nrk.no

Turist-hotspots i Oslo

Kategorier: Det sosiale nettet,Forskning,Moro & Nettkultur



Locals and Tourists #60 (GTWA #51): Oslo av Eric Fischer på Flickr. Creative Commons

Eric Fischer lager informasjonskart om fotografering i storbyer. På grunnlag av info om hvor bilder på Flickr og Picasa er tatt, viser kartene hvilke steder det er mest populært å fotografere. I tillegg har han fargekodet det i turister (folk som bare har tatt bilder i området i mindre enn en måned og virker som de hører hjemme et annet sted) og fastboende (folk som har lengre fotohistorie i byen). I tillegg har du de gule som er usikre.

Hvor er turistene

Vi har beskåret kartet over ganske grovt for å klemme det inn på siden, men man ser tydelig Frognerparken øverst, Karl Johan på skrå, Operaen som mest populære spot, museums-siden av Bygdøy etc. De fastboende på sin side synes Huk-delen av Bygdøy er et foto verdt (nederst til venstre) og bruker mye mer av byen.

Klikker du på bildet over, kommer du til originalbildet og kan se hvor i Nordmarka hvem tar bilder for eksempel.

Flere byer

Det er selvfølgelig massevis. Foreløpig har han lagt ut 110 byer i settet
Locals and Tourists
.

Beijing er litt artig. Kjempesvær, men likevel liknende mønster som Oslo, med et ganske lavt antall hotspots og fastboende all over the place.

For å spare litt moro til dere, har vi latt være å sammenlikne hvor mange turistklynger det er i de ulike verdensbyene. Analyser er velkomne i kommentarfeltet og om du har lyst til å prøve deg på noe liknende selv finner du den tekniske forklaringen på hvordan han har gjort det her.

hurra for:

Vi fant dette prosjektet takket være denne artikkelen som Andreas H. Lunde twitret om. Cred til begge.

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.