nrk.no

Dingser proffe folk bruker

Kategorier: Gadgets,Media,Mobil,Software,Tester & Video


Selverklært Girl Geek Linn Søvig tipser oss om The Setup – intervjuer med folk som driver med teknologi etc. om hva slags hardware og software de bruker.

Eller the setup is a bunch of nerdy interviews, som de formulerer det selv.

Lærerikt!

7 kommentarer

 1. Simon Zimmermann

  Richard Stallmans setup var nesten lik min egen netbook, vet ikke om det er et godt tegn :p Mark Pilgrims valg av Software var ogsaa noe likt mitt eget, urxv er den beste terminalen(av alle daarlige valg), emacs kommandoer passer godt — klarer ikke holde styr paa vi:m’s ulike modes, og chromium er definitivt den kjappeste nettleseren.

  Egentlig saa har det ingenting aa si hva du bruker, men heller hvordan du bruker det og hva du lager.

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Linn Søvig)

   jaerrugær’n. Og takket være verdens beste lesere har vi sånne tips å viderebringe. keep it coming!

 2. Rune Nordbøe Skillingstad

  Overveldende mye Apple-produkter blant de sidene. De påstår selv dette:

  Despite appearances, the site is not actually sponsored by Apple – people just seem to like using their tools. We’re a fan, too.

  Jeg foretok en kjapp oppsummering av laptop, desktop, mobiltelefon og nettleser for de 57 intervjuene (enkelte har flere av hver enhet).

  For laptoper, er det ca 79% MacBook-er. For desktoper, er det ca 70% Apple-produkter. For mobiltelefoner, er det ca 73% iPhones. Og til slutt, for nettlesere, er det ca 41% Safari, og 44% Firefox.

  De har kanskje intervjuet mennesker i stillinger hvor Apples produkter står sterkt, men at det er veldig representativt for hvordan «nerdy» oppsett er, tviler jeg egentlig litt på.

  Det er også verdt å merke seg at ingen har sagt Internet Explorer av de som bruker Windows-opertivsystem, selv ikke utvikleren til Bing Maps (han sa dog ikke noe som helst om nettleser).

  Svar på denne kommentaren

 3. Anders Hofseth

  Oj, det var ganske eplete tall. Det varierer nok ganske mye med hva slags bransje man er nerd i. Jeg har en bekjent i animasjonsbransjen og hun forteller at øynene nærmest triller ut av hodet på kunder når de ser at de animerer på windowsmaskiner – i kreative bransjer er det ekstrem apple-overvekt.

  Da det var NRK-fagdag for en stund siden og håndsopprekning på hvem har iPhone, så det ut som det var ca 40% iphoner blant rundt 1000 nrkansatte og åndsfrender.

  Denne kommentaren er skrevet på en iPhone, pc’en min er enellerannen helt vanlig Windows 7-maskin – mulig jeg ikke er spesielt kreativ. Men at ingen bruker Internet Explorer forstår jeg godt…

  Svar på denne kommentaren

 4. Rune Nordbøe Skillingstad

  Jeg ser på meg selv om en som jobber i et typisk nerdete yrke, og jeg har stort sett datamaskiner av Dell, med enten Ubuntu eller Windows 7, og min telefon er en android.. Det nærmeste jeg kommer et Apple-produkt er min samboers MacBook og denne flotte PowerBook 520 som jeg har på jobb, men den har dessverre dødt batteri 🙁

  Svar på denne kommentaren

 5. turn.self.off

  jepp, har ett solid inntrykk av at apple har overvekt i presse og kreative sammenhenger. Ikke så rart kanskje med tanke på hvilken historie dem har på den fronten.

  Men jeg har også inntrykk av at apple står høyt i kurs i USA generelt. Muligens fordi apple hadde solide leveringsavtaler på datautstyr til forskjellige skoler der borte.

  Og siden osx er unix i bunn så er det en del som har gått over til apple rett og slett fordi dem har tilgang på unix shell og verktøyer, samtidig som dem har support tilgjengelig i dem fleste byer. Dette fordi dem jobber med ting som har historie fra unix på stormaskiner i universiteter og annet, samtidig som arbeidsfeltet handler mer om resultatene som kommer ut av maskina den maskina i seg selv.

  egentlig synd at IBM solgte thinkpad til lenovo heller den å virkelig trokke på gassen for thinkpad+linux.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.