nrk.no

GIRLS ONLY: Hva engasjerer jente-nerds?

Kategorier: Internett & NRKbetaIllustration: Alice.D913 on Flickr (Creative Commons)

Da vi spurte NRKbeta-leserne hvem de var i fjor høst, viste det seg at bare ~ 8% av leserne våre er jenter. Men vi har merket oss at da vi inviterte til Dugnad: Digital ferie-huskeliste, var 6 av 27 forslagsstillere med tolkbart kjønn (beklager, Kakespade) jenter. Det er 22%. Og massivt i forhold til det meste vi snakker om. Var dette tilfeldig, eller var det fordi saken var lettere å relatere til for jenter?

Som en kuriositet kan forøvrig nevnes at Tskjorten vi deler ut som dugnadspremie blir i damestørrelse. Mer om det imorgen.

Vi vil gjerne at flere jenter skal mene noe på NRKbeta. Dersom ovenstående ikke var a freak of nature; er det noen ting vi burde snakke mer eller mindre om dersom vi ønsker å engasjere jenter?

OK, let’s make it interesting: På denne saken ønsker vi oss BARE kommentarer fra jenter.

36 kommentarer

 1. fr.martinsen

  Ok. Mange kvinner interesserer seg for tingene og det de kan og bruker ord og navn som API, app-er, whimp og chrome. Jeg er ikke en av dem.

  Selv om jeg er klar over at ting og det de kan henger sammen med bruk, så går min interesse mer i retning av bruken. Hvem bruker Twitter, hvordan er de sosiale kodene, hvordan endrer bloggbruk seg, hvordan endrer nettavisenes lenkebruk seg, slike ting.

  Når jeg tar i bruk nye redskaper velger jeg det som er intuitivt og enkelt å ta i bruk. Jeg syns mange nettartikler, her og andre steder, skrives av folk som forutsetter at leseren har mange begreper inne. Dette gjelder også saker som er ment for nybegynneren.

  Svar på denne kommentaren

 2. Prinsesse Lea

  Jeg synes stoff om ny og spennende hardvare og forbrukermjukvare er spennende, i tillegg til artikler om «hvordan ting virker». Mindre spennende er stoff om selve bransjen og forretningssidene ved det hele.

  Svar på denne kommentaren

 3. Eg veit ikkje om det er jenta i meg eller nerden, men NRKbeta passar meg bra slik det er no.

  Hovudgrunnen til at eg les er for å følgje med på trendar og ny teknologi. Korleis fungerer det og kva mekanismar får brukarane til å ta det i bruk?

  Svar på denne kommentaren

  • Ingjerd (svar til MagFly)

   Hear hear.

   Jeg er enig med dette. Funker fint for min del slik det er nå. Den huskeliste saken synes ikke jeg var spesielt spennende.

   Det som er kult er å høre reviews fra spennende foredrag på konferanser, få ny kunnskap om ny teknologi og nye trender – og the next big thing. Spennende å følge diskusjoner som den om cover flow eller andre UX diskusjoner. Mye bra innspill fra andre lesere.

 4. Mye av grunnen til at flest kommentarer er fra menn er nok de normene og rollene vi blir oppdratt til å ta på oss. Gutta kan bråke og heve stemmen, jenter skal helst sitte stille og se pene ut. Si hva dere vil om likestilling og moderne tider, kjønnsroller eksisterer enda. Dette er nok også grunnen til den høye andelen mannlige lesere av NRKbeta. Teknologi har lenge vært «en guttegreie».
  Spørsmålet er hvordan vi kan endre det. For det kan endres.

  For litt over hundre år siden ble mange kvinner nektet å studere. Men de som fikk studere, skulle helst studere realfag, fordi samfunnsfag som filosofi og politikk var «for vanskelig for dem». Dette er stikk motsatt av det vi ser i dag, når 27 av 27 elever i politikk-klassen min er jenter. Altså kan vi endre mønstrene.

  Jeg selv er fornøyd med NRKbeta slik det er i dag. Jeg bor på vestlandet, så det er supert med sammendrag av seminarer, foredrag og happenings i mer sentrale strøk. Deres syn på teknologiske nyvinninger, intervju med sentrale aktører etc. passer meg utmerket. Men jeg oppdaget NRKbeta ved en slump, og hadde aldri hørt om det før. Jeg tror jenter rett og slett ikke vet nok om NRKbeta, og dersom de ikke tror de interesserer seg for det kommer de heller ikke til å søke det opp.

