andre sider har standardiserte størrelser på bilder noe som jeg liker svært godt. noen av disse sidene er også svært brukerinnbydende fordi de lar brukeren delta i forskjellig vis (direkte kobling mot forum fra artikkel, brukerne kan gi poeng til artikler for språk og innhold etc…)

  oooh… ^^ Wall of text ^^

  Svar på denne kommentaren

 15. Sivert Sæterbø

  Hva om NRK også hadde fikset Nettradioen som ikke har fungert siden «fødselen» i 2003…

  Hele Nettradioen er et missfoster med mange begynnerfeil enda etter over 7 år..

  Hele Nettradioen er av nettet alt for ofte, mens andre nettradier, eks P4, aldri streiker..

  Nettradioen har en feil på P1 NRK Møre og Romsdal, slik at den kobler ut hundrevis av ganger i uken, og noen ganger hundrevis av ganger om dagen..ofte bare hakker den seg gjennom dagen og kobler helt ut…

  Å klage har enda ikke vært til hjelp, selv etter over 7 år..

  I løpet av natten faller den ut mange ganger i uken, og den blir ikke «satt» på igjen før lenge etter at de ansvarlige er på jobb…Da mister jeg alltid min lokale nyheter.. og det skjer meget ofte.. Siste uken var den ute til langt ut på dagen 4 dager, og snart hele dagen en dag..

  P1 NRK Møre og Romsdal har også alt for følsom streaming generelt med svak lyd sammenligner med de andre loklaradioene med unntak av P1 Sørlandet som ser ut til å ha samme feilen som P1 Møre og Romsdal..

  I vår prøvde NRK seg på å legge å streaming lokalradioene enkeltvis. Det fungerte noen dager, siden har P2 Møre og Romsdal streamet Nordnytt…

  Ikke nok med det….. Nettradioen på P1 og 48 kb/s har siden starten i 2003 skrapet slik at den hastigheten ikke kan brukes..

  Folk som ikke kan triksene med å få inn NRK og hører til på nordvestlandet med P1 Møre og Romsdal og P1 Sørlandet, er uten NRK store deler av dagen og uken og året…

  Og disse feilener altså over 7 år gamle. Jeg bodde i Brasil denne gangen og ble bedd om å være prøvekanin.. Det gikk bra helt til jeg sa at Nettradioen var noe dritt og ikke fungerte, etter å ha prøvd med det gode lenge.. Da skviset de meg og ville ha noe mer med meg å gjøre..

  Siden den gangen har Nettradien hatt de samme, og har det den dag i dag… og det har vært ekstra ille i det siste..

  Nett-TV fra NRK er en fæl annen sak… men det får jeg ta en annen gang..

  Håper at dette når de rette ansvarlige slik at Nettradioen blir fikset før det har gått 10 år…

  Et siste problem er at Nettradien krever langt større båndbredde enn det som står på streamene. Eks. 16 kb/s må ha bredbånd for gi lyd..men andre nettradioer på 26 kb/s klarer seg godt med dial up…

  Jeg har godt nett, så det er ikke problemet lenger. Problemet mitt er at NRK har et missfoster av en Nettradio de enda ikke utviklet etter over 7 år..

  Jeg vet også at mange av de nettansvarlige hele tiden visst om feilene, men ingenting har skjedd.. Nettredaktøren som tett og ofte er byttet lyger meg rett i trynet mail når de svarer meg.

  En nettredaktør skrev at en ny Nettradio var snart utviklet og ville komme på nettet høsten 2008. Navnet på vedkommende hopper jeg over.. Men det hele har stort bare gått på løgn uten at noe har skjedd..

  Svar på denne kommentaren

 16. Ett skritt i riktig retning! Det er nok ting dere vurderer uansett, men for det store antallet brukere er ikke allverdens mulighetr i forhold til facebook, twitter og liknende så viktig. I lengden kan du ikke bruke mesteparten av dagen til å holde deg oppdatert om ting du ikke trenger å vite.

  Det dere leter etter er en løsning der artikler/innhold kan leses uten at det er nødvendig med nytt vindu. Det utgjør en megaforskjell!

  Kunne vist dere hvordan nrk.no ser ut om 10 år…..

  Svar på denne kommentaren

 17. Som fast leser siden dere startet opp er jeg veldig fornøyd med reklamefri side. Nå slipper jeg å sortere ut stoff som ikke er relevant (reklame). Håper virkelig den reklamefrie stilen er kommet for å bli. Samtidig skulle en tro at det blir lettere å få til den rette utformingen for nettsiden 🙂

  Svar på denne kommentaren

 18. Litt off-topic, men videospilleren deres er ganske irriterende på min mac (OS 10.6.4). Har prøvd flere forskjellige nettlesere, normalt med oppdaterte plugins, og jeg klarer for det meste å spille av videoene, men jeg kan ikke spole frem/tilbake, rett og slett fordi jeg ikke kan se den funksjonaliteten. Kan se knappen for start/pause, men ikke linjen som viser hvor langt man er i videoen. Bortsett fra dette fungerer det greit, og dere har et imponerende utvalg.

  Svar på denne kommentaren

 19. Flott med reklamefrie sider, cheers NRK =)
  Har brukt mange timer på sidene deres i 1-2 år nå, og synes sidene blir bedre og bedre. Noen ganger små andre ganger større bedringer. Jeg har win7, Explorer / apple safari for windows. Radio og Tv fungerer utmerket både silverlight og mediaplayer i explorer, og silverlight i safari. Spoling av tv-sendinger virker også bra.

