nrk.no

Blitzen gjør deg syv år eldre og iPhonebrukere har mest sex

Kategorier: Foto & Moro


Når et av verdens største datingnettsteder begynner å grave i datagrunnlaget sitt kan det komme spennende informasjon ut. OkCupid har flere millioner brukere og gjør av og til undersøkelser på sitt enorme arkiv.

Nylig gjorde de en grundig studie av bildene som folk bruker i profilene sine. Når du fotograferer med et digitalkamera lagrer det ganske mye teknisk informasjon om bildet samtidig. Dette blir lagt inn i billedfilen som såkalte exif-data. Eksempler er kameratype, når bildet ble tatt, blenderåpning, lukkertid osv.

Vi har tidligere skrevet at utstyret ikke er halve jobben, men ting kan tyde på at en del rent tekniske faktorer kan spille inn på hvor bra du tar deg ut på et bilde.

Ved hjelp av en omfattende spørreundersøkelse og analyse av exif-data kunne OkCupid analysere seg frem til hvilken kameratype som gjør deg mest attraktiv. Og ikke bare det, men også hvilken blenderåpning som får deg til å se skikkelig sexy ut.

Kamera med utsiftbar optikk dominerer toppen av listen. Og om du vil se attraktiv ut bør du helt klart ligge unna kameraet på mobiltelefonen.

Dessuten bør du få bakgrunnen ut av fokus. Og blitzen gjør at du ser syv år eldre ut.

Men hva med iPhone og sex? Selvfølgelig det billigste tabloidtrikset i boken. Men: folkene hos OkCupid kom frem til at de satt på data om hvilken smarttelefon flere tusen brukere benyttet. Og koblet dette med antallet sexpartnere og alder. Vips, så hadde de et diagram som lar nettsteder verden over kombinere ordene sex og iPhone i overskriften.

For alle detaljene bør du beherske engelsk og ta en tur over til OkTrends.

5 kommentarer

    • Eirik Solheim (NRK) (svar til jens)

      Hehe. Bra! Jeg tenkte på akkurat det samme da jeg leste artikkelen. Og hadde en mer korrekt tittel på denne saken da jeg begynte. Men tenkte at «nei, nå må du ikke være så pinlig nøyaktig og ingeniørtenkende. Frem med tabloidgenet!»

      Trosset dermed alle prinsipper og lot meg inspirere av OkCupids egen konklusjon: «oh, also—iPhone users have more sex.»

      …men som du så treffelig påpeker: den konklusjonen er ikke nødvendigvis riktig.

    • Hei!

      Bra eg tenkte på å lage ein slik da :

      img52.imageshack.us/img52/8516/goodangle.jpg 😉

      Bilete er lånt fra bruker hansmrtn fra XDA.

      Etter at alle chicksa får sjå porene i anletet mitt så tenker eg at eg har sex kvar dag ei fleire år framover.. 😉

      No vil vel noen hevde at Desire er mi einaste dame og at for å ta gode macro bilete blir ikkje «macro-funksjonen» så mykje bedre med ei ekstra linse dog.Det er innstillinger på kameraet som gjer nesten ein like bra jobb.
      Orker ikkje dra rundt på eit speilreflekskamera og x-antall linser sjølv om speilreflexkameraer er blitt forholdsvis kompakte dei seinare åra.

      Tok mykje bilete med K800ivén og mykje med Deisrén.Bilda blir ok for mitt bruk.Ekspreminterer og prøver å ta minst mulig oppstillingsbilete.Går tett inn på objektet og prøver å ta bilete i uvanlige vinkler etc.Dette for å gjere bilete meir levende.Så får eg heller angre om noen år på at biletene ikkje er topp kvalitet..

      Elles så reagerer eg på dette Eirik :

      webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:iVoeuKAmhBoJ:www3.nrk.no/kultur_og_underholdning/1.723…

      Måtte bruke hurtigbufferen til google pga. eg fekk feil på siden da den skulle lastes.

      Der kommenterer du jo retro-trenden på bilder tatt med mobiltelefonen.Betyr det at folk er LEI SEX? 😛

      😉

      Men,retro-trenden er vel kanskje ikkje like sterk på protrett? 😉

      Noko å ta med i betraktningen ang. den mobilen til det eplekjekke Amerikanske selskapet og antall sex-partnere.Er det tatt med bildekvaliteten eller kun mobil + antall ganger ein har sex?Kunne vært int. å finne ut kva brukere av epletelefonen og gjennomsnittelig varighet på sexén er 😉

      Mange unge liker epletelefonen (være med i gjengen være IN og kewl etc),med tanke på tilfeldige sexpartnere unge har i Noreg og at mange unge i epletelefon segmentet utforsker egen seksualitet,er kanskje ikkje resultatet så overaskende.. 😉

      Jada,veit at epletelefonen ikkje KUN er ein ungdomsmobil.Men,med tanke på at Eplet lanserer 1 ny mobil i året (forruten om patching av firmware. 😉 ) Og Android OS mobiler blir produsert av x-antall mobilselskap så vil og t.d holder på å gå forbi elplemobilen i antall solgte enheter i Amerika t.d ,så er det nok ikkje lenge før vi roboter har meir sex enn eplene..Merker eg gleder meg enda.. 😉

  1. Kom på ein noko :

    Eg kan jo bare filme ein introduksjonsvideo i HD (720p) med Desireén min laste den opp på webben,og kople den opp mot ein barcode..Så får eg dra inn om eit tattoveringsstudio og prosjektere barcoden på innsida av høgrearmen..Men,tattovøren bør være flink..Litt mykje punkter som må være eksakt..Og litt dumt om eg laster opp vidoen til ein tjeneste som dør etter noen år,eller at eg ikkje kan betale for domenet lenger..Men,den tid den sorg.. Allernativt får eg trykke barcoden på t-skjorter,capser,boksa,bokseren etc..

    Kjønnsorganet (viktig å bruke fine ord på kommentardelen.. 😉 ) mitt kommer til å få kjørt seg framover tenker eg..Får huske å alltid ha noen pakker med grønnsaksblandinger eller lignende tilgjennelig i fryseren,for å kjøle den ned..Og lotion sjølvsagt..;)

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.