  Dessverre.

  Svar på denne kommentaren

  • Ingvild Eide (svar til CingT)

   Veldig enig i det du skriv. Eg hadde heller ikkje høyrd om NRKbeta før veslebror min (som føl med på alt av teknologi på nett, og til dømes er innpå Apple.com kvar dag) viste det til meg. Eg slumpar innom i ny og ned, og har lagt den på startsida mi så eg ikkje gløymer den heilt ut. Elles synst eg og det er fint slik sida er i dag.

 5. Enig i at det fungerer bra sånn som det er nå, og jeg liker også saker om hvordan ting fungerer o.l. Leser ikke siden fast, men kommer ganske jevnlig innom via linker fra Twitter. Da er det ofte saker som angår NRKs virksomhet (f.eks diskusjon rundt nye nett-tv-løsninger) som trekker meg hit.

  Svar på denne kommentaren

 6. Aaah, endelig kom det et innlegg som var viet til bare oss jenter! Dette liker jeg! Har alltid hatt den oppfatning at alt som har med nerdeting (egentlig media generelt, bortsett fra journalistikk) har hatt kun med mannfolk å gjøre. Bra at noen har forstått at vi jenter er faktisk litt nerdete vi også!

  Jeg har fulgt med denne bloggen over lengre tid, og jeg synes innholdet er interessant, også for ei jente. Jeg tror derfor ikke dere trenger å forandre på noe for våres del. Jeg blir ofte nysgjerrig på ting jeg leser om på NRKbeta, og jeg leter ofte etter svar på spørsmål på denne siden. Med andre ord så fungerer den utmerket for meg sånn som den er i dag.

  Kan uansett nevne at det er de artiklene der dere tester ut ting, og gir oss et innblikk i deres hverdag som er de mest interessanne. Er bare min egen feil at jeg ikke engasjerer meg i kommentarfeltet!

  Jobber selv i NRK, og tror nok det er lettere å be sjefen om tillatelse til å kjøpe nytt og kult ustyr dersom jeg slenger på kommentaren; «men beta-gutta har testa det og synes det fungerer dritbra!» 😉

  Svar på denne kommentaren

 7. @mariannesi

  Jeg jobber selv i NRK, leser Beta fast, det er litt opp og ned hvilke saker jeg er veldig interessert i, men sånn er det med alle blogger jeg leser. Jeg tenker ikke så mye på om en blogg leverer dame-stoff eller ikke, om det er bilder av damer på siden, om det er damer som snakker, eller om de gjør det på en «dame-måte».

  De damene jeg snakker med som leser NRK Beta, gjør det fordi de liker bloggen som den er. Jeg tror nok CingT har litt rett i at damer har litt høyere terskel for å slenge seg med i geeke-diskusjonen, det behøver ikke å bety at de ikke er interessert.

  Uten at det er noen som helst kritikk mot Betas nåværende form, tenker jeg at det alltid er lurt å være så inkluderende som mulig for å engasjere mange i diskusjonen. Unngå for all del innforståtthet og interne meldinger.

  P.S. Hvorfor er det ikke forhåndsvisning av kommentarer her? Det hadde jeg likt. Aner ikke om det har med kjønn å gjøre (: D.S.

  Svar på denne kommentaren

 8. Jeg vet godt når jeg ELSKER Beta… Det er når jeg plutselig skjønner hva jeg skal med en nerdete gps-skattejakt.

  Teknologi er gøy, men det spiller liten rolle for meg om det er nytt og «kult». Mange av Beta-tilhengerne elsker å teste nye ting bare for å teste det. Det er kanskje der vi jenter er i mindretall. Flertallet av oss tester det først når vi skjønner hva vi skal med det.

  Svar på denne kommentaren

 9. Hva engagere jente-nerds?

  Vet jeg ikke, men det jeg orker lese er artikler fra engagerede, flinke og oppriktige skribenter som i tilleg er ukorrupte og seriøse. Gjerne også høie, mørke og veltrenede:-)

  P.S. Jeg jobber ikke i NRK.