  Som mange sier er luft også med på å øke leservennligheten, lol selv om enkelte nevner «krigstyper» på fontene, må jo si det kommer svaksynte til gode.
  Itpro.no og gamer.no er nevnt som eksempler for bilde størrelse. Synes likevel disse sidene ikke øker lesevennligheten. Hos gamer sliter jeg i tillegg med lesing p.g.a fargevalg.

  Jeg bruker for det meste tv sidene deres, og ser i gjennom programmer som film, dokumentarer, underholdning m.m. Liker spesielt meny linjen på nrk.no/nett-tv/.
  Kanskje en knapp til på den svarte nrk-menylinjen med kategorier som «kategori knappen» i nett TV?
  På denne siden er også bilder og tekst utmerket designet med ryddig oversikt og samme størrelse på bildene og med luft imellom. Ville vært et utmerket design på NRK-framsiden i mine øyne.

  Svar på denne kommentaren

 20. Ole Helge Holck

  Jeg bruker Adblock Plus, så jeg har aldri sett noen reklame her inne uansett. Nå går vel hele regningen til lisensbetalerne + statlig overføring som ellers. Jeg er spent på hvor mye lisensen øker, men så lenge datamaskin og mobiltelefon er fritatt for kringkastingsavgift, gjør det meg lite.

  Svar på denne kommentaren

 21. Toppfeltet bør være utdrag fra «På tv/radio i dag» som dere har på bunn.
  Savner rask tilgang til dette uten å måte scrolle helt ned. Fint med link/screenover hvor man kan lese mer om hva programmet inneholder.

  Svar på denne kommentaren

 22. The ads were interactive and fun to look at while listening to music. Different ads marked different times of the year like blooming flowers mark a season and falling leaves mark another. Now it’s all plain, the same and unchanging.

  Svar på denne kommentaren

 23. Endelig har NRK skjønt at de er gode nok uten hjelp fra uspiselig reklame! Dette var så bra at jeg rent umiddelbart fikk en følelse av at nrk.no alltid har vært slik. Imidlertid: Samme hvilken nettside jeg er inne på, savner jeg et ryddig og greit arkiv. Det er alltid litt frustrerende når gode artikler bare «forsvinner» ut i det store mørket. Arkivet blir aldri bedre enn problemet den uproffe har med å finne frem! Og: Det var så befriende å finne en reklamefri sone på nettet, at jeg mistenker NRK for å ha planer om å ta betalt for tilgang etter hvert.
  I mellomtiden vil jeg nyte hvert sekund!

  Svar på denne kommentaren

 24. Perfekt! Jeg bruker SOL som startside, og går videre derfra til de store nyhetssidene. Dagbladet var mitt førstevalg i lang tid, men i den siste tiden syntes jeg sidene har blitt rotete. Rotete var også NRK.no, men allerede i dag er NRK mitt førstevalg. Gratulerer dette var meget bra.

  Svar på denne kommentaren

 25. Jeg er såpass gammel i gamet at jeg ikke la merke til at reklamen var tatt bort.. Kanskje er det fordi jeg har lært meg å skanne vekk alt uinteressant. Men, hvorfor er noen artikler linket kun med tekst, mens andre har både tekst og bilde? Det irriterer meg mest..

  Svar på denne kommentaren

 26. På tide!
  Bra dere har fjernet irriterende reklame. Reklame hører ikke hjemme på en nettside vi er med på å betale utviklingen til(NRK-lisens).
  Husk at det er vi, NRKs seere, som betaler for denne moroa.
  Man kan i ytterste konsekvens også sette spørsmål ved at det i det hele tatt brukes penger på utvikling av nettsider, eller hvordan NRK drives rent økonomisk all den tid vi er med å betaler for det.
  Jeg personlig er mer opptatt av at vi ikke skal betale for NRK, og dermed gi NRK muligheten til å tjene penger, lage programmer osv. på lik linje med andre medieoperatører, med bla. inntekter fra reklame.
  Da vil konkurransen vise om NRK faktisk er liv laga.

  Svar på denne kommentaren

 27. Flott!

  Men jeg er enig i, som jeg ser er nevnt flere ganger, at det beste hadde vært om dere også hadde tatt vekk reklamen for egne programmer over den svarte NRK-logolinja! Ingen som ser på det (siden en er vant til at det er reklame), og det oppfattes som rotete…

  Svar på denne kommentaren

 28. Reklamefri NRK er bra i seg selv, men heller litt reklame og ekstrainntekter på nett enn at det innføres en slags avgift på pcer eller bruk av nettsidene/nett-tv som det var snakk om en tid tilbake..

  Svar på denne kommentaren

 29. Hei, jeg synes dette ser bra ut, kunne kanskje tilført noe:
  en dekorativ bord rundt siden, gjerne med små blomster i ulike fargetoner, f.eks.
  Jeg er ganske god med pc så jeg kunne sikkert hjelpe til med dette dersom det er ønskelig.

  Svar på denne kommentaren

  • Torstein Thode Kristoffersen (svar til Thomas)

   Jeg synes NRK burde forandre nett-tv menyen. Jeg er ingen entusiast av bilderulleren, den er ekstremt ueffektiv og det tar lang tid å gå igjennom den. Jeg mener dere burde legge opp en kollonne på høyre/venstre side av center hvor dere har faner for programmer sortert etter nyeste, mest sette og anbefalinger. Det er ofte i disse kategoriene jeg velger hva jeg ønsker å se, med mindre jeg vet nøyaktig hva jeg ønsker å se, det er derfor ønskelig med mer enn fem programmer helt nederst på siden. Liker at dere tar imot innspill!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.