  Svar på denne kommentaren

 10. Jeg liker egentlig det aller meste på NRKbeta, men har særlig stor glede av artikler om temaer relatert til medier og kringkasting – både praktisk og forretningsmessig. Liker at jeg får typer innsikt og analyser som jeg ikke får andre steder, som for eksempel de to «Cover flow»-artiklene med tilhørende kommentarer. Er ikke så opptatt av Twitter og Facebook og sånt – det er det så mange andre som skriver om.

  Ellers liker jeg testing av dingser jeg ikke har, referater fra kule konferanser jeg ikke får dra på og å få tips om kule nettfenomener jeg ikke har fått med meg. Her gjør Beta en utmerket jobb.

  Ser at flere andre jenter har skrevet at de ikke legger inn så mye kommentarer. Det gjelder for meg også. Jeg leser stort sett alltid kommentarene på artikler jeg synes er interessante, men kommenterer bare selv dersom jeg synes jeg har noe nytt å tilføre. Og siden jeg ofte er sent ute, blir det ikke så mange kommentarer fra meg…

  Svar på denne kommentaren

 11. Linn Søvig

  Jeg er en sucker for teknologi artikler som handler om samfunnsendringer. Teknologi som engasjerer og som bryter normer og barrierer osv. De vakre fortellinger som bryter ut av det vanlige.

  Ellers, om jeg skal være ærlig, får jeg litt nok av fanboy kulturen til tider. Konkurransen om å vite den absolutt beste teknologien og hardware som er så sær at ingen andre har hørt om det kan være slitsomt til tider. Men som en selv-erkjænt Girl Geek har jeg forlengst akseptert at fanboys are just fanboys. De får konkurrere seg i mellom – den samtalen gidder jeg ikke være med på. Men jeg hører gjerne på om noen bruker noe som de har fått et godt forhold til. Jeg har blandt annet blitt en stor fan av The Setup : usesthis.com/

  Egentlig har jeg falt litt ut av norske teknologi blogger i det siste for det meste handler om kule folk som har fått kule gadgets i kule land som jeg ikke kommer til å ha råd til eller ha sjans å kjøpe på evigheter. Og ja – jeg skal være ærlig – til tider blir det litt for mye Apple worshiping for min del. He he – kanskje Apple worshiping kan sammenliknes med fotball for geeker? Det er den ene tingen som får men til å grine, skrike og engasjere lidenskap?!

  Nei – jeg har likt NRK Beta lenge nå. Og vil forevig være en stor fan. Dere har gode reflekterte artikler og jeg syns egentlig dere allerede appelerer til jenter. Kanskje flere artikler inn i NRK.no så kommer de følgende etter?

  Ting jeg godt kunne tenkt meg å lese om er Flattr – hvordan går det med de? Er det noe fremgang? Hvordan går det med den store visjonen? Og jeg har tenkt mye på Google i det siste – hva skjer med Google og søkeord fremover? Er søking på vei ut? Er jeg helt på bærtur for å tenke på det? Og hva er det som skjer med Facebook og denne Open Graph. Er det verdens dominanse det er snakk om? Vil NRK bli tvunget å sende alt via Facebook? – dette er ting jeg hadde likt å lese mer om her på NRK Beta. Veldig mye fordi jeg setter mye verdi i deres tanker om hva som skjer.

  Oi – ble litt revet med.

  Fortsett med det dere gjør! Og tusen hjertelig takk som spør! Det er hyggelig at dere vil ha oss jenter som lesere også! 😉

  Svar på denne kommentaren

 12. På generelt grunnlag i nettsteder rundt om kan jeg si at det ofte blir helteit når det skal lages egne jenteartikler, som f.eks når det presenteres «rosa jente-netbooks», «glitterbefengte tastaturer», «sminke/slanke/mote/drink-apps til iphone (vi ser ikke alle nytten av verken den type apps eller siste påfunn fra Steve Jobs)», eller oppfatninger som at alle jenter synes «sex in the city»-filmene var årets høydepunkt på filmfronten.

  Jeg synes det er interessant med en god blanding av tek-nyheter, nylanseringer, smarte løsninger, bransjenyheter, og HUMOR-stæsj. Ved siden av NRK-beta tråler jeg daglig igjennom det siste som er postet i fra Boing Boing, Wired, Gizmodo, Engadget, Tek.no, Dagens IT, Digi og en og annen generell nyhetsavis. Det sier seg selv at NRK-beta ikke får mest lesetid eller oppmerksomhet, selv om det er en god nettside.

  Det ekke noe gæernt med innholdet, det er bare «fort gjort» og kikke igjennom hva som har blitt postet siden sist jeg var innom.

  Svar på denne kommentaren

 13. Den digitale feriehuskelisten

  […] – det ene tipset som tildels inneholder alle de andre kom fra en av våre smarte jente-lesere. Et svar som ofte brukes av nerder på spørsmål om hvordan man skal få til etellerannet, er […]

  Svar på denne kommentaren

 14. Nina Nordbø

  Jeg ville lest NRKbeta enda oftere hvis dere skrev flere saker som satte teknologien i perspektiv. Som i: Hva kan den brukes til? Hva er tendensene framover og hva betyr det for oss? Hvordan påvirker den måten vi gjør ting på?

  Jeg er også veldig nysgjerrig på hva teknologi gjør med det sosiale samapillet mellom mennesker, på tvers av miljøer og land. Selv om det skrives mye bra om det i Mashable, Boing Boing ++ og enkelte internasjonale aviser, ville det være kult om NRKbeta skrev om det på norsk.

  Nyheter er ok når det handler om nye gadgets og spesielt interessante fenomener – håper ikke NRKbeta ender opp som et nyhetsnettsted!

  (B.mrk. Jobber i NRK)

  Svar på denne kommentaren

 15. Bente Kalsnes

  Vi har skrevet mye om hvilke tech-ting jenter er interessert i Girl Geek Dinners-bloggen.

  Det er ikke nødvendigvis slik at tech-jentene er interessert i forskjellige ting enn tech-gutta, men fordi det fremdeles er en stor overvekt av gutter i tech-industrien, så kan det være fint å lage møteplasser der jente-geeker kan være i flertall og snakke om teknologi.

  På det forrige treffet vi hadde på Telenor diskuterte vi hvordan teknologi og sosiale nettverk utfordrer roller i det private og det offentlige, og hva personvern betyr i 2010. Vi kommer trolig til å ha et møte om mobiltelefoner og geolokasjon på begynnelsen av høsten. Felles for alle treffene våre er teknologi og (putt inn et ord her).

  Her er mer om bakgrunnen til at vi ønsket å starte Girl Geek Dinners-konseptet i Oslo: bit.ly/cFrDPd

  Så jentenerder eller girl geeks, bli medlem av http://girl-geek-dinners.origo.no, følg oss på Twitter på #ggdo eller bli venn på Facebook facebook.com/pages/Girl-Geek-Dinners-Oslo/120423237976365?ref=ts

  Svar på denne kommentaren

 16. Nina Nordbø

  Girl Geek Dinners kan være et bra sted å rekruttere spaltister også.

  Det er kanskje det første dere bør gjøre – få flere jenter til å skrive for NRKbeta! Eller å lage en redaksjon som drodler fram idéer som også består av jenter, dere er jo gutteklubben grei så langt da…

  Svar på denne kommentaren

  • Nina Nordbø (svar til Nina Nordbø)

   Andreas Hadsel Opsvik skriver på en Facebook-kobling til denne saken: «NRKbeta treng nokre jenter til den faste staben sin.» Gjelds det som innspill når det kommer via en jente?

  • Aina Småvik (NRK) (svar til Nina Nordbø)

   Det er ikke mange jenter som har skrevet artikler på NRKBeta, en kjapp titt i arkivet avslørte bare 6 artikler fra det siste året. Men jeg kan i alle fall glede dere med at det er artikler skrevet av jenter på gang nå, om temaer som forhåpentligvis er interessante både for jente- og guttenerder 🙂

   Årsaken til at så få av oss skriver her er nok det som CingT påpeker, terskelen er i alle fall for min del høy for å skrive om noe. Jeg antar at enten kan alle om det fra før, eller så er det ikke av interesse for andre enn meg selv.

   Men jeg mener at teknologi slett ikke er en guttegreie! Kanskje gutter tradisjonelt sett liker teknologien for teknologien skyld, men om det kan brukes til noe fornuftig setter nok også jenter som ikke kaller seg teknogeeks like stor pris på det. Det var en mann som fant opp datamaskinen, men det måtte en dame til for å programmere den så den kunne brukes til noe. 🙂

 17. Dere har ligget i readern lenge nå, og det er fordi dere lager en bra nettside. Jeg leser sjelden tek-blogger, så for meg blir det dere skriver en intro til endel ting som jeg senere finner ut mer om.
  Liker vinklingen dere har til bruk og ikke bare tekniske spesifikasjoner.

  Og så bidrar kommentarene veldig mye til at siden er så bra.

  Svar på denne kommentaren

 18. Etter å ha lest gjennom artikkel og komentarer fikk jeg en tanke.

  Er det noensinne blitt forsøkt «kartlagt» hva jentenerdene gjør på nettet? Internett som et samfunn, online gaming og networking var i begynnelsen, i hvert fall har jeg fått inntrykk av, et mannsdominert domene. Alle jentenerder kjenner til teorien om at de fleste «jenter» på nettet er egentlig gutter og menn, enten det er i et online spill eller networking.

  Men ettersom teknologien har blitt mer tilgjengelig og de nye generasjonene har vokst opp og inn i det, har jeg sett at prosenten jenter som er aktive på Internett har økt kraftig. Kan dette være noe å undersøke?

  Svar på denne kommentaren

 19. Silje Rosvoll

  Jeg må innrømme at jeg stort sett ikke leser NRKBeta, fordi jeg synes det er for lite teknisk. Dessuten er jeg ikke så opptatt av trender, og har ikke et bønneteppe jeg tar frem hver gang det skjer noe nytt med en eller annen iDings.

  Jeg synes også at det NRKBeta skriver om virker veldig langt fra min hverdag – til tross for at jeg jobber som utvikler i NRK.

  Jeg kunne tenkt meg å lese mer om smidig utvikling, enkle kodetips, kommandolinjetips og mer linuxrelatert stoff, men det går kanskje litt utenfor hva denne bloggen er ment å være.

  Svar på denne kommentaren

 20. Har fulgt med på NRKBeta en stund og synes det er utrolig mye bra stoff, og jeg har blitt kalt nerd flere ganger uten at jeg har noe imot det.(Aldri jente-nerd, men det er vel implied) Det er sjelden jeg kommenterer på noen saker her, men det er generelt for alle de sidene jeg følger med på. Kan være fordi det er kommentarer som uttrykker det jeg kunne sagt, eller diskusjonen har forsvunnet litt langt ned i detaljene uten at det er noe feil med det.

  Keep up the good work 🙂

  Svar på denne kommentaren

 21. Jeg er innom NRKBeta rundt en gang i uken, og de sakene jeg definitivt synes er mest interessant er ‹‹behind the scenes››-artiklene som gir et innblikk i hvordan NRK jobber og fungerer, som ESC-serien. Selv om en god del av det tekniske blir vel avansert er det flott å kunne følge med å se hvor mye arbeid som ligger bak.

  Ting som Bergensbanehacken og slikt er også morsomme, åpen informasjon, som leserene kan være kreative med er herlig ;D

  Det skal sies at jeg er mega NRKfan og elsker mangfoldet og kvaliteten som tilbys både på TV og på nett.

  Svar på denne kommentaren

 22. Lydia Thomas

  Beta har mange godbiter – senest i dag (Pioneer one/VODO) 😀

  Fra «GIRLS…»-artikkelen: «Vi vil gjerne at flere jenter skal mene noe på NRKbeta. Dersom ovenstående ikke var a freak of nature; er det noen ting vi burde snakke mer eller mindre om dersom vi ønsker å engasjere jenter?»

  Mitt svar er: NEI. Ikke HVA dere skriver om, men HVORDAN.

  Jeg stikker innom NRKbeta titt og ofte, men interessen min faller når den tekniske internsjargongen blir i overkant ekskluderende (for de som kan, kan det, og resten skriver vi ikke for). Er det bare latskap å utelate forklaringer på termer flere sannsynligvis ikke forstår, eller ønsker man bare å kommunisere med menigheten i de tilfellene? (Gjelder artikler OG kommentarer)

  Jeg river meg i håret (men det er vel mitt problem, ikke NRKbetas) over overforbruk av engelske termer som vi med fordel kan finne gode norske ord for. GRRR!! Anstreng dere litt da, gutter. ;o/ Går jo an å skule til Språkrådet? Eller engasjere NRKs eget program «Språkteigen», om dere vil ha innspill?
  Jeg skal avstå fra å kommentere tittelen på denne artikkelen.

  Beta skriver om mange artige ting; fortsett med det 😀 Fint om språkrensen får boltre seg i større grad også hos NRKbetas artikkelforfattere. Forhåndsvisning av kommentar for kommentatorer hadde vært SUPERT. Da får vi også en sjanse. Med ny nettkast-løsning er det mulig?

  Svar på denne kommentaren

  • fr.martinsen (svar til Lydia Thomas)

   Det var noe sånt jeg prøvde å si lengre opp.

   Ellers har jeg et forslag til bytte av ordet lokasjon, lokasjonsbaserte tjenester. <em<Posisjon er et ord som er presist nok og som vi kjenner fra båter.

 23. Jeg liker praktisk rettede innlegg, hvordan ting brukes, brukertips osv. Leser gjerne noe om nye duppedingser, men vil også ha tips om hvordan man bruker det! Er også opptatt av sosiale medier.

  Forøvrig synes jeg beta har en bra blanding, man kan jo ikke elske alt dere skriver om.

  Svar på denne kommentaren

 24. Inger Carin

  Jeg liker veldig godt at dere har en bredde i det dere skriver. Jeg er ikke helt enig i behovet for en kvinnelig skribent, det er forskjeller nok mellom dere som allerede skriver til at jeg har en favoritt, og en som utfordrer meg på ting jeg ikke kan så mye om.

  Erfaringsdeling er min nummer 1 her, og på det området går det kanskje an å formidle andres erfaringer også, ikke bare NRKBetas? Jeg vet at dere har gjort noe av det allerede, men kanskje litt mer systematisk?

  Svar på denne kommentaren

 25. Er enig med de ovenfor som sier at artikler som handler om teknologi i samfunnet og dens rolle er utrolig fascinerende.

  Jeg syns NRKbeta er bra, men for meg hadde jeg lest enda flere artikler av jenter, helt klart!

  Og da må jeg få lov til å skyte inn drømmetemaer også;

  «Hvorfor lager ikke spillbransjen spill for den største målgruppen, kvinner?»

  Og stikkord som får meg til å klikke meg inn fra rss’en:

  Teknologi+samfunn, kvinner, kvinner kontra menn kontra barn, spill, design, nyheter om norske firmaer (Opera software, Funcom osv), Norsk teknologihistorie (det sies feks at Norge var først ute i Europa med tlf), miljø+teknologi.

  Fortsett uansett med det gode arbeidet, gjerne med vinklinger ikke så mange andre tar opp. Og da er jo det å involvere flere kvinner en måte å få det til på 😉

  Svar på denne kommentaren

 26. Hilde Caroline

  Jeg leser NRK-beta jevnlig, nettopp fordi det er mange bra saker! Jeg er nok interessert i mye av det samme som skribentene her, og synes det blir skrevet på en morsom og fin måte. Virkelig bra jobb dere 🙂

  Liker artikler om foto(HW, SW og eksperimenter), TV på alle plattformer, radio, web, mobil, sosiale medier, trender(stoff fra messer osv), media-nettverk, GPS-applikasjoner, alt om musikk, animasjon, film..

  Gjerne om hvordan produksjoner er gjort(i NRK eller spesielle prosjekter som dere får nyss om) m/ bilder, morsomme historier etc..

  Og generelt, så er jo kreative tekniske(gjerne meningsløse) påfunn artige å lese om.

  Så det bør være mye å skrive om for å engasjere meg 😉

  Stå på videre!

  Svar på denne kommentaren

 27. Svindel 2.0: Albertio vil stikke sugerøret i NRKbetas Googlejuice

  […] så var det altså dette ønsket hans; å få oversette en artikkel jeg hadde skrevet – som hverken var spesielt vitenskapelig eller utover det vanlige […]

  Svar på denne kommentaren

 28. Elin Korneliussen

  Jeg er amatør-nerd, og må innrømme at jeg detter fort av lasset hvis det blir for mange (for meg) obskure forkortelser og tekniske faguttrykk i teksten. Men det vil jo være en balansegang mellom å tilpasse seg sånne som meg og samtidig ikke undervurdere proff-nerdene… En fin mellomting kan f.eks. være å lenke til forklaringer på forkortelser som ikke er så kjente.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.